Podpora zamestnanosti matiek s deťmi do 10 rokov
Ahojte, v správach som počula, že Úrad práce má pomôcť pri vytváraní nových pracovných miest pre matky s deťmi do 6 rokov, kde bude preplácať 90% a pre matky s deťmi do 10 rokov, kde bude preplácať 70%. Máte o tom nejaké info? Odkedy je to aktuálne, čo všetko treba vybaviť? Pozerala som na stránke Úradu práce aj Ministerstva práca, ale nič tam o tom nie. Ďakujem
@veronika713 nuž pozriem si ešte zmluvu..a nám napr. o 15.11 . nič nehovorila..
@luba41 nám včera presne ako som napísala, tak ja neviem, čo to poskytujú za info, každému dačo iné...
@veronika713 áno, je to tak. Do 15.11 musia byť všetky žiadosti O Refundáciu V Bratislave..
@nedielka ano tak vravela, ale ze este budú chodiť maily ohľadom toho...
@veronika713 tak asi sme si vysvetlili nesprávne obsah zmluvy, takže možeme ukončiť prac. zmluvu so zamestnankynou k 31.10? aj ked výklad tej metodičky bol taký, aký som písala...
@luba41 ano ale musi o to poziadat zamestnanec nie zo strany zamestnavatela
@luba41 áno ja viem, zamestnankyna vie dať výpoved k 31.10. a nič to neohrozí
viete niekto niečo nové o tom či má projekt pokračovať? nám kontrolórka povedala že má od februára budúceho roku..
@miminka272 aj nam povedala, ze asi v novom roku, ale nie je to este na 100%, cakaju na potvrdenie z Bruselu 😉
Chcem vam napisat moju dnesnu skusenost, ohladom vykazov, minuly tyzden som vykazdy nastasie len za 2 mesiace prepisovala pretoze si zmysleli ze upravia formular, v maily pisali ze opis prace jasne a strucne 1-3 vetami, dnes volali, ze to treba prepisat znova a uviest podrobne co som robila, ak je tam napriklad praca na internete ze co to znamena_kolko stranok som navstivila, ci som nieco citala a pod, ako ja to viem dopordrobne rozpisat co vsetko a ako pracujem na inetrnete ale nie strucne a ani do jedneho riadku, dalsia polozka bola napriklad mailing_kolko mailov som vybavila a pod,mam uvedenu pracu ako nakup materialu na 5 hodin_pytal sa co trva na nakupovani 5 hodin - tak mu hovorim ze nakup na tuto moju pracu trva aj 3 dni ze ci on vie zhodnotit , tak ze ano ze pan vie zhodnotit, moja praca je navrhovanie interierov a obhliadky bytov tak ze oznacit aky byt kde a co.
Kedze je tych aktivit za den viacero tak to pisem jednoducho proste, mailing, praca na internete, praca v terene , telefonovanie. (to telefonovanie takisto ze kolko telefonbatov), _ moja otazka znie, ma pravo tento subjekt kontrolovat tuto pracu ?teda ani nie kontrolovat ako posudzovat? co ak nechcem uviest ani nazov klienta ani adresu kde sa rieseny byt nachadza, zhopdnocovat? nie je na to urceny moj zamestnavatel? ak zamestnavatel je spokojny s mojou naplnou prace za den maju pravo to riesit? nestretli ste sa s tym? este taka poznamocka, ze som zamestnana od augusta a zamestnavatel dodnes este neobrdzal peniaze ani za august .
@lucia_d som veľmi prekvapená, lebo u nás bolo vždy všetko v poriadku - ani raz si nič nedotazovali...nechápem, na čo im sú takéto podrobné informácie...asi by som zavolala do BA do iazasi a žiadala niekoho nadriadeného s tým, že by som chcela zistiť, či u nich neplatí nejaká zásada diskrétnosti a pod. že predsa nemôžete uvádzať len tak mená klientov a pod. - skúste že čo na to povedia...
projekt končí, tak sa zobudili akosi na úrade, konečne sa prehrabali cez haldu paierov / resp asi ešte neprehrabali/..tak aj nám prišiel mail - výkaz práce pri domáckej práci / odsúhlasený pred podpisom zmluvy/ v nom nie je správne vykazovanie hodín -treba prepísať výkazy od mája...v podstate tie metodičky vlastne chodili na čo? ked mali odsúhlasiť obsah dokladov.. chýba podpis zamestnanca na dochádzke / prečo neupozornili predtým?/ a ešte iné drobnosti..
My to iste, musela som teraz prerabat vsetky vykazy - namiesto casov pri kazdom odpracovanom dni som mala uviest iba pocet hodin. Takisto chceli vymenovat, na akych strankach som zverejnovala prac.inzeraty, aj ked uz su davno expirovane 😀
Najlepsie je,ze do spravy,co teraz rozposielali,ze projekt konci,treba o refundaciu poziadat nie do konca mesiaca,ale do 15.a vraj vykaz nebude postacujuci a natiahne sa tak lehota po 15.tom,tak nevyplatia peniaze.To co im uplne sibe?Ved formu vykazov schvalovali este pri vstupe do projektu,a teraz si to za behu menia ako chcu,luuzri
otazkou ale je ze ak by sme my zacali podnikat a urobime nejaku chybicku, ze juj prepacte zabudla som vyplnit danove spravne ved este len zacinam,,,alebo podobne veci, ze uch prepacte moj projekt je len v zaciatkoch, ci by nam stat / statna instituacia len tak ze jaj ved ok.....a menit pravidla pocas hry je dost nekorektne, co sa tyka vykazov a takisto terajsieho dodatocneho terminu ze do 15.11, no coment uz,
baby už ste vyplnali Oznámenie o prijatí minimálnej pomoci? formular? Pls ktorý stvorcek ste zakrtavali prvy alebo druy? Poskytovatel - koho ste dali? A ako schému minim pomoci co ste uviedli?
@sunnyflower čo je to za formulár prosím ťa?
@sunnyflower volala som metodičke: prvý štvorček - poskytovateľ: Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, Špitálska 4-6, 816 43 Bratislava - Schéma: DM – 1/2015 ...
@ewitta42195 dakujem velmi pekne !!! 🙂
Baby, projekt oficialne skončil a na buduci rok sa v nom nepokracuje...Bohuzial. Potvrdena info 😒
Baby,zostavate vsetky nadalej zamestnane?my sme mali vcera kontrolu,pytali sa,co so mnou dalej. Tak im zamestnavatel povedal,ze zostavam zamestnana,ale preradia ma na inu poziciu-nizsiu. A pani povedala,ze to je nepripustne. Ze rovnake podmienky by mali zotrvat do konca roka. Dovtedy sa podpisovala zmluva. Ak ma preradia,budu vracat peniaze. Strerli ste sa s tym niektora?
@lucikaa mne povedala, že prac. miesto zachovať do 31.12.-ale možeme zmeniť uväzok, prejsť z domáckej na prac.pomer / aj kratší/, zmeniť výšku odmeny..
a teda baby tu tvrdili, že ak sa ukončí PP zo strany zamestnankyne dohodou k napr. 31.10 . , tak aj to je OK..
tak nech Ta necha na Tvojej pozicii, ale skráti Ti úväzok, prípadne odmenu..
ja som dala výpoveď k 31.10.2015...nevidím dôvod prečo by som nemohla...v zmluve sa nepíše, že pracovné miesto má byť zachované...
@veronika713 ved jasne, prac.miesto ma byt zachovane zo strany zamestnavatela, ale zamestnanca predsa nikto nemoze nutit, cize svojvolnu vypoved mas pravo dat.
Baby, ktoré si samé robíte doklady. Ako účtujete o dotácii, príspevku? V októbri mi nabehli prvé dve úhrady v rôznych dátumoch (19.10.=100,21.10.=200 --sumy som tresla pre lepšie rozlíšenie). Neviem si urobiť ID :( v Omege. ID na mzdy majú byť osobitne na ID a ID na prijatý príspevok zvlášť? Ak prišli dve platby, tiež na každú zvlášť. Dátumy? Vystavím ID v daný deň, ako nabehlo, alebo na konci mesiaca? Dakujem vopred.
@ewitta42195 pozriem v robote účtovanie a ti napíšem...

@zuzuv ale to sme teraz niečo iné riešili, ak teda ste reagovali na nás...
sme riešili, či pracovné miesto musí zostať zachované aj po skončení oktobra...
nie či projekt ako taký pokračuje...
nepokračuje, dotácia končí dňom 31.10.2015 a všetky podklady k refundácii majú byť odovzdané - zaslané do BA do 15.11.2015