Práca bez platu
Ahojte, pred par mesiacmi má kamarátka oslovila,
A ty nepotrebujes platit ucty? Nechces ist na dovolenku? Ako moze človek v dnesnej drahej dobe napisat,ze je okolo financii malo asertivny. Pochopim,ze sa bojis pytat zvysenie platu. Kurnik,ale ty robis,ale nedostavas ani korunu. Ty si musis pytat plat.
Nechcela by som takú kamošku čo ma zneužíva.Peniaze ti nedá ani to partnerstvo.Takze si hľadaj prácu na zmluvu kde dostaneš aj peniaze.
Využíva ta. A vieš čo, máš za pol roka v tom jasno a teda môžeš si vlastnú firmu založiť s tym.
Rovno by som si pripravila ze ste v pluse toľko a toľko a je na čase ta vyplácať. Na 3ludi, 3t eur je malo. To je fakt. Treba rozbehnúť firmu viac. Ale ty by si k tomu mala mat patričný papier. V SRo môžeš byť spoločník a pod.
Využívajú ťa, pekne nenapadne, poza chrbát. Ešte nás šancu niečo získať - za svoju snahu,prácu , keď si vypýtaš adekvátnu odmenu - nezabudni pripomenúť tu diplomovku, či to zvládne bez teba, prd makový,padne na hubu a pohorí. Lebo sú neschopní a bez teba stratení
Prepáč ale na to aká si šikovná si veľmi hlúpa. Pomoc je jedna vec, mesiace pracovať bez platu druhá. A ty jej chceš pomôcť aj s diplomovkou? Kedy ona takto pomohla tebe? Tvoj muž, jej muž nevedia, že robíš zadarmo?
to čo si rozbehla ty, rozbehni vo svojej firme. kašli na ňu, len ťa využíva. a neboj sa, ak odídeš, ona nebude vedieť ako ďalej, všetko zase stroskotá a ostanú leniví ako to bolo doteraz. a ty sa môžeš realizovať ale už vo svojej firme.
teda buď ti začne dávať plat, ale podpíšte nejakú zmluvu, alebo si choď po svojom. ona sa nemá prečo hnevať
Nuž ešte tdnes si treba s kamoškou sadnúť a povedať, ze chceš mať to partnerstvo aj na papieri a reálny podiel na zisku alebo pravidelnú mesačnú odmenu a ak príde akákoľvek výhovorka aj to ze dnes nemá čas.... Tak ty nemaj čas. Ty účty nepotrebuješ platiť?
A prepáč keby je taka kamarátka a nevyužíva ta tak by jej bolo blbé sa nechať vyvážať a nechať ta robiť alebo pomáhať zadarmo
A kľudne potom začni podnikať v tom co jej pomáhaš, rozbehla si tam rozbehnes aj svoje
vyzera to, ze si voci kamoske velmi lojalna, ale to ti ucty nezaplati. normalne si zacni hladat pracu a kamoske normalne povedz, ze bud ta zacne platit, alebo odchadzas. kolko mesiacov dokazes prezit bez vyplaty na cudzom biznise? a z diplomovkou by som sa tiez velmi neponahlala pomahat.
To nie je kamarátka ale vychcana lenivá luntra, čo ťa využíva. V okamihu keď firma začala zarábať si mala dostať tretinu. A ty jej chceš ešte písať diplomovku? S takými ľudmi by som ani do partnerstva nešla lebo ty budeš makať a oni si valat šunky a užívať. Začni podnikať sama a klientov ber so sebou.
Necitala som komentare, takze mozno ti to uz niekto poradil, ale normalne si s nimi sadni, povedz im co si napisala sem, ze zijes z nasporeneho, ze potrebujes plat inak budes nutena si hladat pracu, nie preto, ze ta toto podnikanie nebavi, ale preto, ze to financne nezvladas.
Mate tam vela hmlistej komunikacie, ty si myslis, oni si myslia a nikto nic.
A inak cisty zisk ma byt aj po odratani mzdy pre vas vsetkych 3och, pokial nejdete na % z predaja.
Takze si sadnut, spisat podmienky a zmluvy, dohodnut sa jasne a strucne.
Vzhľadom k tomu ako sa k tebe zachovali by som pouvažovala, či nevytvorím vlastnú podnikateľskú platformu a nevyfúknem im to. V biznise sa na kamarátstvo nehrá, ak k tomu férovo nepristupujú obe strany.
To musi byt neskutocna kamaratka, ked ta necha x mesiacov bez platu....
Ja by som sa na Tvojom mieste odstrihla a skúsila vlastné podnikanie buď ako firma alebo ako živnostník: ak totiž kamarátka vo firme generuje zisk a "stroví" ho na živobytie, leasing, dlhy v sociálnej poisťovni, ako tieto výdavky figurujú v účtovníctve firmy? Toto nie je dobré nastavenie do budúcnosti, sú predsa nejaké pravidlá a zákonné rámce, a pokiaľ by si sa aj stala v budúcnosti partnerom vo firme, toto je cesta do pekla...
Využívajú ťa a riadne. Ty im zarábas na životné náklady a nič za to nechceš....a ešte jej s radosťou pôjdeš pomôcť s písaním diplomovky, aby mala titul....no ja neviem, super kamoška Mala by si to riadne prehodnotiť a nájsť normálnu prácu alebo sama podnikať.
Nenazvala by som ju "kamarátka ". Ale ako skúsenosť je to super. Teraz vieš, čo všetko dokážeš. Pekne si ju zavolaj, skončí to s nou, nech Ťa vyplatí a daj jej zbohom. Z8adne mohla by si...., ale razne si povedať sumu. Už by si tam nemala investovat nic, cas, energiu, proste nič. A nepočúvaj reči, že to nezvladnes.
Dakujem všetkým za rady, včera sme si sadli, dostala som ponuku na plat, ale je to menej ako ako som zarábala v predchádzajúcej praci a ako by som bola schopná zarobiť, keď sa zamestnám a tiež menej, ako by bol podiel vo firme v budúcnosti, keďže všetko nastavujeme tak, aby sa v budúcnosti v rozbehnutých veciach zadarilo a zarábalo sa viac. Budem si teda hľadať novú prácu v danej oblasti a beriem to tak, že mám aspoň prax a merateľne vysledky, takze budem pre budúceho zamestnávateľa atraktívna.
Autorka podiel z firmy by si si mala vypýtať tak či tak. Boli ste tak dohodnuté, preto si tam pracovala. Budeš mať podiel, a nech si pracujú ako vedia bez teba. Tebe sa aj to malé percento môže v budúcnosti zísť. Určite by som im to nenechala. Rozbehla si im firmu, môžu ti byť vďační. Dúfam, že im aj naďalej nepomáhaš 🙄

Nikdy never ludom. Aj ked tvrdis,ze ta kamoska nechce vyuzit,pekne ta vyuziva. Uz davno keby ti len po 100€ davala,inak by to vyzeralo. Musis si pytat vyplatu. Sprosto ta vyuzivaju a ty sa nechas.