Podpora zamestnanosti matiek s deťmi do 10 rokov
Ahojte, v správach som počula, že Úrad práce má pomôcť pri vytváraní nových pracovných miest pre matky s deťmi do 6 rokov, kde bude preplácať 90% a pre matky s deťmi do 10 rokov, kde bude preplácať 70%. Máte o tom nejaké info? Odkedy je to aktuálne, čo všetko treba vybaviť? Pozerala som na stránke Úradu práce aj Ministerstva práca, ale nič tam o tom nie. Ďakujem
len neviem ci ste ma spravne pochopili...ta organizacia uz ma vybavene povolenie takto zamestnavat, ide len o moje prijatie...ci to mozu tak dlho schvalovat.
@kikusa8 ano mozu bude to uz skoro dva tyzdne co sme odovzdali vsetky papiere a vcera sa ozvali, ze im chyba este nejaky papier, pritom bola tie papiere pozriet pani z agentury a povedala ze uz nic k tomu netreba. Ja to vidim este na dlho kym poslu zmluvu, neviem preco to takto natahuju
ok, tak budem cakat..inak fakt nechapem preco im to tak trva, ved to vyplacaju len do konca oktobra, tak nech si pohnu 🙂
Ved podla mna to preto tak natahuju, aby vyplatili co najmenej penazi
baby vedeli ste že žiadosť o refundáciu sa overuje každý mesiac? mne už sa ohlásila kontrola budúci týždeň. A vravela mi pani, že bude sa to zo začiatku kontrolovať u všetkých..a zrejme každý mesiac
@sunnyflower a čo budú kontrolovať? kontrola odkial? to majú tolko zamestnancov na kontroly?
@luba41 overuju prilohy k ziadosti, pracovny vykaz+umiestnenie loga, no maju ludi, aj ja som prekvapena 🙂
@sunnyflower nechapem, to ta pridu do prace skontrolovat, ci ako?
@sunnyflower a to budú ludia z agentury? to z čoho ich platia? to sa priživilo na tom ešte kopa ludí asi že? mali sme zamstnaných ludí z uradu práce niekolkokrát / a bolo s tým ovela menej papierovačiek ako s týmto/ a ani raz kontrola... a ved prílohy sa posielajú / teda okrem výkazu /..
@caterine no to logo určite a hlavne už sme lepili druhé, lebo už sa stihla agentura premenovať....
pridu skontrolovat zamestnavatela..no ja tiež nechápem, keďže sa im všetko posiela..čo vlastne budú kontrolovať..mne rovno povedala pani, že všetko čo posielate si vytlačte rovno 2x, aby ste mali rovno aj pre nás.. 🙂
@luba41 presne tak na tom sa prizivi asi velmi vela ludi hlavna vec ze kym sa to cele vybavi to trva dlhy cas a budu to vyplacat len do oktobra, takze nikde tie peniaze musia minut, keby radsej predlzili dobu po aku sa to moze vyplacat. Svokra mi hovorila, ze kazdy kraj uz ma troch ludi co su v tej agenture a v Bratislave, kde sa spracovavaju tie ziadosti, tak tam ich je tusim 18.
@caterine obalku s potvrdeniami sme odoslali cca 15.4., 2 tyzdne sa neozvali, tak sme volali. Vraj bolo potrebne upravit prac.vykaz a dodatok k navrhu k prac. zmluve. To sme upravili, odoslali prvou triedou cca pred 2-3 tyzdnami, odvtedy sa zase neozyvali. Tak sme opat volali, vraveli, ze teraz je to uz ok a ze to bolo postupene na dalsie oddelenie, ktore vypracuje a posle podpisanu zmluvu. Stale cakame 🙄
pozeram, ze rovnake skusenosti mate... ono je to naozaj strasne zdlhavy proces, kedze zamestnankynu musi mat zamastnavatel vybratu pred podanim ziadosti o prispevok, potom ten proces schvalovania je dlhy. ak je vsetko ok, poslu zmluvu na podpis zamestnavatelovi, ten ju vracia do agentury a caka sa na podpis u nich a zapis do centralneho registra zmluv. tu si mozete overit, ci uz bola zmluva zapisana, treba zadat rezort ministerstvo prace a objednavatel implementacna
my sme mali vyberove konanie uzavrete koncom marca, 2 tyzdne trvalo zostavenie ziadosti so vsetkymi potrebnymi prilohami, po 2t si vyziadali dalsie (asi od kazdeho chcu tabulku na vykazovanie dochadzky, presne urcene aku, pripada mi to ako zdrzovanie, lebo mohli dat rovno vzor do podkladov). minuly tyzden konecne prisla zmluva na podpis a cakame na ich podpis a zapis do registra... cize 2 mesiace zatial to trva. a to sme tam niekolkokrat volali a posielali mail
@sunnyflower no čo kontrola, bola už?
@luba41 bola, všetko oki..kontrola bola len tých dokladov, čo som posielala k žiadosti + výkaz práce+ že mám umiestnené logo
mozem sa vas opytat, som na RD a mam trvajuci TPP. Mozem sa zamestnat u ineho zamestnavatela s vyuzitim,prispevku? Dakujem
@ircik55 môžeš aj u iného sa zamestnať a zostať pritom na trvajúcom TPP na rodičovskej dovolenke.

@tish1986 to este stale nemas zmluvu, nepisala si, ze ti to uz schvalili?