icon

Platenie odvodov, keď som finančný agent

17. feb 2025

ahojte potrebujem si prezistiť jednu informáciou. Pracujem ako viazaný finančný agent v jednej poisťovni a potrebujem vedieť či sa odvody platia každý mesiac alebo len v marci. Ďakujem za odpovede vopred

patka06
17. feb 2025

Odvody sa platia mesačne a v marci podávaš daňové priznanie a podľa neho platíš alebo neplatíš daň

spongebob1
17. feb 2025

Financny agent OVB??

autor
17. feb 2025
autor
17. feb 2025

@patka06 jasné keď až teraz idem podávať svoje prvé daňové priznanie tak ako mám vedieť koľko mám platiť odvody ?

patka06
17. feb 2025

Výška odvodov je na nete, zatiaľ platíš minimálne a potom ti určia výšku podľa DP.
Si len viazaný finančný agent? Nemáš TPP ?

denkabemommy
17. feb 2025

Za minulý rok si si mal platiť odvody len do zdravotnej poisťovne (min rok to bolo niečo cez 97€/mesačne) teraz po DP ti príde výmer zo SP. Treba platiť aj so ZP každý mesiac. Minimálne odvody SP+ZP sú okolo 340€+/-.. doštuduj si prosím ťa základy, lebo ak by môj finančný agent nemal základne znalosti, nechcela by som od neho ani žreb 🙈

spongebob1
17. feb 2025

@denkabemommy No a takyto agenti nam hovoria ako mame investovat. 🙉🙉🙉

denkabemommy
17. feb 2025

@spongebob1 klasika 😅. Podľa mňa by si tí ľudia mali nájsť normálnu prácu 🙈

autor
18. feb 2025

@patka06 som len viazaný finančný agent

patka06
18. feb 2025

V tom prípade platíš povinne odvody do zdravotnej poisťovne mesačne od dátumu odkedy si finančný agent, do sociálnej 1.rok nemusíš platiť povinne.
Ďalší rok záleží na DP, aký si mal príjem - buď ti vyjde platiť povinne alebo nie.

autor
20. feb 2025

@patka06 ďakujem pekne nemusím platiť ani zdravotnú som študent

patka06
20. feb 2025

Potom nechápem tvoju úvodnú otázku o platení odvodov, zrejme si mýliš odvody a daň

orisker
22. feb 2025

Nuž, nechcel by som, aby mi autor robil finančného agenta...