icon

Potrebujem zaslať potvrdenie o hľadaní práce?

silvina21
14. mar 2025

Dobrý deň, potrebujem radu.Pracovníčka úradu práce chce odo mňa spätný mail o hľadaní práce, hoci si robím rekvalifikačny kadernícky kurz a pracovníčke som vysvetlila že po skončení kurzu budem podnikať. Nemám záujem sa niekde zamestnať. Preto to riešim kurzom. Pracovníčka má stále buzeruje. Kamarátky ktoré sa chodia hlasit k iným pracovníkom s tým problém nemajú, len tá moja je taká p... Potrebujem naozaj ten spiatočný mail, alebo sa to dá riešiť inak, prípadne nejako to obísť? Ďakujem za pomoc

zuzikak
14. mar 2025

prosim ta zbytocne si komplikujes zivot a natahujes sa s nou. Tak posli cez profesiu par mailov, kde ti hned bud poslu spatny mail, ze dakuju, ze obdrzali tvoj zivotopis a aj tak sa ti 90% firiem naspat neozve. Ale potvrdenie budes mat. Mnohe firmy posielaju automaticku odpoved, tak ti pre urad prace postaci aj to. Ved o nic nejde. V klude a bez nervov si sprav kurz, pani na urade bude spokojna a ty budes mat pokoj od nej. Naco sa takto natahovat. Stoji ti to za to spekulovat ?

silvina21
autor
14. mar 2025

@zuzikak a je jedno kam pošlem ten životopis ? Ked som sa bola zaevidovať na úrad práce, tak som do formulára uviedla, že mám záujem pracovať ako kaderníčka a tak som začala chodiť na kurz Musím reagovať len na ponuky kde hľadajú kaderníčku alebo je jedno kam pošlem ten životopis ? Ďakujem za odpoveď

zuzikak
14. mar 2025

@silvina21 samozrejme, ze je to jedno. Ano mozem mat zaujem pracovat ako kvetinarka ale to neznamena, ze si nemozem hladat aj pracu ako predavacka v tescu, kdeze inu prilezitost zatial nemam. Chodis na kurz aby si si zvysila kvalifikaciu. Bez tejto kvalifikacie ta nikde nevezmu nakolko ju este nemas. No a je dolezite si zatial najst pracu akukolvek aby si uzivila rodinu. Ked bola prva ekonomicka kriza vela pilotov lietadiel prislo o pracu. Nehladali pracu len ako piloti, lebo vedeli, ze nemaju sancu tak zacalo vela z nich pracovat ako taxikar. A co ked je vystudovany pilot, ma nalietane stovky letov? Proste nie je moznost pracovat ake ma clovek vzdelanie a skusenosti, tak sa chytim prilezitosti aka pride. Posli ziadost aj na pracovne miesta, kde vies, ze by ta teoreticky mohli vziat aj ked nemas rekvalifikaciu.

iwesska
14. mar 2025

Nie,nie je p.... Tak je nastaveny system. Si nezamestnana,kurz ti plati urad prace,tak od teba vyzaduju potvrdenie o hladani prace. To fakt je taky problem niekam poslat zivotopis a poslat jej potvrdzujuci mail??

podbel2512
14. mar 2025

to ti robi taky problem poslat hocikde ziadost a mail jej preposlat? Si evidovana tak musis robit co ti povedia na urade. Kludne sa mozes dat vyradit a platit si zdravotku.

silvina21
autor
14. mar 2025

@zuzikak to je síce pravda, ale ja by som aj tak hocikde nemohla pracovať. Som po neúspešnej operácii chrbtice. Pred dvomi rokmi som mala úraz, pri ktorom som si poškodila platničku. Chodím stále k fyzioterapeutovi a bolesti nepoľavuju. Nemôžem momentálne dlho stat, ani sedieť

silvina21
autor
14. mar 2025

@iwesska ako vieš že mi úrad práce platí kurz ? Úrad práce mi nič neplati. Platím si ho sama. Neschválili mi preplatenie. A nerobí mi problém hocikde poslať žiadosť, ale momentálne mám zdravotné obmedzenia, "vďaka" ktorým nemôžem robiť hocičo

zuzikak
14. mar 2025

@silvina21 ale na druhej strane musis plnit podmienky uradu prace nakolko nie si na pn-ke a tento urad ti plati vsetky odvody. Co sa stane ak si tu ziadost posles ? Ved nikto netvrdi, ze musis okamzite nastupit aj keby ta prijali (mimochodom ta pani na urade nebude vediet, ze maju o teba zaujem)

silvina21
autor
14. mar 2025

@zuzikak áno, to chápem. S timi odvodmi to je pravda Len pani z úradu mi skoro nič nevysvetlila, tak hladam pomoc kde sa da

bielasovicka
14. mar 2025

@silvina21 tak keď máš problém s chrbticou tak neviem ako budeš robiť kaderníčku, ved tam musíš štát celý deň na nohách.

sprjuska
14. mar 2025

@silvina21 ahoj,mozem sa opytat, ako prebieha taky rekvalifikacny kurz na kadernicku? Je to aj pre uplnych zaciatocnikov, co nikdy nemali skusenosti ( odborne) alebo uz treba mat nejaku kadernicku SŠ k tomu? Dik

nevenka
14. mar 2025

@silvina21 to je uplne jedno, kde posles 🙃. Mne sa ani neunuvaju vacsinou ozvat, ani spatny automat, nic. Ale pracovnicke staci, ked jej vytlacis poyvrdenie z Profesie, ze si reagovala na nejaku ponuku prace, vacsinou sa na to ani poriadne nepozrie, ze co to bolo, len datum ju zaujima.

nevenka
14. mar 2025

@silvina21 no ale to je jedno, ze nemozes pracovat tam a tam, tu ide len o to potvrdenie, ze si daco hladas. Neznamena tk automaticky, ze Ta zavolaju na pohovor a nie este hned aj zoberu - napriklad casnicku a keby aj, tak im povies na pohovore, ze mas zdravotne obmedzenia a nevezmu Ta 🙃.

nevenka
14. mar 2025

@bielasovicka no toto je tiez pravda 🤔