icon

Posielam životopisy a nikde ma nechcú

andulka1988
4. okt 2023

Ahojte, mám troška dilemu. Chcela by som pracovať aspoň na čiastočný úväzok. To by ani nebol problém až na to že som po operácii krčnej chrbtice. Mám vyštudovanú hotelovú školu, dlhé roky som bola barmanka a taktiež som pracovala v závode. Tým moja chrbtica akosi nevydržala. Lenže akokoľvek premýšľam a posielam životopisy nikde ma nechcú. Už premýšľam aj nad tým že začnem študovať,ale aby som mohla musím si na školu zarobiť. Samozrejme som si podala žiadosť o ID,ale musím čakať. Viete mi poradiť alebo tak nestranne ma naviesť na tú správnu cestu aby som sa z toho nezbláznila? Ďakujem

melanta
4. okt 2023

Tak v tvojom prípade a v aktuálnej situácii je teba nepodstatné, aké vzdelanie máš, keďže v tom nemôžeš fungovať. Takže podstatné je to, čo vieš robiť. Aké programy ovládaš, jazykové zručnosti, čo ovládaš a v čom si dobrá. Ľudia bežne pracujú v inej oblasti ako majú školu a nie vždy si musia urobiť ďalšiu školu. Stačí mať tie zručnosti, ktoré niekto potrebuje. Takže skús k tomu niečo napísať, keď chceš poradiť niečo bližšie.

marsmykkok
4. okt 2023

@andulka1988 na aké pozície reaguješ? Ak na zaujímavejšie, tak asi ak im príde napríklad 50 životopisov uprednostnia niekoho skúsenejšieho/s lepším vzdelaním/mladšieho a podobne. Možno by bola cesta skôr znížiť konkurenciu a pýtať sa priamo vo firmách a dať životopis, reagovať na ponuky v FB skupinách a tak. Proste kde nebudú až tak riešiť životopis, ale padneš im do rany a budeš mať šancu presvedčiť na pohovore.

alickapusinka
4. okt 2023

To že si podáš o ID neznamená že ho aj dostaneš. Moja známa po autohavárii má šruby v chrbtici a nemá ani polovičný ID zamietli jej.

andulka1988
autor
4. okt 2023

@alickapusinka mám nárok,najprv som aj so zdravotným záznamom šla za posudkovým lekárom a povedal že si môžem podať žiadosť, vzniká mi ID.

alickapusinka
4. okt 2023

@andulka1988 ja Ti len píšem aby si vedela. Ja mám 6 diagnoz a nedali mi nič ani neschválili. A tiež lekárka na SP mi povedala že prejdem na polovičný ID. A som tam prišla už tam bola iná lekárka na komisii tak mi nič nedali. A mala som 24 papierov v priebehu roka. Mám veľa chorôb a zamietli mi. To že TI to povedal je vec jedna a to že ak tam pôjdeš je vec druha.

andulka1988
autor
4. okt 2023

@alickapusinka ja sa liečim 1,5 roka na jednu chorobu,mám cca 8 papierov. Viac asi ani nie. Ale tiež záleží asi aj o akú chorobu ide,mne konkrétne o to že môžem ochrnúť a strácam silu a cit v končatinách, dlhodobé dráždenie miechoveho koreňa, vymenená platnička,šróby v krku a už 1,5 roka som bez bolesti nespala ak vezmem do úvahy že 2 krát sa mi to podarilo a len keď mi pichli morfium.

martul
4. okt 2023

@andulka1988 toto ja mám od r. 2017 a povedali mi, že max. tak na polovičný a aj to neni isté. A tak aj bolo. Chodím normálne do práce do kancelárie, musím.

andulka1988
autor
4. okt 2023

@martul len chcela by som byť aspoň troška prospešná,hlavne pre našu domácnosť. Je mi trápne sedieť doma aj keď to bolí,na to som si zvykla,len chcela by som aj zmeniť prostredie. Len je to ťažké si niečo nájsť a obzvlášť keď si človek zvykne na svojom mieste a musí to zmeniť. Mám pocit akoby som nič nevedela

sheila121
Odpoveď bola odstránená
andulka1988
autor
4. okt 2023

@sheila121 ani už sama neviem, skúšala som administratívny pracovník, prevádzkar čo nieje možné keďže chcú prácu s bremenami,tak som si povedala aspoň predavačka na skrátený úväzok ani to, internetový obchod tam nesplnam podmienky,inde nemám prax,potom skôr uznávajú vš čo by som si rada aj dorobila nejakú ale treba mi na to €€ a .... takže som deprimovana z toho. Darmo človek má síce podrobných 13 rokov, príde zle a už je nepotrebný aj keď to chce zmeniť

sheila121
Odpoveď bola odstránená
andulka1988
autor
4. okt 2023

@sheila121 gastro a závod

sheila121
Odpoveď bola odstránená
andulka1988
autor
4. okt 2023

@sheila121 aj to ma napadlo len nie som evidovaná.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
andulka1988
autor
4. okt 2023

@sheila121 predĺžená rodičovská.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
andulka1988
autor
4. okt 2023

@sheila121 ale ja som ešte nebola evidovaná ak neberiem do úvahy rodičovskú dovolenku. Chcela by som si naplniť svoje túžby. Hľadám možnosti a som názoru viac hláv viac rozumu. Ale ďakujem za názor aj keď sa nestotožňujem s tým že by som mala skončiť na úrade práce. Skôr chcem pracovať a ak bude možnosť tak trebárs si zaplatiť školu za zarobené peniaze alebo kurz . Aj keď môj stav nieje ideálny vždy sa nájde riešenie, podľa mňa

sheila121
Odpoveď bola odstránená
shallimar
4. okt 2023

Pokladnička v Lidl? Môžeš sedieť alebo stáť podľa toho ako sa cítiš a nemusíš dokladať tovar. U nich sa dá dohodnúť aj len do kasy.

andulka1988
autor
4. okt 2023

@sheila121 tomu rozumiem,len som chcela sa úradu práce vyhnúť. Neberte to v zlom.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
andulka1988
autor
4. okt 2023

@shallimar to by som mohla skúsiť,len už som bola v jednom reťazci a tam ma odmietli keďže nemôžem dvíhať bremená. To sa bere aj viac ako 7 kíl,ale máte pravdu ak ma v jednom nechceli možno budú chcieť v druhom aj takú aká som

shallimar
4. okt 2023

@andulka1988 my sme v lidl bežné mali zamestnankyne, ktoré mali nejaké obmedzenie, vždy musí byť niekto v pokladni, tak im nevadilo mat človeka len na to. Záleží aj od reťazca. Väčšinou v malých to možné nie je.

andulka1988
autor
4. okt 2023

@shallimar ďakujem za nápad/názor , vyskúšam inde.