Podpora zamestnanosti matiek s deťmi do 10 rokov
Ahojte, v správach som počula, že Úrad práce má pomôcť pri vytváraní nových pracovných miest pre matky s deťmi do 6 rokov, kde bude preplácať 90% a pre matky s deťmi do 10 rokov, kde bude preplácať 70%. Máte o tom nejaké info? Odkedy je to aktuálne, čo všetko treba vybaviť? Pozerala som na stránke Úradu práce aj Ministerstva práca, ale nič tam o tom nie. Ďakujem
vyzvu predlzili do 31.8.
http://www.ia.gov.sk/sk/narodny-projekt-rodina-...
mam info,ze chodia aj neohlasene kontroly z ba, kontroluju oznacenie pracoviska a pritomnost zamestnankyne
Baby, tie , ktorých zamestnavatelia uz absolvovali kontrolu, museli ste kontrolorke dokladovat aj presný výpis toho, co ste robili....hmatatelny výsledok vašej prace?
@aladarka nie , len si musisi viest knihu dochadzky
Pytam sa preto, lebo naša chce presne vidieť, co som robila...bud v tlacen dj abo v emailovej forme ...zvlastne, nie?
@aladarka Zatiaľ nie, stačil pracovný výkaz, ale už sa ma pýtala, ci by som to vedela aj fyzicky zdokladovať-tu prácu...
@tish1986
@aladarka
@veronika713 baby to nie sú kontrolorky, to sú len metodičky / aby dokumentácia bola v poriadku/..kontrolorky sú dalšia "kapitola"-tie môžu prísť dokladovo skontrolovať ozaj vykonanú prácu / hlavne pri domáckej práci/.. 😉
Ahoj baby, ta ziadost zo strany zamestnavatela o príspevok uz skoncila? Dakujem
@diablikovci vyzvu predlzili do 31.8.
ahoj dievčatá, kompletizujem prílohy do prvej žiadosti a mám strach, či to urobím dobre (som si sama sebe zamestnávateľom).Ak ste niečo opomenuli, zle vyplnili a pod. vyžiadali si doplnenie, opravu, alebo zamietli a neposlali peniažky? vopred ďakujem za skúsenosti.
@ewitta42195 od nas si vyziadali doposlat dalsie doklady
@ewitta42195 však to sa podávalo do 31.7...či?
@nedielka ja mám na mysli už tú žiadosť o refundáciu nákladov (nie podpis zmluvy) a k tomu tých 6 príloh. Hlavne ten bod 6 a tá poznámka 1 (účtovníctvo, interný doklad atď.) mi robia vrásky. no veď už dačo pošlem, len reku, či sa stalo, že aj nevyplatia.
@ewitta42195 este pre vyplatenim pride na monitorovaciu navstevu niekto a vsetky podklady prekontroluje, ozvu sa ti vopred. k uctu je vzor na webe ia, mas?
Ahojte, chcem sa opýtať ohľadom zaúčtovania príspevku a vytvorenie interného dokladu. Trocha v tom tápem. Na stránke IA je klasická analytika zaúčtovania miezd.Čo je ok, ale trocha málo. Ale podľa zmluvy s IA požadujú oddelené stredisko, samostatné zaúčtovanie, aby bolo zrejmé a jasné ako boli prostriedky použité. Cez telefón mi pani metodička povedala, že pri kontrole budú kontrolovať napríklad že som za zamestnankyňu mala CCP 1000€ a IA mi refundovala 90% čiže 900€ a presne rozpísať ako a kde boli použité. Čiže mať analytiku aj na tých 90% a 10%? Alebo ako? Vedeli by ste mi poradiť nejaký návod ako postupovať, prípadne poslať ID ktorý vám u IA prešiel. Potrebujem to hlavne pre účtovníčku, aby vedela ako by mala postupovať ona, aby to bolo všetko v poriadku. A druhá otázka keď zamestnávateľ zamestnáva viac zamestnancov a na 1 ženu poberá príspevok ako vedie analytiku účtovníčka? Vďaka
@adkavranka pri podpise zmluve s ia ti schvalili urcitu ciastku teda ak CCP je 1000€ urcite ti nepreplatia 900€ ale len tu sumu ktoru ti schvalili. Ako kde su peniaxe pouzite su doklady zo zdravotky a zi socialky- uctovnicka vie co sa tym berie nielen platby zrealizovane ale oni potrebuju vykazy. Kedze zamestnavatel ma vuac zamestnabcov tak na tych vykazoch sa len vyznaci zamestnakyna o ktoru sa jedna. To je vsetko
@sabinka2805 vďaka za odpoveď, do IA je zasielať nielen výkazy do ZP a SP ale aj doklad o zaučtovaní príspevku s jasnou identifikáciou vynaložených výdavkov; na to sa pýtam, ten príklad že CCP je 1000€ a oni ti preplatia 90% použila sama metodička z IA aby som sa vedela vtom zorientovať ako postupovať je to len ilustrácia
Ahojte baby, vie mi niekto poradiť ako je to s označením zamestnávateľa tým plagátikom s logami, ak má virtuálne sídlo, okrem toho má dve prevádzky, ale moja práca (formou domácka práca) nemá súvis s týmito prevádzkami. Ako to urobiť, aby to bolo správne? Nemá niekto priamu skúsenosť? Dík.
Ahojte, podľa akého paragrafu môžem dať výpoveď keď som zamestnaná cez tento projekt?
Ahoj dievčatá, kedy vám nabiehajú peniaze od agentúry? mne(ja zamestnávatel) neprišli ešte za júl. Dakujem
@ewitta42195 toto by aj mna zaujimalo, lebo este neprisli peniaze za august, tak stale cakame. 😒
@ewitta42195 za júl v septembri...pokial nieje nejaký problém...mali ste všetko v poriadku?
@caterine za august Vám prídu až v októbri...v septembri je vyplácaný júl...
@sabinka2805 to nieje celkom pravda...nestačí im vyznačiť na výkazoch, oni chcú mat presne rozúčtovaný projekt na analytických účtoch v účtovníctve...tym myslia ten interný doklad...
@veronika713 no vyzvali ma nejaké veci doposlať, poslala som scany mailom, aj poštou, na mail mi odpovedali, že je to v poriadku. preto sa pýtam. za august mi v telefóne tiež pán povedal, že všetko je v poriadku (to isté som posielala za júl) ... a dnes e posledný september :( ..takže ešte raz otázka, aké dátumy vám to prichádzalo? Dik
@ewitta42195 mne za júl prišli teraz v pondelok...ale pani co kontrolovala, spomínala, ze sme tí šťastnejší, lebo su firmy, ktorým mešká platba 2 mesiace, ale len skrz toho, ze niekto iný preberal vraj agendu a došlo k nejakému zdržaniu...čiže ti, co patria pod daného človeka, tak tym vraj mešká...
@veronika713 ahoj vidim, ze sa v tom celkom dobre vyznas, mozem ta poprosit o radu? Zacala som cez tento projekt pracovat od 1.8.2015 peniaze este stale neprisli pisala si ze budu vyplatene az v oktobri. To mi vyplatia iba ten august ked posledny vyplatny termin je 30. 10. 2015 ?

@sabinka2805 tak zhruba mesiac a pol..posielam ziadost do konca mesiaca, kedy bola vyplacana vyplata..napr výplata za 05/2015 vyplatená v 06/2015, žiadosť poslaná do 30/06 a prachy prišli 21.7.