icon

Platová trieda pre učiteľov s praxou a pedagogickým vzdelaním

23. aug 2025

Ahojte, ako to so zaradovanim do platovych tried v pripade ucitela? Cisto hypoteticky, keby sa chcem vratit do skolstva. Mam rok praxe, ucitelka na 2.stupni, vystudovana pedagogicka fakulta. V akej platovej triede je takyto pedagogicky zamestnanec?

sella38
23. aug 2025

ak nemáš adaptačné, tak 6. Ak máš adaptačné, tak 7. Ak si urobíš prvú atestáciu, tak 8, po druhej atestácii 9.

autor
23. aug 2025
@sella38

ak nemáš adaptačné, tak 6. Ak máš adaptačné, tak 7. Ak si urobíš prvú atestáciu, tak 8, po druhej atestácii 9.

@sella38 Vdaka.. to uz ja neviem, ci mam adaptacne, ucila som len rok pred vyse 20rokmi a skor si chcem porovnat, ci sa oplati navrat do skolstva a aky by som cca mala, ak by som za tych biednych podmienok a mojom zdravi predsa len vydrzala. DAKUJEM!

sella38
23. aug 2025
@anonym_autor

@sella38 Vdaka.. to uz ja neviem, ci mam adaptacne, ucila som len rok pred vyse 20rokmi a skor si chcem porovnat, ci sa oplati navrat do skolstva a aky by som cca mala, ak by som za tych biednych podmienok a mojom zdravi predsa len vydrzala. DAKUJEM!

@anonym_autor no ak si odučila rok pred 20timi rokmi, tak vtedy ešte adaptačné nebolo, čiže by sa to na teba nemalo vzťahovať a mala by si byť samostatný pedagogický zamestnanec, čiže trieda 7. Ale neviem, či ťa nemôže riaditeľ zaradiť do adaptačného.

ruzasipova
23. aug 2025

Skus najst v dokladoch, ci mas adaptacne. Prve roky mozes ucit aj bez toho. Roky praxe sa zaratavaju na cele roky, ja len, ze kedysi sa ucitelia k 30.junu prepustali.

autor
23. aug 2025
@ruzasipova

Skus najst v dokladoch, ci mas adaptacne. Prve roky mozes ucit aj bez toho. Roky praxe sa zaratavaju na cele roky, ja len, ze kedysi sa ucitelia k 30.junu prepustali.

@ruzasipova ja som ucila od oktobra a dala som vypoved tak, ze sme sa dohodli na ukonceni prac.pomeru k 30.7. Nasla som si totiz v tom case pracu, kde som dostala dvojnasobok. Ale ak by som sa teraz vratila, tak mi to vychadza vyrazne menej, nez mam teraz. A ak dobre vidim, tak aj ak by som mala 26 rocnu prax, tak je to mozno porovnatelne, ak su aj v skole nejake priplatky za nieco ( za triednictvo byva, bola som totiz v ten rok aj triedna - nemal kto byt) a odmeny, tak mozno, mozno.. Pytam sa preto, lebo jedna osoba v rodine je presvedcena, ze v skolstve by som sa mala lepsie.

anonym_a57241
23. aug 2025

Pozor, prax mimo školstva ti v škole určite neuznajú v plnej miere, čiže 26 rokov praxe určite mať nebudeš. Ich zaujímajú skutočne odučené roky, nie odpracované v inej oblasti. A zrejme ani nadčasy, osobné ohodnotenie, triednictvo... Na to nie sú peniaze. Jediné, čo by si mohla mať zaplatené sú príplatky za atestácie a inovačné vzdelávania, ale tie nemáš a ani tak skoro a ľahko nezískaš. Pre kolegov budeš menej ako čerstvý absolvent a možno sa tak aj budeš cítiť. A deti rýchlo zistia, kto je pánom situácie.

anonym_0a6d74
23. aug 2025
@anonym_autor

@ruzasipova ja som ucila od oktobra a dala som vypoved tak, ze sme sa dohodli na ukonceni prac.pomeru k 30.7. Nasla som si totiz v tom case pracu, kde som dostala dvojnasobok. Ale ak by som sa teraz vratila, tak mi to vychadza vyrazne menej, nez mam teraz. A ak dobre vidim, tak aj ak by som mala 26 rocnu prax, tak je to mozno porovnatelne, ak su aj v skole nejake priplatky za nieco ( za triednictvo byva, bola som totiz v ten rok aj triedna - nemal kto byt) a odmeny, tak mozno, mozno.. Pytam sa preto, lebo jedna osoba v rodine je presvedcena, ze v skolstve by som sa mala lepsie.

@anonym_autor nepedagogicku prax ti zrejme neuznaju, budeš ako začínajúci učiteľ so smiesnym platom. Celý život som učila a rada, ale na tvojom mieste by som teraz do učiteľskej praxe nesla. Nemáš ani prax a nebudeš mat asi ani silu. Určite máš dobré skúsenosti z inej prace, vyuzi ich v inej práci.

autor
23. aug 2025

Ano, len ste mi potvrdili, ze lepsie je mi tam, kde som. Mne sa moja praca paci, vyhovuje, len ako pisem, jedna osoba z mojej rodiny si mysli, ze skolstvo by ma lepsie uzivilo, nez tato praca. Len ste mi potvrdili, ze nie. Dakujem za zodpovedanie otazok a zelam pekny vecer!

gabu_lienka
23. aug 2025
@anonym_autor

Ano, len ste mi potvrdili, ze lepsie je mi tam, kde som. Mne sa moja praca paci, vyhovuje, len ako pisem, jedna osoba z mojej rodiny si mysli, ze skolstvo by ma lepsie uzivilo, nez tato praca. Len ste mi potvrdili, ze nie. Dakujem za zodpovedanie otazok a zelam pekny vecer!

@anonym_autor zapocitany by si mala iba jeden rok praxe, v tej tabulke ide iba o pedagogicku prax. Takze pochybujem, ze zarabas teraz tak biedne, aby si ako ucitel bez atestacii a praxe zarobila viac.

autor
24. aug 2025
@anonym_a57241

Pozor, prax mimo školstva ti v škole určite neuznajú v plnej miere, čiže 26 rokov praxe určite mať nebudeš. Ich zaujímajú skutočne odučené roky, nie odpracované v inej oblasti. A zrejme ani nadčasy, osobné ohodnotenie, triednictvo... Na to nie sú peniaze. Jediné, čo by si mohla mať zaplatené sú príplatky za atestácie a inovačné vzdelávania, ale tie nemáš a ani tak skoro a ľahko nezískaš. Pre kolegov budeš menej ako čerstvý absolvent a možno sa tak aj budeš cítiť. A deti rýchlo zistia, kto je pánom situácie.

@anonym_a57241 Cize to znamena, ze si treba odpocitat z praxe aj roky na materskej/rodicovskej?
Tabulku som na webe nasla. Len este dalasia otazka z toho - co znamenaju tie sumy pri zapocitanej praxi? Mesacny priplatok k zakladnemu platu?

autor
25. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_a57241 Cize to znamena, ze si treba odpocitat z praxe aj roky na materskej/rodicovskej?
Tabulku som na webe nasla. Len este dalasia otazka z toho - co znamenaju tie sumy pri zapocitanej praxi? Mesacny priplatok k zakladnemu platu?

@ gabu_lienka nahodou toto nevies?

lenka_da
25. aug 2025
@anonym_autor

@ gabu_lienka nahodou toto nevies?

MD a RD sa zapocitava do PED praxe, ale max 3 roky na 1 dieta

lenka_da
25. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ano, za kazdy rok PED praxe mas navysenie k platu

autor
25. aug 2025

Dakujem Vam!

lenka_da
25. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ked preukazes PED prax nad 1 rok (zapoctom rokov), novy zamestnavatel neskuma, ci si absolvovala adaptacne vzdelavanie, povazuje sa za absolvovane, t. j. budes zaradena ako samostatny PED zamestnanec.

lenka_da
25. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ak sa zamestnas v skole s nizkym normativom (ZS a gymnazia), pravdepodobne dostanes iba zakonne priplatky, resp. nejake vianocne odmeny. Ak sa uchytis v skole s vysokym normativom, mozes mat celkom slusne osobne priplatky.

lenka_da
25. aug 2025
@lenka_da

MD a RD sa zapocitava do PED praxe, ale max 3 roky na 1 dieta

ale ak si pocas MD bola zamestnana mimo skolstva, tak sa ti MD do PED praxe nebude zaratavat.

autor
26. aug 2025
@lenka_da

ale ak si pocas MD bola zamestnana mimo skolstva, tak sa ti MD do PED praxe nebude zaratavat.

@lenka_da Ja mam len ten rok oduceny, aj to som nastupila az v oktobri.