icon

PN verzus výpoveď

matin_ka
18. feb 2023

Zdravíčko, chcela by som sa spýtať. Plánujem odísť z práce nakoľko nezvládam vzťahy a mám s toho zdravotné ťažkosti.
Pracujem tam 9 rokov na dobu neurčitú.
Je lepšie ísť na PN a potom dať výpoveď? Alebo poraďte aké máte skúsenosti. 🙏🏼 ako to finančne vychádza lepšie. Ďakujem za každú radu. 🙂

Strana
z2
lienka.7
18. feb 2023

@bublinka1426 jasne, no si kamoska s lekárkou. Oni boli dokonca byvale spolužiačky, tusim zo ZS sa mi zdá. Vravim ti, ona sa tým ani netajila, ze je to účelová PN. lebo nervy a bolesť napr. chrbtu proste nedokážeš. Ja som mala kolegyňu, ktorá si proste potrebovala oddýchnuť, tak si toto vymyslela. A 3 mesiace cez leto, ked bol najväčší nával ona oddychovala, a my sme padali na hubu... no a potom si ešte mala tu drzost pýtať aj dovolenku.

anetka34
18. feb 2023

Mňa by skôr zaujímalo ako je možné, že hlavne v ženských kolektívoch tak často dochádza k šikane na pracovisku a nedá sa s tým nič robiť. Ja by som sa tiež nečudovala keď má človek z toho psychické a aj zdravotné problémy.
Autorka píše, že chce odísť z práce kvôli kolektívu a má zdravotné problémy. To nie je zneužívanie. Ale tiež mám lekárku, ktorá ma ledva na pár dní nechala na PN keď som mala väčšie zdravotné problémy a niekto je doma s ničím, lebo má inú lekárku a tá ho nechá aj pol roka.

lienka.7
18. feb 2023

@anetka34 pozri, nikto ta nenuti ostavat v takom kolektíve, vzdy mas možnosť zmeniť pracu. Je to len a len na tebe. Do depresie neupadnes len preto, lebo ti raz niečo blbé povie kolegyňa (obrazne povedane).
No tiež asi nemáš lekárku kamošku. .

anetka34
18. feb 2023

@lienka.7 Veď jasné, práve preto to píšem, že to nie je zneužívanie PN. A človek niekedy keď tá situácia v práci dlho trvá sa nedá do poriadku za pár dní. Ani si nemusí hneď vedieť nájsť prácu. Ja to úplne chápem.

bublinka1426
18. feb 2023

@lienka.7 tak ja take stastie nemam. zial zazila som pravy opak .

bublinka1426
18. feb 2023

@lienka.7

a ano uplne chapem tvoje rozhorecenie, mna by to sralo tiez...

...no moji spoluziakovia su vacsinou vedci na vyskume :D z nich by som vela nevytazila a kamosky lekarkami nie su...

sticker
Strana
z2