icon

Pohovor - lektor na hrade

9. mar 2025

Ahojte, som pozvaná na prcc.pohovor pred komisiu na pracovnú pozíciu Lektor na hrade. Prac.povinnosti klasika, predaj lístkov, sprievod návštevníkov, atď. Ale vôbec neviem, čo mám očakávať od pohovoru pred komisiou, nemam žiadnu skúsenosť. Neviete niektorá poradiť, na čo sa pripraviť? O hrade teóriu v skratke viem, aj o meste,.kde hrad leží. Ale čo ďalej?

bolarazjedna
9. mar 2025

Síce nemám skúsenosť, ale pri takej práci by som považovala za dôležitý prejav, príjemné vystupovanie, zrozumiteľná, artikulovana reč, bez nárečia, dostatočná hlasitosť.

autor
9. mar 2025

@bolarazjedna ďakujem Ti, a čo myslíš, bude pohovor vedený v slovenčine? Nič také tam nebolo uvedené, že by požadovali cudzí jazyk, len že je to výhoda. Ja ovládam anj, ale keď som v strese, tak to neviem, ako dám.

moonlight1210
10. mar 2025

Treba sa pripravit na to, ze treba vediet slusne spacifikovat aj rado-by-vtipnych turistov, ktori za kazdu cenu chcu bud rypat do dejin, alebo sa za kazdu cenu predvadzat a strhavat pozornost, pripadne sa chcu hadat o udalostiach, ci naozaj boli tak, ako ich vykladas, lebo oni citali daco ine.

Aby ta nezaskocili, pripadne si neostala v pozicii, ze ty nesebaisto mlcis a vyklad za teba prevezmu oni do svojej rezie.

Takze davku asertivity a sebaistoty ukaz aj pri pohovore.

autor
10. mar 2025

@moonlight1210 ďakujem pekne za rady. Snáď to zvládnem a bude to prebiehať v pohode. Len ma trochu desí to, že to má byť pred komisiou 😊