Po ukončení rodičovskej mi chcú dať výpoveď. Čo robiť?
ahojte. potrebovala by som radu co robit? maly bude mat 3.2. 3roky. v praci na osobnom pohovore sme sa dohodli ze mozem nastupit. avsak vcera vecer mi volali ze maju pre mba smutnu spravu a davaju mi vypoved. vsetko uz mam zariadene...nastup maleho do skolky opatrovatelku oblecenie do prace... navrhuju mi vypoved dohodou s 3 mesacnym odstupnym...vraj ak by som chcela vypoved zrusenie miesta...co je vraj dovod preco nemozem nadtupit..tak mi daju odstupne len 2 mediace a vraj budem musiet chodit este do prace... co robit? mate niekto s tym sksenosti? je to maximalne nefer 3 pac dni pred nastupom mi telefonicky oznamit ze mam vypoved....
@matali222 1-2 dni dovolenky sa oplatia ked podpises dohodu...na 2 dni akoze nastupis do prace cerpas dovolenku a pi skoceni dovolenky koncis prac pomer dohodou. vtedy sa ti bude podpora pocitat z tych 2 dni dovolenky + sa k tomu pripocita aj odstupne. tym padom by ti mala vyst max podpora
@fanta dohodou vacsinou firmy riesia vsetko, ked ju podpises akceptujes podmienky, ake ste sa dohodli a nemas potom uz narok na nic iba na to, co ti vyplyva z dohody, ktoru si podpisala. Z organizacnych dovodov je pokial tvoju poziciu rusia a aj to ti mozu dat podpisat dohodu, ktoru ty vsak musis akceptovat. Pokial by ti dali vypoved z organizacnych dovodov, tak ti musia dopredu ponuknut volne pozicie, ktore su vo firme, ak tak neurobia vypoved mozes napadnut ako neplatnu. Samozrejme musia tie pozicie mat realne aj volne. Vypoved musi byt pisomna a dorucena. Ono takto je to na dlho. Musi tam byt splnenych vela veci, inak je neplatna a ty ju mozes napadnut. Vypoved nemusis podpisat a aj tak sa povazuje za prevzatu, atd.
ahojte, prosim vas, este sa chcem spytat
moze mi zamestnavatel nariadit cerpanie dovolenky? ak ano kolko dni a ako to musi urobit?
pocas vypovednej lehoty vypoved podla par 63 musim chodit do prace?
dakujem krasne za odpoved 🙂
@martuska75 tak to musela byt naozaj korektna firma a gratulujem k takemuto riesiu 🙂 🙂 to by som brala ;)
ahoj, urcite sa s nimi dohodni dohodou, ale tak, aby Ti dali cerpat aspon dva, tri dni dovcu... pretoze ako Ti radili, zabezpeci Ti to maximalnu moznu vysku podpory 🙂 co je pri 31 dnovom mesiaci tusim 830eur a pri 30 dnovom o 30? menej.. nechce sa mi to hladat teraz 🙂
no, toto budes poberat pol roka, ziskas cas, za ktory v ba pracu najdes urcite 🙂
@errilo co mas robit? No hladat novu pracu a medzi tym ist na urad prace. Co je na tom cudne?
@errilo ano, zamestnavatel moze nariadit cerpanie dovolenky 🙂 kludne aj celej... ako to urobi? da Ti papier, kde Ti oznami, aleo Ti da podpisat dovolenkove listky, prip.si to nahodis v elektronickej dochadzke, ktoru Ti schvalia. zamestnavatel nepotrebuje Tvoj suhlas... rozhodne, ze je dovolenku cerpat mozne a tak ju cerpat budes musiet
samozrejme, ze musis chodit do prace i pocas vypovednej doby... ak nebudes, dostanes acka, a nasledne okamzite skoncenie prac. pomeru... aspon tak by som to poriesila ja :-P predtym by Ti ale siel list... zalezi i od toho, ako mate pisanu kolektivnu zmluvu alebo pracovny poriadok 🙂 kazdopadne si nepomozes, az chodit do prace nebudes
@zeriempizzu dakujem za radu, ale zrejme si nepochopila na co sa pytam ;) pekny vecer
ahojte, bola som teda v praci, dohodli sme sa na vypovedi dohodou +odstupne podla odpr.rokov. Tiez som sa informovala o moznosti vziat si 2 dni dovolenky, co mi slubuju vyjst v ustrety. Dohodu podpisem az po ukonceni rd. v juni. Dakujem za rady. Drzte sa.
Baby vedeli by ste aj mne poradit? Moje pracovne miesto bolo zrusene. Zamestnavatel mi v tomto pripade musi ponuknut pracovne miesto alebo nemusi? Ide o to, ze zatial ak je nejake volne miesto, tak ma len pozyvaju na klasicke pohovory. Je to Ok? Zda sa mi to cudne, ze ak maju volne miesto, tak mi ho neponuknu a jednaju so mnou ako k "cudziemu".
@errilo no ak sa nenájde voľné miesto, tak nenastúpim a dostanem v apríli výpoveď. S tými pohovormi je to tak, že ak sa u nás doteraz uvoľnilo nejaké miesto, neponúkli ho mne automaticky, ale vždy ma len pozvali na pohovor ako nového uchádzača. A pohovor som zatiaľ ani raz nevyhrala.
@errilo no veď to, každý píše, že mu v práci ponúkli miesto, ale mne iba ak vyhrám pohovor a úprimne keď si majú vybrať niekoho so záväzkami a bez záväzkov, tak je myslím jasné, prečo sa mi v tých pohovoroch nedarí. Len neviem, či na toto vôbec majú právo, ak majú voľné miesto, či by mi ho nemali automaticky dať.
@errilo sa ti čudujem, že na nejaké pohovory chodíš.. ty si predsa zamestnaná u nich, máš rodič. dovolenku, mesiac pred nástupom do práce im máš povinnosť nahlásiť návrat.. ak zrušia tvoje prac. miesto a nebudú mať adekvátnu prácu pre teba /podľa prac. zmluvy/, nech ti dajú výpoveď..

@errilo
@oriesocek baby prosim vas aky je rozdiel medzi vypovedou dohodou a vypoved z organizacnych dovodov?