Výpoveď verzus ukončenie pomeru dohodou

pepa08
23. apr 2014

ahojte
chcela by som vas poprosit o radu .. budem sa stahovat do ineho mesta a uz mam slubenu novu pracu .. v praci to musim oznamit do konca mesiaca . chcem sa spytat ked dam ja vypoved a nahodou by mi ta praca slubena nevysla mam narok na podporu? alebo je lepsie odist na dohodu ? s terajsim zamestnavatelom nebude problem sa dohodnut ci na vypovedi alebo dohode len neviem co by bolo lepsie pre pripad ze by som musela ist na podporu ..

dik

zuzimia
23. apr 2014

Ako je to s podporou to neviem. Ale ked das normalnu vypoved, od prveho nasledujuceho mesiaca ti zacne plynut vypovedna doba. Normalne trva dva mesiace, ak si u terajsieho zamestnavatela odpracovala viac ako 5 rokov (myslim, ze je to 5), tak tri mesiace. Pocas vypovednej doby dalej pracujes u povodneho zamestnavatela. Ak das vypoved dohodou, vsetko ostava rovnake, len nebezi vypovedna doba, ale pracovny pomer sa ukonci ku dnu, na ktorom sa dohodnete (co moze byt aj na druhy den po podani vypovede) - treba datum uviest do vypovede dohodou. A v obidvoch pripadoch sa vypoved podava pisomne.

pepa08
autor
23. apr 2014

@zuzimia ahoj pracujem tu uz 10 rok .. viem ze na odchode sa dohodneme to neni problem len mi ide o tom ze co je lepsie kvoli podpore ked by mi ta praca nevysla ..

mlisa
23. apr 2014

@pepa08 spôsob ukončenia pracovného pomeru nemá vplyv na vznik nároku na podporu, pokiaľ spĺňaš podmienky, nárok na podporu ti vznikne aj pri skončení výpoveďou, aj pri skončení dohodou

draik
23. apr 2014

Nárok na podporu je bez ohľadu na formu skončenie pracovného pomeru.
V prípade, ak výpoveď dáva zamestnanec, je výpovedná doba dva mesiace, ak pracovný pomer trval aspoň rok.
Výpoveď dohodou neexistuje - je však možné uzatvoriť dohodu o skončení pracovného pomeru.

pepa08
autor
23. apr 2014

dakujem za vase rady .. pomohli mi som viac v obraze