icon

Povinná vojenská služba

mareka49
11. sep 2020

Ahojte, akurat bezala tato tema v radiu..
Skor otazka na muzov.
Co vam dala?
Manzel mal modru knizku ci ako sa to volalo.
Nebol na vojencine..
Bolo to pre vas skor utrpenie, alebo plusy do buducna.
Piste aj zienky a manzelky ak poznate nazor poloviciek

Strana
z6
katym77
12. sep 2020

@dajna11 veď aj ja som odtial odišla😁 ale je to domov tak sa vraciam.

jaja20
12. sep 2020

@dajna11
@katym77 Aj môj bol v Jelšave 😀 Ešte predtým,ako ho odviedli,sme sa doslova modlili,aby ho nedali do Jelšavy,ale holt,asi sme sa malo modlili,lebo práve tam išiel...k delostrelcom...ale v pohode prežil,a teraz si na to s nostalgiou spomína...

77daniela77
12. sep 2020

@majkeel Nehnevaj sa na mna,ale take nezmysly trepes......moj muz ked som mu to citala sa na tom bavil....hmmmm....posobi to priam zbabelo......a to tvoje spochybnovanie prace vojska je trapne.....naozaj.

jaja20
12. sep 2020

@majkeel Veď už pochop,že vojna a vojenčina sú dve odlišné veci..nepíš tu príspevky o klasickej vojne...
🤦

dajna11
12. sep 2020

@jaja20 top je,,nacisticke nanny,,...ze dikyyyy

anita1978
Odpoveď bola odstránená
jaja20
12. sep 2020

@dajna11 To máme byť v prenesenom význame akože my??? Že sa opovažujeme hnať chudákov terajších pohodlných chalanov,zvyknutych na mama hotely až do 30-ky,na vojnu...? 😆

katym77
12. sep 2020

@jaja20
@dajna11 viem že aj na FB majú stranku. A to moj brat pred odvodom si milion papierov vybavoval a teraz na to spomína na to ako😁

dajna11
12. sep 2020

@anita1978 to mu nevysvetlis....ved koniec koncov ja to vzdy hovorim takymto ludom s podobnymi recami....nech sa paci,kazdy jeden ma moznost a sancu ist k vojsku a hrat sa na vojacika ....a ked si odrobi a vydrzi caka ho zasluzeny kralovsky vysluhovy dochodok...lenze moja skusenot je ze taketo reci majuu vzdy iba hrdinovia od pocitacu...ved ked je to kralovksy peniaz za nic nerobenie preco tam nejde? maju malo...beru kazdeho....urcite aj z psychotestov zlavili tak by sa mily panko dostal

dajna11
12. sep 2020

@jaja20 suhlasis s vojenskou sluzbou? si nany...teda v tomto ponimani ak suhlasis s posielanim chalanov na vojnu..nie vojencinu...to je rozdiel ale on to nejako nevidi a nerozlisuje

mareka49
autor
12. sep 2020

@jaja20 zaujimam sa o odpovede.
Sama vsak nemam cim prispiet.
Azda len, ze moj otec nebol na vojne ani manzel a ista pohodlnost a mensia miera samostatnosti tam je badat.
Mama to otcovi sem tam predhadzovala, nieco v tom zmysle, ze bol slaboch. Ze sa schvalne vyhol.
Ja manzelovi nevycitam, len sem tam mi to preblesne, ze to by ho tam mozno naucili..
Ale je to dost bezpredmetne, lebo uz x chlapov to ani nemalo moznost zazit.
Neviem od cca akeho rocnika sa to zrusilo.
O vyhodach a nevyhodach je to tu tak pol na pol.
Zalezi kto pise a ci...
Dakujem za nazory.
Aj cas

Strana
z6