Pohovor - učiteľka ZŠ

sasa47
17. máj 2024

Ahojte, končím momentálne VŠ a už sa mi naskytla príležitosť na pracovné miesto. Mám ísť na pohovor, ale mám trošku aj stres, keďže prvý pohovor v živote. Ako to prebieha na takom pohovore? Čo sa Vás cca pýtali?

patus_2
17. máj 2024

@sasa47 chcú, aby si povedala niečo o sebe, aké máš skúsenosti, ak nemáš, tak aspoň z praxe niečo. Prečo si sa rozhodla študovať učiteľstvo, prečo tieto predmety. Na plat zrejme pýtať nebudú, ale môžu sa spýtať, či by si prácu vzala aj napriek nižšiemu uväzku (neviem aké máš predmety). Mňa sa raz na škole blízko môjho bydliska pýtali, ako by som postupovala pri problémoch so žiakmi a rodičmi, ktorých poznám dlhodobo. Tiež sa môžu opýtať niečo v súvislosti so žiakmi s podpornými opatreniami alebo zo sociálne znevýhodneného prostredia. Nemáš sa čoho báť, kľudne buď sama sebou. Aj keď ti pravdu poviem z mojich doterajších skúseností, mnohokrát som bola na pohovore, ktorý už bol dopredu rozhodnutý.

sasa47
autor
17. máj 2024

@patus_2 ďakujem za priblíženie pohovoru 😊

zrncita
17. máj 2024

@sasa47 hlavne to skus brat v pohode, zbytocne sa nestresuj. podla mna spravi dost aj to, ked vidia, ze uchadzas je uvolneny a berie to v pohode. bez to tak, ako keby si sa rozpravala s niekym znamym 🙂

klotildabazarik
17. máj 2024

@sasa47 pekne sa oblec a chod 😉