Pomáha titul z iného odboru k vyššiemu platu?
Ahojte, študujem VŠ prvého stupňa a som v 3. ročníku, čaká ma ešte posledný rok, aby som dostala titul bc. (lebo chodím na umeleckú a tam sa študuje bc. 4 roky). No zistila som, že by som chcela pracovať v inom odbore ako študujem (predškolská pedagogika). Moja mama mi radí, aby som si ten posledný rok dokončila, že vďaka tomu budem mať v budúcnosti vyšší plat. Mňa by zaujímalo, či to je pravda? Pomôže mi titul z umeleckej k vyššiemu platu v pedagogike? Či je to blbosť? A práveže ich na pohovore vôbec nebude zaujímať tá VŠ, lebo je v inom odbore?
určite by som nezahodili 3 roky štúdia len tak, keď už si sa dostala tam kde si, doštuduj čo študuješ a minimálne budeš mať potvrdené doterajšie vzdelanie diplomom ☺️ či ti však tento titul pomôže v pedagogickej sfére, netuším, nemám skúsenosti
určite to dokonči, škoda zahodiť 3 roky štúdia
nevzdavaj to...nikdy nevies, kam ta vietor v zivote zaveje, a kedy sa ti co zide...
Netusim ako a ci ti titul v pedagogike pomoze. Avsak, ak to nechas teraz, tak je to to iste ako keby si vobec nikdy VS nestudovala, pretoze to neuvedies ani v CV, kedze ti to moze viac uskodit ako pomoct v tom CV. Z toho dovodu by som to urcite dokoncila...v tvojom zivote to bude pre teba len prinosom nech budes robit cokolvek. Takze ak zratas plusy a minusy, jednoznacne dokoncit.
urcite to dokonci a paralelne zacni externe pedagogiku
No…momentálne životopisy v mnohých prípadoch vyhodnocuje AI, chýbajúci titul/VŠ ťa môže vyradiť skôr, ako sa vôbec dostaneš k personalistke. Takže k téme platu sa možno ani nedostaneš dokončila by som si školu.
Napr. Ja mám bc, porobila som si dps a budem mať vyšší plat ako iba s maturitou. V pedagogike sú tabuľkové platy a hlavne podľa vzdelania
Ale ak ideš študovať predškolskú,tak aj tam budeš mať bc. Ale v každom prípade budeš robiť cca 45 rokov a nemôžeš vedieť čo sa ti zíde,čo ti pomôže. Určite dokončí. Na robotu budeš mať ešte kopec casu
Urcite si skolu dorob. 4 rocne bc sa ti moze este v zivote hodit.
Viem že záleží od situácie, ale ľudia sa ku mne inak správajú keď vidia pred menom titul (Ing.). Naposledy to bola lekárka, bola pomerne nepríjemná, keď videla titul, úplne otočila …
Urcite to dokonci.
Viem že záleží od situácie, ale ľudia sa ku mne inak správajú keď vidia pred menom titul (Ing.). Naposledy to bola lekárka, bola pomerne nepríjemná, keď videla titul, úplne otočila …
@andaluzia12 mám podobnú skúsenosť
V tomto daj na maminu. Dobre ti radí.
Určite dokonči. Nevieš, kam ťa vietor zaveje a často je podmienkou prijatia aspoň ukončené bc.
Áno,dá sa to tak povedať. Nie je to samozrejme pravidlo ale viem o jednej štátnej firme kde VS titul bol vyžadovaný u vedúcich zamestnancov a ti majú vyššie platy...kto nemal a chcel robiť vedúceho,dorabal si skolu a to hocijakú,aj mimo odboru. Mamina radi dobre.

Ja by som to rok pred koncom nevzdavala, skoda tej 3 rocnej snahy. Titul ti uz nikto nevezme. Ci ho beru do uvahy v pedagogike, neviem.