icon

Pomocný sila v kuchyni alebo upratovačka

anonym24516
17. okt 2021

Dobry deň, rada by som si prečítala vaše nazory alebo aj rady. 🙂 Nastupila som do prece ako pomocna sila v školskej jedalni. (kolektiv dobre poznam) vsetko to su 50+r. ja 30+r. Kolektiv je 5 zien + 1 veduca. V predstihu som bola upozornena na to, ze je potrebne upratovať aj školskú jedáleň nakolko upratovacky nestihaju. Bolo mi povedané ze 6 hod.kuchyna a 2 hod. upratovanie. Bola som v tom, ze takto bude napísaná aj PZ, ale zmluva je pomocna sila na plny úväzok. Po podpísaní zmluvy som povedala, ze suhlasim s upratovanim, ale nie sama, je nas 5 nech sa kazda vystrieda. Samozrejme ze mi bolo povedane ze som vedela do coho idem, ze som v skusobnej dobe...... Ja som upratovanie neodmietla, islo mi o spravodlivost a ludsky pristup. Nakoniec som sa dohodla, ze ok, no stale vo mne prudi myslienka, ze je to voci mojej osobe nespravodlive.

Strana
z2
anonym24516
autor
17. okt 2021

@karolinakr sme 3 pomocne a 2 hlavne, ako pisem chytim sa kazdej roboty, som tam na 4. pokus a preto už čo to viem a vidím, ale bolo by toho vela.... nemôžem hodiť všetky do jedneho vreca, lebo tie správne su iba ticho ale je jasné, ze sa neponuknu na pomoc, tie akoze spravne maju na jazyku med a vo vnútri jed 😉.... vie sa o tom, ale musia spolupracovať, ved praca v kuchyni je kolektívna 🙂...... a po x rokoch museli kucharky súhlasiť a upratovanim jedálne..... pytam sa preco to nebolo nariadené upratovackam..... nie je to velka skola cca 300 deti, 4 upratovacky, nie je to ZŠ...... len by ma zaujimalo keby prijali chlapa aky by bol plán..... ja som tam lebo ma uz poznajú

karolinakr
17. okt 2021

@anonym24516 takže len jedaleň maš upratovať, umyt dlažku stoly utriet zasunuť stoličky? a ked ste tam 3, tak potom je hovadina, že len ty to máš robiť. Veduca nariadila . aj veduce sa možu myliť, Keby riaditeľ išiel na jeden deň robiť hentu pracu, zvyši si mzdu 2 nasobne a ujde odtiaľ s krikom

anonym24516
autor
17. okt 2021

ešte skúsim takto.... zmýšľanie hlavných kucharok..... keďže je to ustna dohoda, a aj podľa nich nie je pracovná náplň kucharok umývať jedáleň.... čo v prípade ak sa stane pracovný úraz, posmyknutie.... prečo kucharka umyvala jedáleň, co vtedy

andy9982
21. jún 2022

@anonym24516 nemala si sa dat bud jedno alebo druhé
Netreba sa dať!

Strana
z2