Poraďte prácu na home office
Ahojte, skúsim aj tu. Náhodou neviete o nejakej práci na HO? Prípadne raz do týždňa na prevádzke a zvyšok HO. Skúsenosti mám z oblasti administratívy a HR ako personálny konzultant, naborár. Vysokú školu nemám, iba maturitu. Anglický jazyk na komunikatívnej úrovni, španielčina úplný začiatočník. Mám 27 rokov. V oblasti HR som pracovala 3 roky, prevažne na IT pozície , recepciu a manažérske pozície. HO kvôli 13 mesačnému synovi, na ktorého som sama. Partner ani babičky neprítomné. MS Office samozrejme ovládam veľmi pokročilo a aj prácu s PC.
Dalo by sa aj popri robote nieco take robit?
to 13 mesacne dieta chces mat popri praci doma? dobre tomu rozumiem?
to 13 mesacne dieta chces mat popri praci doma? dobre tomu rozumiem?
@anonym_67e7e8 áno, kde by malo byť ? Už tak pracujem doslova od pôrodu. Ale žiaľ firma mi platí 3,40€ netto , z toho naozaj nevyžijeme
Nejake korporaty skus popozerat. Tie maju hybridne modely alebo sa da aj dohodnut s nimi.
Neexist plnohodnotne pracovat pri 13 mesacnom dietati. Ries jaslicky, potom nebudes potrebovat ani tolko home officu.
Aj ked si na HO musis ratat s tym ze dieta 8hodin neexistuje.
Aj ked si na HO musis ratat s tym ze dieta 8hodin neexistuje.
@martinmmartin mi chcete povedat ze robite 8h v kuse na HO bez prestavky?
@brontofuz mi chces povedat, ze 13 mesacnemu staci za 8 hodin par krat po 5 minut plus 30 minut na obed (cikpauza, napit sa, obedova pauza) na "strazenie"?
@brontofuz ty si videl dieta niekedy nazivo? nielen na obrazku?
@anonym_67e7e8 áno, kde by malo byť ? Už tak pracujem doslova od pôrodu. Ale žiaľ firma mi platí 3,40€ netto , z toho naozaj nevyžijeme
@lorrainet tak to v tom pripade koncim debatu 🙂
nereálne. s ročným dieťaťom robiť homme office.
Tak uz robis z domu, mas nizky prijem za to.
Chyba bude asi, ze nemozes byt 100 percentne v pracovnom nasadeni, kedze to sa ozaj pri rocnom dietati neda, prave prezo mas asi za to aj taky plat.
Robim vacsinou HO a nepohnem sa od pc, s dietatom nerealne.
Nemôžeš dať dieťa do jasličkek?
Robim vacsinou HO a nepohnem sa od pc, s dietatom nerealne.
@anonym_2f6cb5 ak nemusi spolupracovat s kolegami alebo byt k dispozicii klientom, tak sa da 2 hodiny pracovat cez obed a 6 hodin v noci.
@mondolina už tak robím od pôrodu. Ak nie asi by sme už dávno boli na ulici. Všetko sa dá keď sa chce a dá sa pracovať aj po nociach. Som zvyknutá spať 3 hodiny a zvyšok makať.
@lorrainet
tak, ale záleží od zamestnávateľa, či ťa potrebuje mať pripojenú počas pracovnej doby. a nie, že si veci robíš priebežne.
@lorrainet ty sa chceš starať o dieta a popri tom robiť. Chyba. Lebo v prvom rade mas robiť. Presne kvôli takýmto ako ty nechcu zamestnávatelia HO. Lebo práca nie je doplnok. Daj dieta do jasiel a je to. Nebudeš prvá ani posledná
Autorka, ako dlho si robila HR recruitera pre manažérske pozície? Aké konkrétne manažérske pozície a pre ako veľkú firmu s akým zameraním? Pretože niekto, kto mi povie, že robil ako recruiter manažérske pozície, tak sa úplne vylučuje s tým, čo píšeš v diskusii. Človek s touto praxou musí byť dostatočne skúsený, aby vedel, že čo píšeš, je úplne mimo reality. Ale poďme za radom:
1. Španielčina je nezaujímavá. Rovnako tak každý jazyk, ak nie je úroveň aspoň B1.
2. Čo znamená komunikatívna úroveň AJ? 90% ľudí, ktorí mi povedia, že majú komunikatívnu úroveň, ak začneme hovoriť, tak to je úroveň tak B1. Ak niekde potrebujú AJ, že v tej AJ musíš pracovať, tak minimálna úroveň je B2, bežne požadujem C1. Mimo toho, je úplne bežné, že firmy dnes chcú viac ako len AJ.
3. Čo ovládaš konkrétne? To nepíšeš. Bežnú administratívu zvládne priemerný čerstvý absolvent SŠ. Čo vieš ponúknuť viac? Aké konkrétne zručnosti vieš ponúknuť, aby ti niekto dal full remote?
4. Čo si robila počas RD doteraz - aké kurzy, aké vzdelávanie?
4. Väčšina firiem upustila od toho, aby ľuďom umožňovala full remote. A tam, kde to možné je, ide vo väčšine prípadov o špecificky odborné pozície, o ktorých sa v tomto prípade nemôžeme baviť. Bežné administratívne pozície sú bežne v kancelárii a v tom lepšom prípade môžu mať 1 deň v týždni home office.
5. Väčšina administratívnych a supportových pozícii sa nevykonáva v noci, ale v čase, kedy pracuje väčšine ľudí. Takže nie že nemáš žiadnu kvalifikáciu na full remote pozíciu, ale je absolútne nemožné, aby ak takú nájdeš, si sa mohla starať o deti. Full remote pozície bežne fungujú tak, že doobeda a poobede, v bežnom pracovnom čase majú online meetingy a cally, čiže je absolútne nemožné, aby si v čase callov a meetingov mala pri sebe dieťa.
6. K argumentu, že už takú pozíciu máš - nemáš. Ak by si mala, nehľadala by si prácu a robila by si danú prácu na full time.
Skús napísať viac o tom recruitingu a zručnostiach, ak chceš reálne poradiť. Osobne si ale myslím, že nechceš, z reakcii, ktoré si dala je vidno, že si mimo reality a nechceš počuť iné názory, ktoré sa viac približujú k realite.
@anonym_2f6cb5 ak nemusi spolupracovat s kolegami alebo byt k dispozicii klientom, tak sa da 2 hodiny pracovat cez obed a 6 hodin v noci.
@anonym_4334a9 ale na to, aby nepotrebovala kolegov a mohla robiť mimo bežného času, potrebuje robiť odbornú prácu. Akonáhle ide o bežnú administratívu či support pozíciu, tak musí byť nonstop k dispozícii akoby bola fyzicky v kancelárii. K čomu mi je asistentka či HR pracovník, ktorý bude robiť v noci, keď ja spím? Administratívne a supportové pozície potrebujem primárne fyzicky v kancelárii a ak im umožním HO, tak ich potrebujem k dispo vtedy, keď sú ostatní ľudia v kancelárii.
@lorrainet ty sa chceš starať o dieta a popri tom robiť. Chyba. Lebo v prvom rade mas robiť. Presne kvôli takýmto ako ty nechcu zamestnávatelia HO. Lebo práca nie je doplnok. Daj dieta do jasiel a je to. Nebudeš prvá ani posledná
@anonym_0a848d jasle sme zvládli 4 mesiace , každý druhý týždeň doma chorý a finančne sa to ťahať nedalo. Mám nájomné 690€ , 580€ ma stáli jasle, zarobila som 1300€ v hrubom s tým, že samozrejme som dostala výpoveď keď bol malý stále chorý. Kde prídem tak je otázka kto mi bude s dieťaťom keď ochorie. Ja nepotrebujem zarábať milióny. Ale nevyžijeme z 800€.
@anonym_0a848d jasle sme zvládli 4 mesiace , každý druhý týždeň doma chorý a finančne sa to ťahať nedalo. Mám nájomné 690€ , 580€ ma stáli jasle, zarobila som 1300€ v hrubom s tým, že samozrejme som dostala výpoveď keď bol malý stále chorý. Kde prídem tak je otázka kto mi bude s dieťaťom keď ochorie. Ja nepotrebujem zarábať milióny. Ale nevyžijeme z 800€.
@lorrainet pozri, zamestnavatel ti plati za robotu (tvoj cas)... Ak si mysli, ze ta potrebuje naplno v nejakom case a ty to nevies splnit, nemozes sa cudovat, ze ta nechcu (prepustili ta / nevies si najst pracu)... My mame HO, ale ja si tiez nemozem dovolit nebyt k dispozicii presne podla poziadaviek (meetingov + delivery) zamestnavatela. Takze ty vlastne hladas pracu, kde sa nemusis venovat praci... a to bude tazke najst
@lorrainet pozri, zamestnavatel ti plati za robotu (tvoj cas)... Ak si mysli, ze ta potrebuje naplno v nejakom case a ty to nevies splnit, nemozes sa cudovat, ze ta nechcu (prepustili ta / nevies si najst pracu)... My mame HO, ale ja si tiez nemozem dovolit nebyt k dispozicii presne podla poziadaviek (meetingov + delivery) zamestnavatela. Takze ty vlastne hladas pracu, kde sa nemusis venovat praci... a to bude tazke najst
@anonym_9778c3 a ako riešia takúto situáciu iné matky? To naozaj má každá k dispozícii rodinu a mužov , ktorí ich živia ? Som naozaj jediná , ktorá nemá nikoho a nechce skončiť v krízovom centre ?
@anonym_9778c3 a ako riešia takúto situáciu iné matky? To naozaj má každá k dispozícii rodinu a mužov , ktorí ich živia ? Som naozaj jediná , ktorá nemá nikoho a nechce skončiť v krízovom centre ?
@lorrainet nemozes pracovat s dietatom "za zadkom". To vacsinou nejde.
@lorrainet Aj ked budem Kapitan Ocivid - kde je otec dietata v tom celom?
@anonym_4334a9 ale na to, aby nepotrebovala kolegov a mohla robiť mimo bežného času, potrebuje robiť odbornú prácu. Akonáhle ide o bežnú administratívu či support pozíciu, tak musí byť nonstop k dispozícii akoby bola fyzicky v kancelárii. K čomu mi je asistentka či HR pracovník, ktorý bude robiť v noci, keď ja spím? Administratívne a supportové pozície potrebujem primárne fyzicky v kancelárii a ak im umožním HO, tak ich potrebujem k dispo vtedy, keď sú ostatní ľudia v kancelárii.
@melanta ty mas este trpezlivost na vysvetlovanie. Ja som kriticka a sama viem, ze JA by som na full home office pracovat nemohla. Nemam na to predpoklady. Ak by som mala, nepytam sa a sama si nieco najdem.
@lorrainet nechcem rýpať, ale nehovor mi, ze si uplna sirota a nemáš nikoho ja tomto svete. Treba sa jednoducho podľa toho zariadiť. Pokial nezvládas platit nakom, tak ísť byvat na čas rodičom, zatat sa a vydržať. A ta otázka, kto bude s dieťaťom, je uplne legitimna. Ruku na srdce, zamestnala by si samu seba na mieste tvojho zamestnávateľa. Asi nie.
@lorrainet nikto ti nepíše, že máš skončiť v krízovom centre. Na jednej strane tvrdíš, že si robila receuitera pre manažérske pozície, na druhej strane reaguješ ako nekvalifikovaný pracovník žijúci mimo reality. Ak žena nemá partnera, tak normálne pracuje, dieťa je v škôlke, jasliach, keď je choré s opatrovateľkou. Dokonca ženy majú viac ako jedno dieťa, sú bez mužov a bez pomoci a majú prácu na zmeny či okrem hop aj brigádu. Proste ak niečo chceš, tak začni zmenou nastavenia. Nariekaš ako nič nejde. Začni prijímať realitu a hľadaj cesty, ako sa jej prispôsobiť.

@lorrainet pozri LinkedIn, oslov HR agentúry napriamo (aj keď nemajú inzerát), ale tvoje skúsenosti nie sú teda žiadne terno.
@melanta čo ty k tomu? Ty máš skúseností kopec.