Podpora zamestnanosti matiek s deťmi do 10 rokov
Ahojte, v správach som počula, že Úrad práce má pomôcť pri vytváraní nových pracovných miest pre matky s deťmi do 6 rokov, kde bude preplácať 90% a pre matky s deťmi do 10 rokov, kde bude preplácať 70%. Máte o tom nejaké info? Odkedy je to aktuálne, čo všetko treba vybaviť? Pozerala som na stránke Úradu práce aj Ministerstva práca, ale nič tam o tom nie. Ďakujem
Ahojte baby vedel by mi tu poradit niekto ohladom Pn? Cez projekt som bola zamestnana od 1.8.2015 a zaroven som poberala rodicovsky prispevok do 29.10.2015 po skonceni projektu sme sa zo zamestnavatelom dohodli na zmene zmluvy na skrateny uvazok od 1.11. Teraz mam zdravotne problemy a chcela by som ist na Pnku a coho by sa mi ratala z akej sumy? Vdaka
@peter8585 plánuje sa znova tento projekt...sledujte www.iazasi.sk
Národný projekt Rodina a praca
tak to je super konecne niekto mysli na matky s malymi detmi 😀 huraaaaaaaaa
baby skusim zavolat svojej kontrolorke byvalej ci nevie nieco viac...ak ano hned dam vediet..
@danadany na dohodu sa nedá...bola to praca na TPP
zienky,ako to fungovalo? to dotovali ccp iba na nejaku urcitu dobu?Napriklad polrok?
@veronika713 nejde mi to vôbec otvoriť a ani nájsť to neviem
@danadany dajte si cez Google Implementačná agentúra
https://www.ia.gov.sk/sk/o-agenture/aktuality/i...
Baby, čo hovoríte, ako to chápete? Máte nejaké info?
@ewitta42195 treba počkať na výzvu, tam to bude presne rozpísané...
Ahojte baby. Takže mám čerstvé info od vedúcej z Ministerstva...momentálne projekt Rodina a práca 'stojí', kedže má ešte byt stretnutie s Európskou komisou,aby sa prediskutovalo, či to bude národný alebo dopytovo-orientovaný projekt. EK nesúhlasí s národ.projektom. ..Bohužial, členovia EK si nedokážu zarezervovat letenky do BA naraz-viac ludí 😀 😀 😀 Je predpoklad, že stretnutie sa uskutoční koncom apríla,ale nie je to garantované. Bližšie info od implementačnej agentúry budeme vediet koncom mája-júna....
@majka0071 Ach...do konca mesiaca bude projekt zverejnený v HARMONOGRAME Ministerstva, a až po uplynutí dvoch mesiacov od zverejnenia ,dajú výzvu na projekt...takže na 75percent bude projekt na jesen...sú neskutoční..Implementačná agentúra sa vyhovára na Riadiaci orgán--ten na okolnosti, že stále vyhodnocujú ,či bol projekt úspešný... 😖
som zvedava, ci sa budu moct zapojit zamestnavatelia aj s tymi zamestnancami, ktori sa uz zucastnili v predoslom projekte.... Cize napr. ja 🙂
@tish1986 no to aj ja som zvedava ake obmedzenia budu :D ale tipujem ze kto uz bol zapojeny tak uz nebude moct byt..
@sunnyflower ja si zas myslim, ze budeme moct cerpat opat, kedze tolko vela mamiciek zaujimajucich sa o projekt zas asi nie je, aby mohli predoslych poberatelov prispevku vylucit. No nic, nechame sa prekvapit 🙂
ahojte baby prave bolo v spravach na markize co byvaju o 17:00 ze pokracovanie projektu sa chysta..ze planovany zaciatok je jesen 2016. o par tyzdnoch by mali byt zname kriteria.
@sunnyflower Predbehla si ma 🙂 🙂 🙂 počkáme na správy o 19:00, hádam povedia viac.--. 😉
Ahojte neviem kam sa mam obratit som matka dvoch deti v aguste mi konci prac.zmluva dcera nastupuje di 1.roc.a chlapec bude predskolak.deti poberaju sirotsky dochodok + rod.prispevom.mam narok este na nieco?dakujem
@evuska5300 jedine ak tam bude dávka v hmotnej núdzi, myslím že inak na nič 😒
Dakujem

@ewitta42195 takže ja nedávam žiadne ID pri dotácii...proste prídu na účet peniaze a priamo vo výpise účtujem s dátumom prijatia dotácie...s textom refundácia - NP RaP ....účtovanie: 221/346...
346 s analytikou že ide o NP RaP...ID urobím naraz jeden za všetky mesiace...kde rozpíšem jednotlivé mesiace a výšku refundácie, účtovanie: 346/648
kontroluje sa výpis z účtu, a k tomu prikladám analytiku účtu 346, tam vidia že je to zaúčtované...