Podpora zamestnanosti matiek s deťmi do 10 rokov
Ahojte, v správach som počula, že Úrad práce má pomôcť pri vytváraní nových pracovných miest pre matky s deťmi do 6 rokov, kde bude preplácať 90% a pre matky s deťmi do 10 rokov, kde bude preplácať 70%. Máte o tom nejaké info? Odkedy je to aktuálne, čo všetko treba vybaviť? Pozerala som na stránke Úradu práce aj Ministerstva práca, ale nič tam o tom nie. Ďakujem
no tak si to zratam...ponuka práce na flexibilný úväzok od môjho zamestnávateľa
cca 4 hod denne v čistom 2,6e/h
mesačne (20p.dni) 208e,
zaplatím mesačne benzín cca 150e, zaplatím skolku 90e a zostane mi čo? .....
- 32e
Dievčatá ak som zamestnaná u jedneho zamestnávateľa a mám možnosť vykonávať teleprácu u druhého zamestnávateľa s tým že mi ponúkol poberať tento príspevok... musím dať výpoveď u prvého?? či nie? Ak skončí poberanie tohto píspevku.... mzda sa mi zníži po dohode so zamestnávateľom? Alebo mi musí nechať tú istú?
@ajusssa Prva otazka: ak sa chce zamestnavatel zapojit do projektu, moze zamestnat len nezamestnaneho rodica pokial viem, cize musela by si dat vypoved. Druha otazka: v prirucke o projekte sa nikde neuvadza, ze zamestnankyna musi poberat rovnaku (cize vyssie ;) mzdu po skonceni projektu. Moze dojst k zmene prac.miesta, uprave prac. vztahu a pod. situacie su predsa rozne. Akurat ak si dobre pamatam, pozor na jednu vec - po skonceni projektu ak uz nahodou nechces pracovat u daneho zamestnavatela, musis dat vypoved ty sama. Ak da on tebe, bude mat problem - musi vratit vsetku financnu dotaciu, ktoru obdrzal v ramci projektu (to je forma poistky proti tomu, aby nenastalo masivne a diskriminacne prepustanie).
@sunnyflower to nie je pravda. Do projektu sa moze zapojit iba a) nezamestnany rodic s rodicovskymi povinnostami ., alebo po b) rodic, ktoreho prac.pomer trva, ale momentalne nepracuje, lebo je z tohto pomeru uvolneni na MD alebo RD a v ramci projektu sa moze vratit do toho isteho zamestnania na zaklade dodatku k existujucej prac.zmluve. Je to v prirucke na ich stranke.
@tish1986 nikde som nenašla podmienku-že rodič musí byť nezamestnaný?..prax: matka /dieťa 7r./ pracuje u zamestnávatela na dohodu / nie je evidovaná na ÚP/, požiadal o príspevok, zmluva je už právoplatná.. zamestnávatel ukončill dohodu a následne uzatvoril nový pracovný pomer s touto zamestnankynou..
@tish1986 ja to nikde v príručke nevidím, ani keď ju čítam odznovu..a keby to tak bolo nebola by povinnosť predložiť potvrdenie o tom že je dotyčná nezamestnaná?
@anika666 usel by mať podpísaný súhlas od Teba s poskytnutím osobných údajov..
@luba41 @sunnyflower: Prirucka, str.7, odsek c.2.1.2 - nezamestnany rodic s rodicovskymi povinnostami, dalej str.8, odsek c.2.1.3. - rodic na MD alebo RD. Ano viem, je tam aj str.4, bod.c.2.1.1 - zamestnankyna pracujuca "niektorou z flexibilných foriem práce", ale ja som si to overovala telefonicky a vyslovene mi povedali z tej agentury, ze nesmiem byt zamestnana a ze az potom, co mi poslu oni podpisanu zmluvu, sa mozem zamestnat takouto formou, takze neviem potom, co to ma byt. To mi povedali pred 2 tyzdnami, tym sa riadim 😉
@tish1986 v praxi platí to čo som písala hore..prax: zamestnankyna pracuje na dohodu u zamestnávatela / nie je evidovaná na ÚP/, ten zamestnávatel požiadal o príspevok na budúce novovytvorené prac miesto / kedže dohoda podla Zák práce nie je pracovný pomer /a agentura s ním uzatvorila Zmluvu s platnostou od 06.05. a od 6.5. zamestnankyna má už u neho uzatvorený PP--platí to na 100%...videla som, čítala som podpísanú Zmluvu..
ja som síce evidovaná na ÚPSVaR ako nezamestnaná, ale pracujem u iného zamestnávatela na Dohodu a zároven u dalšieho budem pracovať-novovytvorené miesto s príspevkom ..zmluva je podpísaná s platnostou od 06.05...tak potom nechápem.. 😒
@tish1986 ešte v zmluve je uvedené: príspevok sa poskytuje na časť CCP zamestnankyne zamestnanej v PP na neurčitý čas na kratší prac.čas, atd, ktorá je zároveň osobou s rodičovskými povinnosťami na rodičovskej dovolenke, alebo matkou s rodičovskými povinnosťami. Nikde nie je povedané, že má byť nezamestnaná..
@sunnyflower nam napisala koordinatorka z BA emailom, ze zamestnat sa mozem az s datumom nastupu potom, ako oni schvalia nase vstupenie do projektu a poslu podpisanu zmluvu. Vyslovene nas upozornila, ze nesmieme dat datum nastupu skor. Ale to je nasa skusenost, mozno tam maju chaos, necudovala by som sa 😉
ahojte baby, tie ktore s tym mate skusenost...neviete poraditvzor dokumentu, ktorym bude zamestnankyna ( pracujuca doma ) preukazovat vykon prace ? vopred dakujem....som zvedava, ako dopadneme, uz mesiac davame dokopy papiere 😕
Baby nemate info ze by malo byt vyplacanie miezd z tohto projektu predlzene, ze by sa malo vyplacat dlhsie ako do oktobra? Lebo moj zamestnavatel mi to hovoril tak ci o tom nieco neviete.
ahojte, neviete ci sa caka na schvalenie pracovného miesta? Bola som na pohovore a dohodli sme sa ze by ma zamestnali touto formou...poslali papiere a uz cakam na vyjadrenie ci schvalia moju poziciu asi dva tyzdne? Je to mozne podla vas? 😒

@luba41 super, takze sa to podarilo? Dokedy mas tu zmluvu, alebo to sa uzatvara na dobu neurcitu? Kolko trvalo prosim ta kym ti poslali zmluvu po odovzdani vsetkych potvrdeni?