icon

Platy a pracovné podmienky v Lidl a Kauflande

dominika19p
2. feb 2025

Ahojte, hladam pracu v Bratislave v Lidl alebo Kauflande ako predavacka, aky je aktualny plat, citala som o nejakom navyseni. Takisto ma zaujima pracovne prostredie a pracovny cas, ako si mozem volit zmeny. Dakujem za pomoc 🙂

melanta
3. feb 2025

@dominika19p oba reťazce majú podmienky aj mzdu zverejnenú v inzerátoch. Toto si vie dohľadať aj predavačka.

https://www.profesia.sk/praca/bratislava/?compa...

https://www.profesia.sk/praca/bratislava/?compa...

Hlavný rozdiel medzi Lidlom a ostatnými reťazcami je v tom, že v Lidl robíš všetko - dokladáš tovar, blokuješ v kase, pečieš. V ostatných, teda aj v Kauflande si buď pokladník, alebo robíš v lahôdkach, kde krájaš údeniny alebo si na ploche.

Čo sa týka pracovného času, robia sa zmeny a len výnimočne si ich môžeš určtovať ty. Všetci robia rovnako, teda majú smeny aj od rána od 6.00, aj do večera do 21.00, aj cez víkendy. Ty si ich nevolíš, rozpis robí vedúci tak, aby všetci mali splnený pracovný fond a aby všetci mali spravodlivý rozvrh (čiže všetci rovnako).

cukroska
3. feb 2025

@dominika19p Nerobila som ,ale čo počujem od známych zamestnancov a vidím my stačí. Lidl NIKDY. Napriek tomu, že možno je väčší plat,ale horšie ako závod. Rýchly, flexibilný, mega šikovný to zvládajú viem, že v pohode. Dokonca sú ľudia ,ktorým to možno vyhovuje robiť viac vecí súčasne.Vidím to denne.Blokovať a popritom cez slúchadlá komunikovať a nie raz sa stalo, že s kasy ju už volali vykladať, k flašiam a podobne. Tak som za tie roky nevidela handrkovať predavačky so zákazníkmi pri regáloch.A to bývam pri Lidli a poznám predavačky osobne.
Ale tam sa nezastavia ani na chvilu. Kaufland je lepšie čo počujem aj vidím. Aj keď samozrejme všade treba makať. Ak sa samozrejme jedná o pozíciu predavačky.V potravinách je fyzicky ťažká práca.

cukroska
3. feb 2025

@melanta Áno je to tak nejako ak u nás,co počujem od známych.

acsa
4. feb 2025

@dominika19p v Kauflande sa robi od 5 ráno....zmeny ti urcuje vedúci, je tam minimalny priestor na dohodu pracovneho casu. Zeny na kase zacinaju neskor .

nominka86
4. feb 2025

Smeny si sama neurčuješ,maximálne si dáš požiadavku napr.do 10.3 napíšeš,že v apríli 15teho potrebuješ voľno. Kaufland je lepší zamestnávateľ. Lidl platí ok,ale samé nadčasy ťahaš. Nedokončíš čo máš,ostaneš dlhšie.

netoppierka
4. feb 2025

Choď do DMky, tam to máš lepšie

jarka3575
Odpoveď bola odstránená
gnotek
8. feb 2025

@dominika19p ani jedno, ani druhé. Ak si z Blavy hľadaj si prácu inde. Je tam určite viac možností. Ja som robila v Kaufe, peklo, odišla som. Málo ľudí na veľmi veľa práce. Známy robil v Lidli. Mladý chalan, 27 ročný. Odišiel. Peklo. Bol zástupcom lídra a robil všetko. Vykladal, piekol....

pumpkinpie
8. feb 2025

@dominika19p v Lidli je to makačka, len z toho co vidim ked tam nakupujem, tie predavacky sa tam nezastavia, fakt ich obdivujem. Oproti tomu ked som v malej obecnej jednote tam je to pohodicka, kavicka, ohovaracky. Neviem aky maju rozdiel v platoch, ale v obecnej Jednote mi to pripada tazka pohoda

annymary18
Autor odpoveď zmazal
jarka3575
26. feb 2025

Ahojte, sú tu nejakí zamestnanci Lidla a Tesca (aj bývalí)? Chcela by som vedieť ako funguje odmeňovanie zamestnancov v týchto obchodoch. Ak sa tu takí nájdu, napísala by som vám správu. Vopred ďakujem 🙂

annymary18
28. feb 2025

@nominka86 v kauflande je to tak isto, nedokoncim tak som aj 2 hod dlhsie a este nadavaju ze preco som nestihla dokoncit v pracovnom case

nominka86
1. mar 2025

@annymary18 masaker 🤔🤔🤔

christina312
6. mar 2025

@acsa nie je pravda viacero tvrdeni 🙂

simka17161
27. mar 2025

@pumpkinpie V Tescu na konci roka dostaneš poukážky na nákup v Tescu podľa odpracovaných rokov cca 100 - 150e.

kacenocka2
1. sep 2025
@annymary18

@nominka86 v kauflande je to tak isto, nedokoncim tak som aj 2 hod dlhsie a este nadavaju ze preco som nestihla dokoncit v pracovnom case

@annymary18prosim vás ,v Kauflande sa o ktorej ráno pred otvaračkou chodí na smenu k pečivu?