Platy v školstve
Ucitelia roky ziadaju zvysenie platov. V roku 2021 bol priemerny hruby plat zaokruhlene 1200 eur. V cistom to moze byt priblizne 914 eur (cista mzda sa moze individualne odlisovat). Kolko by podla vas - rodicov mali ucitelia zarabat? Ak su tu aj ucitelia, aka by mala byt hruba mzda, aby ste kazdy rok neziadali zvysenie. Skusme v hrubej mzde.
@eff007 ja som mala kamosku co studovala matematiku -hudobnu
ja som matematika - biologia , a boli rozne kombinacie predmetov
@zmrzlinka2021 vzhľadom na výsledky žiakov, ktoré sa každoročne prezentujú, by si platy učitelia zaslúžili omnoho nižšie. Lebo keď platy, aj nároky treba požadovať na učiteľov vyššie...môj názor.
@eff007 no neuveris boli rozne kombinacie… neznamena, ze ked nikto v tvojom case nemal taku kombinaciu, tak ze nikde to tak nebolo. Ved u nas bol a aj nemcina s vytvarnou. Preto vravim, ze ked ma niekto mat - fyz , tak ked pozries kolki studuju mat s niecim inym alebo fyziku s niecim inym, bude ich kopa.
@susann80 nemčina s výtvarnou🥰super das passt einfach zusammen, aber nicht für die Slowakei. Čo taká občianska náuka v kombinácii s ANj. Das ist dann wirklich “hrůza”. No absolútne najslabší vždy boli telocvikári🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ a aj sú…aj v kombinácii s ničím a zároveň všetkým…
@sulavikova a take dolezite predmety
@keira ako marxizmus leninizmus, branná výchova
@sulavikova nerozumiem
@keira prepáčte, ale kedysi nikomu neprekážali ideologistické predmety (vieme o nich svoje) a teraz, keď majú naše deti možnosť zdarma študovať napr.nemčinu na zš, tak 99,00% rodičov povie nie, veď načo by im bola🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️Prípadne: prečo majú na tv bežať, na hv spievať koledy na Vianoce, či na vv šiť. Raz mi mamka povedala, že ona má tavnú pištoľ. Neberiem to v týchto bombových časoch ako vyhrážku, skôr by som ju chcela vidieť ako jej prilepený gombík vystrelí niekomu oko😇
@sulavikova ais nerozumiem, obcianska vychova moze byt velmi dobry predmet, ak su hodiny dobre pripravane a ciele nastavene
@keira môže byť

@susann80 ale studovala. Preto to viem porovnat. Aj vtedy sa studovalo na 2 roznych fakultach naraz a kombinovali sa rozvrhy. Inak chcela by som vidiet toho, co studuje fyziku a hudobnu...
@luccija mam pocit, ze tlak zo strany ucitelov je slaby. Radsej zo skolstva ucitel odide pracovat do inej sfery, ako keby mal protestovat. Nie su docenene tieto profesie, plati ich stat, tak mozno preto.