Po ukončení rodičovskej mi chcú dať výpoveď. Čo robiť?
ahojte. potrebovala by som radu co robit? maly bude mat 3.2. 3roky. v praci na osobnom pohovore sme sa dohodli ze mozem nastupit. avsak vcera vecer mi volali ze maju pre mba smutnu spravu a davaju mi vypoved. vsetko uz mam zariadene...nastup maleho do skolky opatrovatelku oblecenie do prace... navrhuju mi vypoved dohodou s 3 mesacnym odstupnym...vraj ak by som chcela vypoved zrusenie miesta...co je vraj dovod preco nemozem nadtupit..tak mi daju odstupne len 2 mediace a vraj budem musiet chodit este do prace... co robit? mate niekto s tym sksenosti? je to maximalne nefer 3 pac dni pred nastupom mi telefonicky oznamit ze mam vypoved....
@evita68
@kikuska_wedge
@gapa
ahojte, tak dnes mi dorucili osobne aj dohodu s odstupnym 5 platov a aj vypoved pre nadbytocnost, ze moja pracovna napln bude rozdelena medzi ostatnych s ucinnostou od 1.3.2015...pracovny pomer konci 31.5.2015
znamena to, ze by som pocas plynutia vypovednej lehoty nemusela chodit do prace?
co sa mi viac oplati, podpisat dohodu alebo vypoved, kedy by som bola kvazi este 3 mesiace zamestanana?
skoda, ze mi ju dorucili dnes, mohla som mat este mesiac k dobru :( ak by mi ju doruciliv marci...
zamestnana som bola 7,5 roka,cize tam mam narok na 3 mesacnu vypovednu lehotu a 2 mesacne odstupne.. len teda zvazujem, ci podpisat tu dohodu? co si o tom myslite?
dakujem za pomoc
@olifcek dnes mi dorucili osobne aj dohodu s odstupnym 5 platov a aj vypoved pre nadbytocnost, ze moja pracovna napln bude rozdelena medzi ostatnych s ucinnostou od 1.3.2015...pracovny pomer konci 31.5.2015
znamena to, ze by som pocas plynutia vypovednej lehoty nemusela chodit do prace?
co sa mi viac oplati, podpisat dohodu alebo vypoved, kedy by som bola kvazi este 3 mesiace zamestanana?
skoda, ze mi ju dorucili dnes, mohla som mat este mesiac k dobru :( ak by mi ju doruciliv marci...
zamestnana som bola 7,5 roka,cize tam mam narok na 3 mesacnu vypovednu lehotu a 2 mesacne odstupne.. len teda zvazujem, ci podpisat tu dohodu? co si o tom myslite?
dakujem za pomoc
@errilo ono čo je výhodnejšie voči čomu?
ale v úvode píšeš, že dieťa bude mať 3.2.2015 3roky, no písala si to neskôr, tak žeby to bol iný dátum???? ak bola výpoved doručená počas RD (či si žiadala písomne dokedy si na RD, resp. oznámila si písomne dokedy rd čerpeš?), tak je neplatná, najskôr ti ju môžu dať až den po ukončení RD.
na dohode mas datum aky? ja by som brala platy... ak si nastupila po RD do prace, hoc na dovolenku, tak T toto zaruci maximalnu vysku podory, kde pol roka mas na to, aby si si nasla fleka a budes poberat nad 800 eur mesacne 🙂 teda... neviem, aky si mala plat, samozrejme... ale vsetko, co dostanes, sa Ti rada od nastupu po RD na DVZ 🙂
teda, spravne som pochopila, ze chcu ukoncit pp aj dohodou k nejakemu datumu s tym, ze daju 5 platov?
@errilo ak dobre chápem, do 3.2.2015 si čerpala RD, od 4.2. dokedy??? čerpáš riadnu dovolenku? A kedy chcú ukončiť pp? Ak ešte vo februári, tak ti to iste zabezpečí maximálnu podporu, ak máš k tomu 5mesačné odstupné. a čo je podstatné!!!! ak si nemala počas čerpania RD nejaké iné poistenie v nezamestnannosti, napr. dohodu, či dobrovolné poistenie.
Ak by neskončil pp vo februári, tak záleží na konkrétnych dátumoch a sumách, či bude max. podpora.
Ak bude plynúť výpovedná lehota, neznamená to, že namusíš chodiť do práce, to len ak by ti to dali na papieri. Počas výkonu práce by ti ešte vznikol nárok na dalšiu dovolenku, ktorú by preplatili.
Ak podpíšeš dohodu o ukončení pp, tak tvoj prac.pomer končí, či budeš chorá či tehotná. Ak ostane pri tej výpovedi čo ti doručili, tak ak by si bola tehotná či pn ku koncu výpovednej lehoty a im to oznámiš, ako vyžaduje Zákonník práce, tak prac.pomer pokračuje.
@gapa ked je to takto napisane vo vypovedi, ze prac miesto je zrusene a moja prac napln prerozdelena medzi ostatnych tak z toho vyplyva ci nevyplyva, ze by som nemusela/musela chodit do prace? dakujem 🙂 lebo dalej pisu, ze to co nie je priamo uvedene vo vypovedi sa riadi ZP.. a to uz som sa stratila v tom
@errilo ziadaj papier, kde bude jasne uvedene, ze nebudes vykonavat pracu kvoli prekazkam na strane zamestnavatela. oni Ti stale totiz mozu pridelovat inu, adekvatnu pracu pocas vypovednej lehoty 🙂
ja osobne by som brala 5 platov 🙂 lebo k tomu dostanes potom este 6x peknu podporu a mas cas hladat... 🙂
@errilo z toho nevyplýva, že nemusíš. Asi je rozumné, čo píše oficek, ak nechceš dalšie bábo a nechceš natiahnut dobu trvania pp. A kontrolná otázka, dala si odhlášku na soc.poistovnu po ukončení RD? Po ukončení pp môžeš dať zase prihlášku (no nedá sa podať ani den spätne, tj. odkedy tam prídeš najskôr)
@olifcek @gapa Ahojte maminky, sledujem tuto diskusiu od zaciatku, aj ako radite Errilo. Som v podobnej situacii, len sa bude odohravat v aprili. Posledny den RD bude 5.4. Nastupit by som mala 6.4., co je Velkonocny pondelok. Chcem sa opytat, ze ci je urcite iste, ze ak by som sa zamestnala co i len jeden den po skonceni RD /cerpala by som dovo/, zarucilo by mi to max podporu /ktora by mi urcite vychadzala/. A co ked mi zamestnavatel nebude s tym suhlasit a bude mi chciet dovo preplatit? Vtedy by mi max podpora nevychdzala?Ved by sa tiez vyratavala z priemerky, ci?? Dakujem 🙂
@mirullka max. len ak budeš mať na 1kalend.den trvania prac.pomeru po RD cca 54eur v jednom kalend.mesiaci. A ak si nemala dohodu ani doborovolné poistenie v nezam. v období dva roky spät.
Ak nesúhlasíš s dohodou o ukončení pp posledným dnom RD, tak ju nepodpíšeš, tak ti musí dať výpoved a to myslím nie je výhodné pre neho.
@mirullka ak by si cerpala co i jeden den dovolenky a potom ukoncite prac pomer dohodou v tomto mesiaci a dostanes aj odstupne v tom istom mesiaci tak potom vychadza max podpora.. davala som sem link na vypovet podpory tak si tam hod svoje cisla a podla toho uvidis ako ti to vyde... prip skus zavolat na urad prace a povedat im konkretne o co ide mne ochotne poradili
@mirullka
@gapa To nie je pravda, co jej ponukli v dohode, pri vypovedi nikdy nedostane. Vypoved z org.dovodov je pre zamestnavatela akurat pracnejsia, je tam viac administrativy. ..ale urcite nie nevyhodnejsia.
Ak by u nas niekto odmietol takto vyhodnu dohodu, vyleti z inych dovodov a nedostane vobec nic...

@nevi23
@errilo jááj, sorry, to patrilo nevi 🙂