Podpora v nezamestnanosti počas prerušenia rodičovskej
Ahojte,
som momentálne na rodičovskej dovolenke. Z istých dôvodov uvažujem, že preruším RD, ukončím pracovný pomer dohodou a prihlásim sa na úrad práce, aby som mohla poberať podporu v nezamestnanosti po dobu 6 mesiacov. Ak sa nemýlim, mala by som mať podporu vo výške 50 % hrubej mzdy, však? Čo je vždy viac ako príspevok počas RD. Pred nástupom na materskú a rodičovskú som pracovala 6 rokov, takže som poctivo platila všetky odvody.
Myslíte, že sa to dá takto zrealizovať?
Máte s týmto niekto skúsenosti?
Čo mi poradíte?
Vopred dík za akýkoľvek názor 🙂
@chiquitita 10/2010 skončil pracovný pomer?
@evita68 od 10/2012 som na MD
@chiquitita ak PP trvá, a ak ti napr. preplata dovolenku alebo budeš mať odstupné, tak podpora sa ti bude ráťať iba z tohto príjmu, nie pred nástupom na MD
preplalitili mi dovolenku, no nedostala som odstupne...uctovnicka to vypisovala pre soc.poistovnu a pytali vsetky prijm od roku 2009 tusim...
@evita68 niekto tu spominal ze sa to vypocitava z prijmov za posledne 3 roky co je u mna aj prijem z 2010
@chiquitita nie, je to tak, ako som ti napísala
@evita68 sama som zvedava 😅
@medinila manžel tam bol so mnou .Pani na úrade vytlačila tlačivo, že som poberala RP do určitého dátumu ktoré som podpísala. Urob si kópie, lebo ich budeš ešte niekde potrebovať. Tuším aj v ZP odo mňa jednu zobrali. Manželovi dala tlačivo s ktorím zažiadal o RP a bolo to. Potrebovali sme iba OP a mala som so sebou aj rodný list dieťaťa. Bolo to hneď vybavené.
baby ja mam iny problem...aka podpora vyjde nie z jedneho ale z troch dni ? tiez vysoka ? 😕
@chiquitita No ktohovie, nenapísala si aký plat máš za tie tri dni. A z vešteckej gule sa to vyveštiť nedá 😀
baby, zistujem pre znamu...pred nastupom na MD a RP dala vypoved, keby sa po RP zamestna v novej praci a v ten isty den da vypoved, oplati sa jej to ? neviem ci jej preplatia dovolenku ci jej vznikne narok takisto odstupne ak by to bolo na dobu urcitu ...
@chiquitita nárok jej nevznikne na nič.. dovolenku nemajú preplatiť akú za jeden deň v práci, musela by mať odrobené 21 dní, potom by mala nárok na 1/12 ročného nároku.. a na odstupné? to kto by jej dal za jeden deň odstupné? nie je nárok ..
@evita68 takze vm by mala taky nizky ze by sa jej to neoplatilo..
@chiquitita čo je vm a čo by sa jej neoplatilo?
Jesus myslela som vz 😀
@chiquitita ok, ešte vysvetli, že čo by sa jej nemalo oplatiť.. 🙂 lebo nárok jej nevzniká na nič
@chiquitita baby, zistujem pre znamu...pred nastupom na MD a RP dala vypoved, keby sa po RP zamestna v novej praci a v ten isty den da vypoved, oplati sa jej to ? neviem ci jej preplatia dovolenku ci jej vznikne narok takisto odstupne ak by to bolo na dobu urcitu
Vtipné 😀 , ak by to tak fungovalo tak verím, že naši počerný spoluobčania by po skončení RD sa zamestnali na deň u svojich príbuzných čo majú živnosti , zaplatili by max. odvody a mali maximálnu podporu.
Fakt škoda že známa dala výpoved tak skoro , mala počkať teda ostať v stave, alebo ísť hned po MD na podporu.
Ok nechajme to tak dobre ste ma pochopili
baby ktory den v mesiaci chodi vlastne podpora?
@evita68 ahoj prosim ta,mohla by si mi trosku pomoct? potrebujem len nieco vysvetlit.. moj muz pracuje na trvaly PP uz od r.2005 a pravdepodobne k 15.3.2013 s firmou rozviaze PP cize da vypoved. viem ze narok na podporu v nezamest. ma ,ale vobec nerozumiem ako sa to vypocita..
rata sa hruby prijem pocas 2 r.? ( od 15.3.2011 do 15.3.2013 ? ) to sa vydeli poctom dni v roku, potom krat 50% a vynasobi sa to poctom dni v mesiaci? dufam ze som to dobre napisala.. dakujem ti a pekny den prajem
Ahojte dievčatá neviete či sa niečo menilo alebo sa niečo nové nečrtá pri vyplácaní a výške podpory v nezamestnanosti? Môže RP za mňa poberať priateľ s ktorým žijem v jednej domácnosti je písaný ako otec a dcérka má aj jeho priezvisko a je szčo alebo to musí by ť iba manžel?Ďakujem
@zalka a nevadí že je szčo?
na potvoru som sa v pondelok dozvedela že v zamestnaní to ide dole vodou tovar sa nepredáva a moje miesto po skončení RD nemám isté a teraz rozmýšľam čo spraviť plánujeme aj druhé bábo počas RD. ako reťazový pôrod.preto by som chcela využiť tu podporu napr. po skončení MD ale ani neviem koľko by mi to vychádzalo čítala som niečo o maxi podpore počas RD vedela by si mi poradiť? koľko je teraz tá podpora ja som pred MD mala cca 358€ mzdu.
som cca 7 rokov zamestnaná a stále trvá, dnp som si doplácala zo zamestnania od 17.5.11 z tohoto DNP som sa odhlásila a znova prihlásila 5.1.12 materská mi vyšla maxi. pôrod bol 15.11.12 DNP mi skončilo 4.10.12. znova som sa prihlásila na balík z minima ale bez poistenia v nezamestnanosti dňa 11.2.2013

Myslite ze aj mne vyjde vyssia podpora ked som pracovals do 10/2010 , bude sa to vyratavat aj z tohto obdobia ? Kto mi vie odpovedat vopred dakujem 😉