icon

Podpora zamestnanosti matiek s deťmi do 10 rokov

luciad7
13. jan 2015

Ahojte, v správach som počula, že Úrad práce má pomôcť pri vytváraní nových pracovných miest pre matky s deťmi do 6 rokov, kde bude preplácať 90% a pre matky s deťmi do 10 rokov, kde bude preplácať 70%. Máte o tom nejaké info? Odkedy je to aktuálne, čo všetko treba vybaviť? Pozerala som na stránke Úradu práce aj Ministerstva práca, ale nič tam o tom nie. Ďakujem

caterine
27. apr 2015

@luba41 super, takze sa to podarilo? Dokedy mas tu zmluvu, alebo to sa uzatvara na dobu neurcitu? Kolko trvalo prosim ta kym ti poslali zmluvu po odovzdani vsetkych potvrdeni?

tish1986
28. apr 2015

@liliandax my sme vsetko zhanali cca mesiac, takze v obalke sme to uz odoslali komplet. Snad to potvrdia skor, cakat este dalsi mesiac, fuuh, snad nie. Ale dnes poslali email "Prijali sme Vasu ziadost a o dalsom postupe budete informovani". 🙂

2danculik
4. máj 2015

no tak si to zratam...ponuka práce na flexibilný úväzok od môjho zamestnávateľa
cca 4 hod denne v čistom 2,6e/h
mesačne (20p.dni) 208e,
zaplatím mesačne benzín cca 150e, zaplatím skolku 90e a zostane mi čo? .....

- 32e

tish1986
4. máj 2015

@2danculik preco tolko na benzin? Nejak vela nie? A MHD karta by sa nedala? Dieta do 6 je zdarma.

2danculik
4. máj 2015

@tish1986 praca 30km od domu, autobus ide 2 hodiny cez všetky dediny dookola. Nestíhala by som školku, keby mam chodit mhd.

tish1986
4. máj 2015

@2danculik tak to sa ti robit na polovicny uvazok naozaj neoplati.

borsanh
5. máj 2015

@tish1986 ja som na polovičnom a teraz čakám aká bude PN- ka nakoľko už druhý mesiac marodím... ☹

ajusssa
5. máj 2015

Dievčatá ak som zamestnaná u jedneho zamestnávateľa a mám možnosť vykonávať teleprácu u druhého zamestnávateľa s tým že mi ponúkol poberať tento príspevok... musím dať výpoveď u prvého?? či nie? Ak skončí poberanie tohto píspevku.... mzda sa mi zníži po dohode so zamestnávateľom? Alebo mi musí nechať tú istú?

tish1986
5. máj 2015

@ajusssa Prva otazka: ak sa chce zamestnavatel zapojit do projektu, moze zamestnat len nezamestnaneho rodica pokial viem, cize musela by si dat vypoved. Druha otazka: v prirucke o projekte sa nikde neuvadza, ze zamestnankyna musi poberat rovnaku (cize vyssie ;) mzdu po skonceni projektu. Moze dojst k zmene prac.miesta, uprave prac. vztahu a pod. situacie su predsa rozne. Akurat ak si dobre pamatam, pozor na jednu vec - po skonceni projektu ak uz nahodou nechces pracovat u daneho zamestnavatela, musis dat vypoved ty sama. Ak da on tebe, bude mat problem - musi vratit vsetku financnu dotaciu, ktoru obdrzal v ramci projektu (to je forma poistky proti tomu, aby nenastalo masivne a diskriminacne prepustanie).

sunnyflower
6. máj 2015

@tish1986
@ajusssa nie nemusíš podať výpoveď, v projekte nikde nie je povedané, že matka musí byť nezamestnaná..k projektu sa žiadne potvrdenie z uradu prace o tom, že je žena nezamestnáva nedáva..a môžeš mať aj dva pracovné pomery..kľudne aj na HPP ak to vieš vykryť..

luba41
6. máj 2015

@ajusssa ak som dobre pochopila kominikáciu s pani z agentury, tak do konca roka nemôžeš meniť obsah zmluvy, takže ani s mzdou sa pravdepodobne nedá hýbať..

luba41
6. máj 2015

@caterine pracovná zmluva musí byť na dobu neurčitú..zmluva od agentury došla asi za 10-12 dní.. a po podpise za týžden /teda včera/ došiel od nich mail, že Zmluvu zverejnili v nejakom centrálnom registri a od dnes môžeme zamestnávať..

tish1986
6. máj 2015

@sunnyflower to nie je pravda. Do projektu sa moze zapojit iba a) nezamestnany rodic s rodicovskymi povinnostami ., alebo po b) rodic, ktoreho prac.pomer trva, ale momentalne nepracuje, lebo je z tohto pomeru uvolneni na MD alebo RD a v ramci projektu sa moze vratit do toho isteho zamestnania na zaklade dodatku k existujucej prac.zmluve. Je to v prirucke na ich stranke.

luba41
6. máj 2015

@tish1986 vieš sem hodiť presne odkaz na túto časť príurčky? akosi to v nej neviem nájsť..dík

luba41
6. máj 2015

@tish1986 nikde som nenašla podmienku-že rodič musí byť nezamestnaný?..prax: matka /dieťa 7r./ pracuje u zamestnávatela na dohodu / nie je evidovaná na ÚP/, požiadal o príspevok, zmluva je už právoplatná.. zamestnávatel ukončill dohodu a následne uzatvoril nový pracovný pomer s touto zamestnankynou..

sunnyflower
7. máj 2015

@tish1986 ja to nikde v príručke nevidím, ani keď ju čítam odznovu..a keby to tak bolo nebola by povinnosť predložiť potvrdenie o tom že je dotyčná nezamestnaná?

sunnyflower
7. máj 2015

@anika666 usel by mať podpísaný súhlas od Teba s poskytnutím osobných údajov..

tish1986
7. máj 2015

@luba41 @sunnyflower: Prirucka, str.7, odsek c.2.1.2 - nezamestnany rodic s rodicovskymi povinnostami, dalej str.8, odsek c.2.1.3. - rodic na MD alebo RD. Ano viem, je tam aj str.4, bod.c.2.1.1 - zamestnankyna pracujuca "niektorou z flexibilných foriem práce", ale ja som si to overovala telefonicky a vyslovene mi povedali z tej agentury, ze nesmiem byt zamestnana a ze az potom, co mi poslu oni podpisanu zmluvu, sa mozem zamestnat takouto formou, takze neviem potom, co to ma byt. To mi povedali pred 2 tyzdnami, tym sa riadim 😉

luba41
7. máj 2015

@tish1986 v praxi platí to čo som písala hore..prax: zamestnankyna pracuje na dohodu u zamestnávatela / nie je evidovaná na ÚP/, ten zamestnávatel požiadal o príspevok na budúce novovytvorené prac miesto / kedže dohoda podla Zák práce nie je pracovný pomer /a agentura s ním uzatvorila Zmluvu s platnostou od 06.05. a od 6.5. zamestnankyna má už u neho uzatvorený PP--platí to na 100%...videla som, čítala som podpísanú Zmluvu..
ja som síce evidovaná na ÚPSVaR ako nezamestnaná, ale pracujem u iného zamestnávatela na Dohodu a zároven u dalšieho budem pracovať-novovytvorené miesto s príspevkom ..zmluva je podpísaná s platnostou od 06.05...tak potom nechápem.. 😒

sunnyflower
12. máj 2015

@tish1986 ešte v zmluve je uvedené: príspevok sa poskytuje na časť CCP zamestnankyne zamestnanej v PP na neurčitý čas na kratší prac.čas, atd, ktorá je zároveň osobou s rodičovskými povinnosťami na rodičovskej dovolenke, alebo matkou s rodičovskými povinnosťami. Nikde nie je povedané, že má byť nezamestnaná..

tish1986
12. máj 2015

@sunnyflower nam napisala koordinatorka z BA emailom, ze zamestnat sa mozem az s datumom nastupu potom, ako oni schvalia nase vstupenie do projektu a poslu podpisanu zmluvu. Vyslovene nas upozornila, ze nesmieme dat datum nastupu skor. Ale to je nasa skusenost, mozno tam maju chaos, necudovala by som sa 😉

aladarka
26. máj 2015

ahojte baby, tie ktore s tym mate skusenost...neviete poraditvzor dokumentu, ktorym bude zamestnankyna ( pracujuca doma ) preukazovat vykon prace ? vopred dakujem....som zvedava, ako dopadneme, uz mesiac davame dokopy papiere 😕

tish1986
26. máj 2015

@aladarka ja mam vzor v exceli priamo od nich.Mozem ti to poslat na mail ak chces😉

aladarka
26. máj 2015

@tish1986 poslala som ti ip.

caterine
26. máj 2015

Baby nemate info ze by malo byt vyplacanie miezd z tohto projektu predlzene, ze by sa malo vyplacat dlhsie ako do oktobra? Lebo moj zamestnavatel mi to hovoril tak ci o tom nieco neviete.

aladarka
26. máj 2015

@caterine info nemam, ale urcite by potesilo 🙂. podla mna sa uvidi az v oktobri, kolko penazi sa podari vycerpar 😉

kikusa8
28. máj 2015

ahojte, neviete ci sa caka na schvalenie pracovného miesta? Bola som na pohovore a dohodli sme sa ze by ma zamestnali touto formou...poslali papiere a uz cakam na vyjadrenie ci schvalia moju poziciu asi dva tyzdne? Je to mozne podla vas? 😒

tish1986
28. máj 2015

@kikusa8 ano,caka sa velmi dlho.Keby sme tam nevolali a nepisali niekolkokrat za tyzden,asi by sme sa nikam nepohli.Odporucam Vam ich kontaktovat,nech sa rozhybu😉

aladarka
28. máj 2015

@tish1986 volali a pisali ste ohladom toho, ci uz napr. ziadost prisla, ci uz ju schvalili a pod. ?

tish1986
28. máj 2015

@aladarka ano, presne tak. aj teraz, lebo uz 2 tyzdne sa neozvali, sme im volali zase. vraveli, ze ziadost uz bola schvalena a bola postupena na akesi dalsie, uz tretie (!!!) oddelenie, ktore pripravi zmluvu na podpis a odosle ju coskoro. ...