icon

Po akej dobe si môžem pýtať zvýšenie platu?

15. máj 2022

Ahojte chcem sa opýtať po akej dlhej dobe si môžem pýtať zvýšenie platu? Mám 14 ročnú prax, počas ktorej som bola v 3 zamestnaniach, teraz som vo štvrtom. Pracujem tu 8 mesiacov, je vhodné si pýtať vyšší plat? Ak by sa má šéfka pytala na predstavu o zvýšení, je 100€ veľa? Ďakujem za rady..

Strana
z2
nicicka
19. máj 2022

@melanta to je v akej oblasti? Len tak ma to zaujíma...300 e je celkom dosť...

ajush5
19. máj 2022

Ja som si vypýtala po 2 dňoch, zvýšili mi 300€. Nezáleží ako doho tam pracuješ, dôležité je, čo spoločnosti dávaš a či máš pre ňu hodnotu. Môj muž si bol pýtať po mesiaci, a potom každého pol roka. Ani raz mu šéf nepovedal nie. Netreba sa báť a treba si vedieť oceniť samu seba.

melanta
19. máj 2022

@nicicka korporát. Bežne som zvyšovala ľuďom mzdu o 20% a niektorým aj viac.

lubka86
19. máj 2022

@lienka.7 boze to mi pripomenulo mna v byvalej robote. Standardne sa raz rocne zvysovalo o nejake %, co bolo zvycajne okolo 50 eur. A mna raz sefka zavolala do zasadacky, bola tam aj HR manazerka, ze su so mnou velmi spokojni a teda sa rozhodli mi pridat viac. Slavnostne mi odovzdali mzdovy dekret, ja som uz v mysli ratala kolko tam bude a co si za to kupim. A tam 60 eur 😆😆😆 nevedela som ci sa smiat ci plakat... po pol roku som odtial odisla

panizima
19. máj 2022

Ja som pýtala po roku,

bluka2
19. máj 2022

@lubka86 mala si sa spýtať, či zabudli nejaké nuly 😂 dobre som sa zasmiala ...

Strana
z2