icon

Podpora zamestnanosti matiek s deťmi do 10 rokov

luciad7
13. jan 2015

Ahojte, v správach som počula, že Úrad práce má pomôcť pri vytváraní nových pracovných miest pre matky s deťmi do 6 rokov, kde bude preplácať 90% a pre matky s deťmi do 10 rokov, kde bude preplácať 70%. Máte o tom nejaké info? Odkedy je to aktuálne, čo všetko treba vybaviť? Pozerala som na stránke Úradu práce aj Ministerstva práca, ale nič tam o tom nie. Ďakujem

vilaamala
4. aug 2016

@evuska5300 a podpora v nezamestnanosti? Ak ti koncí prac.zmluva a bola si v posledných 3 rokoch aspoň 2 roky poistená (čo je povinné, ak si bola zamestnanec), tak máš predsa nárok na podporu 6 mesiacov...

tish1986
6. aug 2016

@sunnyflower
@nedielka ahojte, bolo nieco v tych spravach? diiiik

tish1986
11. aug 2016

Tu citam o nejakej novele zakona, ktora ma platit od januara, ale netusim, o co ide a ci je ten projekt v nieco rozdielny, ako sa zapojit do vyzvy... nic... to je riadna "zurnalistika" 🙂

http://www.aktuality.sk/clanok/363103/rodicia-d...

miskacabalova
31. aug 2016

Mamicky viete nieco nove ohladom toho projektu???spusti sa vobec???

sunnyflower
14. sep 2016

zatiaľ žiadne novinky

katrin31
14. sep 2016

Myslite ze bude daco z toho?

bernusca
17. sep 2016

pytam sa hlavne tych,ktori uz maju s projektom skusenosti,moze sa spravit aj na existujucu pracovnu zmluvu?Lebo by sa spravila novu forma zmluvy bud telepraca,alebo domacka praca.Mali ste to tak niektora?dakujem.

ivetusulienka
6. okt 2016

@nedielka prosím ťa vieš niečo ,už vyšiel ten projekt? Ďakujem

tish1986
6. okt 2016

Mne iba odpisali, ze to bude iny projekt - dopytovo-orientovany a vsetky info poskytuje uz ministerstvo prace, nie implementacna agentura, ako to bolo predtym. Na tom ministerstve som taku vyzvu nenasla, resp. organizacia stranky a harmonogram vyziev je hrozne neprehladny... neviem sa v tom zorientovat. 😒

ivetusulienka
6. okt 2016

@tish1986 ďakujem,si zlatá

natasa1197
19. okt 2016

Ahojte, neviete či ten projekt plánujú uskutocňiť? na stránke ministerstva nepridali novú vetu o tomto projekte dobrého pol roka. Už o tom projekte dávali v správach, písali na naničmame ale výzvu som zatiaľ nenašla. Tak už začínam mať obavy , že to len ja neviem hľadať :D

veronika713
19. okt 2016

@natasa1197 nie...nič sa zatiaľ nedeje...nikde ani slovko/zmienka...

tish1986
19. okt 2016

AKTUALNE INFO: pisala som na ministerstvo a odpisali mi, ze vyzva je stale iba v stadiu pripravy, preto sa v ich zverejnenom harmonograme nenachadza. Vraj citujem "najskor v decembri" predpokladaju, ze by mohla byt vyzva zverejnena.

emulienka99
21. nov 2016

Je niečo nové ohľadom projektu ?

sunnyflower
12. dec 2016

asi stále nič..

sunnyflower
12. dec 2016

písala som na implementačnú agentúru, ak budem mať odpoveď, posuniem ju tu.

emulienka99
12. dec 2016

@sunnyflower OK. Dúfam, že skoro odpovedia. Aj som pozerala na ministerstve aj na IA. Ale zatiaľ som nič nenašla. Len to, že má byť dopytový.

sunnyflower
12. dec 2016

už mám aj odpoveď:
Dobrý deň,

príprava národného projektu s názvom „Rodina a práca II“, ktorý mal byť podobne zameraný ako v minulosti realizovaný národný projekt „Rodina a práca“, bola pozastavená a následne došlo k jeho pretransformovaniu na inú formu podpory, a to prostredníctvom výzvy na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok pre dopytovo orientované projekty /ďalej len „výzva na DOP“); v súčasnej dobe je v procese prípravy výzva na DOP s názvom „Podpora zosúladenia rodinného a pracovného života“, pričom jej vyhlásenie je v zmysle indikatívneho harmonogramu výziev pre rok 2016 naplánované na november 2016;

V zmysle Systému riadenia európskych štrukturálnych a investičných fondov pre programové obdobie 2014-2020 je možný posun termínu vyhlásenia výzvy oproti plánovanému termínu o 2 mesiace; v súčasnej dobe však nie je možné odhadnúť presný termín jej vyhlásenia, odporúčame Vám preto sledovať oficiálnu webstránku poskytovateľa NFP, ktorým bude Implementačná agentúra MPSVR SR www.ia.gov.sk, resp. oficiálnu webstránku MPSVR SR www.employment.gov.sk;

Podmienky poskytnutia príspevku budú špecifikované priamo v predmetnej výzve, ktorá bude zverejnená na spomínaných internetových stránkach a taktiež na portáli www.itms2014.sk;

S pozdravom

ivetusulienka
11. jan 2017

Prosím vás je niečo nové, ohľadom projektu? Ďakujem

tish1986
13. jan 2017

Na stránke www.itms2014.sk v sekcii "Výzvy" sa zatiaľ táto výzva nenachádza. Do konca januára by tam však mala pribudnúť. ...

ivetusulienka
14. jan 2017

Ďakujem veľmi pekne.

katrin31
15. jan 2017

Ja mam info z úradu prace od riaditeľa ze to bude asi iba pre okresy kde je väčšia nezamestnanosť, resp. Menej rozvinuté okresy ☹

veronika713
15. jan 2017

@katrin31 nie celkom je to pravda...uz je projekt v harmograme výziev...a su vyčlenené peniaze aj na menej rozvinutý, aj na viac rozvinutý región...
https://www.ia.gov.sk/data/files/Harmonogram_vy...

katrin31
16. jan 2017

veronika713 tak to je super..nam to povedal vo stvrtok..som velmi rada ze to je inak 🙂

jajabax
16. jan 2017

veronika713 ktora vyzva z toho harmonogramu sa tyka matiek s detmi ktore sa chcu zamestnat s podporou zamestnania sa, dakujem za info

veronika713
16. jan 2017

@jajabax podpora zosúladenia rodinného a pracovného zivota - tak sa to bude volať...v harmonograme je, ale presná výzva zatial zverejnená nieje...v decembri nam povedali, ze od vyhlásenia maju 2 mesiace na to, aby zverejnili podmienky...a v harmograme pise ze vyhlásená od novembra...takze vychádza mi to do konca januára...uvidíme

katrin31
16. jan 2017

veronika713 ano aj nam tak povedal ze do konca mesiaca to ma byt zverejnene

jajabax
16. jan 2017

ak budete vediet, ze je to uz vyhlasene, tak dajte vediet :} vopred dakujem, ja sa to budem snazit tiez sledovat

jajabax
31. jan 2017

ahoj, tak este nic? akurat to idem pozriet, mate nejake nove info?

natasa1197
31. jan 2017

@jajabax a na akej stránke to prosím vás pozeráte? Lebo mne To stále nejako nechce nájsť..