icon

Potrebujem overenú prácu na doma pre matky na materskej

25. jan 2024

Pekný deň žienky a maminky. Som na materskej s 2 malinkými detickami a bohužiaľ nám to nevychádza finančne. Potrebujem nejakú overenú prácu z domu. Už som skúšala kozmetiku, cukrovinky, dotazníky a to nebol skoro žiadny zárobok. Viete mi prosím nejak poradiť? Kľudne nejakú administratívu alebo niečo podobné. Manžel ťahá v práci 12 hodinovky denne aj v sobotu ale stále je to málo. Prosím žiadne uštipacne komentáre, ak viete pomôcť pomôžte, ak nie neriešte. Ďakujem vám krásne. Kľudne nechajte koment a ja sa ozvem.

Strana
z4
titinka1985
28. jan 2024

@tiezjedna dobrý večer mohla by som sa opýtať akú prácu dcérka vykonáva, kľudne IP, veľmi pekne ďakujem ❤️

tiezjedna
29. jan 2024

@titinka1985 robí ang mutáciu webov SK a CZ firiem + produktové preklady. Začínala náhodne pre kamaráta, teraz má tých firiem asi 6 a už má stop stav, aby to stíhala popri VŠ.

ropucha6
29. jan 2024

Manzel nech zmeni job. Realne ani nemas kedy robit, ak je nonstop prec. Jedine nejake upratovanie (aj to neviem, kedy, v noci asi tazko), pripadne strazit dalsie deti. Alebo sa vymente, nech ide na matersku po pol roku/roku a ty chod do prace. Tiez by som prehodnotila vydavky, asi to nie je nic fixne, ak ste s tym neratali dopredu. Praca na doma je utopia, ak si ram nerobila pred detmi. Niektorym extra sikovnym sa moze zadarit, ale ti sa nebudu radit na MK.

cervenaruza123
29. jan 2024

Paci sa mi, ako v inych diskusiach sa nadava na matky, co ostanu doma a su ochotne sa uskromnit a vsetci im cistia zaludky, ze ved v zahranici je materska 2 tyzdne a nech nevylihuju doma, ale idu makat, aby mali nejaku zivotnu uroven a nielen spoliehat sa na muza. A tu je zena, ktora by chcela robit aj pri malych detoch, kde najmladsie ma uz pol roka a najcastejsia rada je, ze co chces pri takych detoch, takto ta nikto nezamestna, pri malych detoch sa robit neda, sed doma a staraj sa o deti. My matky sme naozaj vzdy zle a nedostatne snazive, cokolvek robime. Nadava sa nam tak aj tak.
Autorka, ja ti sice neviem poradit ako si privyrobit. Sama som chcela nieco robit, ale za podmienok, ake mame doma sa to nedalo a odbor mam zial vystudovany taky, ze sa z domu robit neda. Ja som napriklad ale zacala viest da sa povedat podrobne vsetky nase vydavky, planovat financie, aby sme vedeli, kde vieme usetrit a ako. Bez toho by sme naozaj vychadzali zle, takto som vedela to korigovat a dovolim si povedat, ze vcelku luxusne si vieme zit, vzhladom na prijmy teda. Zacala som si hladat zdrave, ale lacnejsie recepty, nie nejake exoticke zahranicne jedla. Museli sme aj utiahnut opasky, ale hlavne preto, ze sme chceli dopriat dcerke, tak na sebe sme setrili, aby ona mohla naozaj mat aj zazitky a kadeco. Keby sme na tom boli horsie, obmedzili by sme aj vydavky na nu v style detske kutiky, vylety a podobne nie nevyhnutne veci. Zena ked chce, tak vie popri materskej pekne aspon tie financie drzat na uzde, planovat lacnejsie jedla a tak podobne. Je to taka nezaplatena administrativa, ale vlastne nou vies usetrit aj tak dost vela penazi, takze stoji to za to, akoby si si nieco privyrobila.
Dalej som pretriedila doma veci, co nam netreba a ponukala na predaj. Niezeby to bolo nieco extra, ale doma sa nam trochu upratal priestor a skrine a aspon par eur za to bolo. Takisto ked dcerka z niecoho vyrastla, tak opat som sa snazila predat, aby nebol problem kde to skladovat a aby boli za to spat nejake peniaze.
S takou vysokou inflaciou asi nikto neratal, takze je to teraz naozaj tazke. Podla mna pre vacsinu zien na materskej je jedina moznost mat obcasne mensie prijmy. Daj vediet vo svojom okoli co vies. Mozno ti niekto obcasne da spravit nejaku pracu, prepisovanie textov, postrazenie dietata. Kazda malickost co ti obcasne prinesie par eur je fajn. A cim viac takych veci budes robit, tym viac sa aj medzi susedmi rozsiri, ze ked im treba nejaku malu pracu spravit (co ja viem vyvencit psa, poliat zahradu, postrazit dieta a podobne), tak to vies spravit a budu ti to mozno ponukat castejsie.

lililukac
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4