icon

Poraďte argumenty na pracovný pohovor

2. nov 2020

Ahojte. Uchádzala som sa o skvelú prácu, ktorá by ma bavila a dostala som cez neoficiálne kanály informáciu, že som vybraná na pohovor. Je to malý svet a vedia, že mám 2 menšie deti ako samoživiteľka a dostala som aj informáciu, že sa toho obávajú, lebo pozícia zahŕňa časté cestovanie minimálne raz do týždňa. Dodám, že aj počas korony. Musela by som si samozrejme nájsť niekoho do domácnosti ako live-in au-pair. Ako človek s deťmi by som ich stala aj viac peňazí ako uchádzač bez detí, čo je z ich pohľadu pre mňa mínus. Aké argumenty by ste použili počas pohovoru? Na pohovore bude niekto z HR, 2 ľudia z projektu kvôli technickým schopnostiam a externý psychológ.

Strana
z2
autor
2. nov 2020

@katkami123 podľa mňa sa niečo, čo je dovolené, opýta priamo a niečo tak nediskriminacne, napríklad, že či som pripravená na časté cestovanie a či nám to sedí do životného štýlu a dá mi priestor sa vyjadriť k tomu, čo už čiastočne vedia, aby si urobili názor o tom zvyšku. Samozrejme, mohla by som to aj v odpovedi ignorovať, ale viem, že to chcú vedieť. A teraz mi ide v prvom rade o prácu. Diskriminácia je realita. Nie všade, ale často

katkami123
2. nov 2020

Baby Ti tu dobre poradili, urobiť prednosť z toho, ze deti už máš a teda materskú už ďalej neplanuješ. Inak neviem poradiť.

gazpalm
2. nov 2020

Ja ti sice neporadim, ale velmi drzim palce, aby si pracu dostala, ako citam ,malo by to pre teba a deti vela vyhod oproti 1-2 nociam mimo domu, na com neviem co je take cudne a v zahranici uz vobec😉

moonlight1210
2. nov 2020

aky je tvoj dalsi postup v pripade, ze po case (trebars po pol roku) zistis, ze tu pracu napriek pripravenym opatreniam (au-pair, atd) casovo nezvladas?
alebo zatazovo (fyzicky, psychicky) nezvladas.

katkami123
2. nov 2020

@moonlight1210 vyzerá byt veľmi múdra žena, takze určite plán ma a tu to nemusí nikomu písať 🙂

autor
3. nov 2020

@katkami123 si mila 🙂
@moonlight1210 Citala som si znova opis tej pozicie a je tam napisane full-time alebo part-time. Ja chcem na plny uvazok a myslim, ze to aj oni preferuju, ale mozno by bola moznost znizit zatazenie. Samozrejme by som hovorila s nadriadenym, keby mi zacalo byt jasne, ze to nepojde. Avsak myslim, ze sa to nestane, kedze to musim zariadit tak, aby o deti bolo postarane akoby aj bezo mna. Aupair 1 plus kontakty na nudzove situacie.
Fyzicky - Som tridsiatnicka, toho sa nebojim
Psychicky - V benefitoch by bolo aj bezplatne poradenstvo s odbornikmi

blog_betka
21. feb 2023

Je to ťažké keď máš deti a sama sa o ne staráš, takom prípade skôr by som hľadala niečo homeofice

anonym_65e95e
11. okt 2025

Mna by zaujimalo, ci si tu pracu dostala a ako to dopadlo.

Strana
z2