Posielali ste po vysokej škole žiadosti i napriek tomu, že firma nemala vypísané voľné miesta?

26. sep 2022

Teraz je to s ponukami o pracovné miesta riadna bieda... Našli ste si prosím niekto prácu len tak, že ste po vysokej škole posielali žiadosti, aj keď nemali vypísané žiadne voľné miesta?
Mám skončenú verejnú správu, do štátnej správy je trošku problém sa dostať, ale je plno iných miest kde by som sa chcela zamestnať, napríklad v zdravotnej alebo sociálnej poisťovni, alebo v rôznych firmách, veď všade potrebujú niekoho na administratívnu prácu a podobne, ale v okolí kde mám možnosť docestovať, nie sú žiadne podobné ponuky, tak hľadám radu ako si získať takúto prácu.

kuba_art
26. sep 2022

do štátnej správy treba len žiadosti dávať oni ponuky nevypisujú brat sa tak dostal tento rok zo skončenou VŠ v oblasti ekonomiky a tam kde pracuje tak jeho odbor ani nesúvisel čiže treba len skúšať dávať žiadosti

aniss257
26. sep 2022

Do statnej správy môžeš sledovať ponuky na stránke https://open.slovensko.sk/VK/SelectionProcedure...

aniss257
26. sep 2022

@aniss257 záleží aj v akej lokalite hľadáš prácu.... na východnom Slovensku je to o známostiach

zmrzlinka2021
26. sep 2022

Prosim ta, vsetky ministrstva naberaju kopec ludi... dostat sa do statnej spravy nie je zlozite... a uz beru pomaly kazdeho

lulula1990
6. okt 2022

@zmrzlinka2021 je rozdiel dostať sa do štátnej správy v malom meste a rozdiel napríklad v BA - tam nie je až taký problém. V malých mestách sú väčšinou už uchádzači dopredu vybratí, ale to sa týka veľkého množstva štátnych miest (osobná skúsenosť). Nezáleží čo vieš, ale koho poznáš. A keď že som v štátnej správe robila a som stále v kontakte s tými ľuďmi viem o čom hovorím.