icon

PN a práca

babybear
20. nov 2022

Zdravim,chcem sa spytat.
8.11(utorok) mi trhali zub- osmičku.Musela som sa dať na PN lebo som mala strašne veľké bolesti ,plus opuch ,antibiotika atd.Na Pnke som bola do 11.11.
Známi mi hovoria že som si dokazila vyplatu pretože som sa nedala vypísať na 10dni.
Chcem sa spytat:
Teraz v utorok mi idú znovu trhať zub a chcem sa dať na PNku znova vypísať kvoli bolestiam atd.Kolko dni sa mám nechat vypísať aby som si napravila výplatu?
Nevyznám sa v tomto smere...
Ďakujem pekne za odpovede.

sasa1310
20. nov 2022

@babybear čím viac dní PN tým horšia výplata. Ak teda nemáš 100% platenú od zamestnávateľa

mogaa
20. nov 2022

@babybear prvých 10dní platí zamestnávateľ, prvé tri dni je to 25%....ak ideš na ďaľšiu pN opäť budeš mať prvé 3dni len 25% .....a ak si v skúšobnej dobe, tak ti PP pradepodobne ukončia😉so zubom sa nechodí na PN, to ozaj len v prípade ak hrozí zápal okostnice....

pinkgirl
20. nov 2022

Na menej ako 5dni sa "neoplatí", pretože prvé 3dni máš predplatených len 25%. Ty si mala ostať PN aj cez víkend - to by ti preplatili aj tie dni a trochu to kompenzuje tu stratu z prvých dní. Ak pôjdeš teraz trhať zub, daj si druhý deň celodenný paragraf, ten je lepšie platený.

babybear
autor
20. nov 2022

To mam chodiť do práce s napuchnutím lícom?Ani dvihať tažke nemožem pretože budem mať ďasno zošité.

sasa1310
20. nov 2022

@pinkgirl celodenný paragraf jej zamestnávateľ nemusí uznávať a za ďalšie paragraf neslúži na doliečenie sa (bez návštevy lekára)

petamich
20. nov 2022

je to uplne jedno, ak nemate v kolektivnej zmluve nejaky benefit, tak vzdy mas 1-3. den 25% vymeriavacieho zakladu a od 4. dna 55% ano ak chces mat mensiu stratu, tak idealne nech tam padne aj vikend ale takto kalkulovat - vsak, ked som chora tak som chora, ak mam na vyber, tak si dam par dni dovolenky, ak nemam a nebude to na 2 dni, tak idem na PN 🤷‍♀️

boldo87
Odpoveď bola odstránená
babybear
autor
20. nov 2022

Uvidím aké to budem mať.Záleží ako ten zub mám hlboko.