icon

Potrebné vzdelanie pre vychovávateľku

10. jún 2025

Ahojte, prosím Vás, keď mám vyštudované učiteľstvo nemčiny druhý stupeň (Mgr.), mohla by som robiť vychovávateľku, alebo si musím dorobiť 2 roky nadstavbu vychovávateľstvo. Aké máte skúsenosti? Alebo záleží od školy?
Ďakujem pekne.

darimi130
10. jún 2025

Záleží od školy - aké vzdelanie uznajú… niekde môžu uznať, inde nie…

autor
10. jún 2025
@darimi130

Záleží od školy - aké vzdelanie uznajú… niekde môžu uznať, inde nie…

@darimi130 ale teda nie je to v zakone dane asi, ze musim mat to vzdelanie v odbore vychovavatel, lebo som bola na pohovore a prekvapilo ma to, ze je to uplne nepostacujuce. Aj ked sme mali vela predmetov ucitelskych, na pedagogickej fakulte, takze som z toho zostala dost sklamana.

heln
10. jún 2025

ked si pozries vyhlasku o kvalifikacnych predpokladoch, tak ako ucitel vseobecnovzdelavacich predmetov sa uz nic nevyzaduje. takze neviem co od teba chcu. ak chcu vyslovene aby si mala didaktiku volneho casu, na to staci aj dps.

autor
11. jún 2025
@heln

ked si pozries vyhlasku o kvalifikacnych predpokladoch, tak ako ucitel vseobecnovzdelavacich predmetov sa uz nic nevyzaduje. takze neviem co od teba chcu. ak chcu vyslovene aby si mala didaktiku volneho casu, na to staci aj dps.

@heln ja si tiez myslim, ze podla zakona mam splnenu podmienku popritom vyzadovali vysoku skolu druhy stupen a potom odomna chce nejaku nadstavbu s maturitou. - mozno ma len chcela celkovo odradit. Netusim. Mozno uz mala ineho kandidata. Popritom mi povedala, ze ako vychovavatelka by som ucila vytvarnu alebo hudobnu - takze by som pracovala od 10.30 do 17stej, za najnizsiu mzdu ako vraj nekvalifikovana 🙈

autor
11. jún 2025

Tu to je ze mi to staci, tak clovek sa v tom uz nevyzna