Práca ma raz zabije
Ahojte. Ani neviem prečo toto píšem, možno sa potrebujem len “vykecať” a možno preto že tu nájdem viac pochopenia ako pri mojich najbližších. Ide o to že psychicky nezvládam svoju prácu. Už to trvá dlhšie (vyše roka) no najprv som brala ohľad na moju novú kolegyňu, nechcela som odtiaľ odísť držala ma tam len ona no nakoniec odišla...A teraz z každej strany od mojej rodiny počúvam aby som výpoveď nedala, že prídem o dobré miesto a bla bla.. Samozrejme výpoveď sa bojím dať aj vzhľadom na dnešnú situáciu. Lenže ja to už nedávam 😕 Celé dni nejem, po novom už ani nespím a navyše aj od toho stresu zvraciam. Každé ráno ako idem do práce a niekedy aj cez deň keď to na mňa všetko doľahne...Staré kolegyne po mne len hučia, vravia že som mimo, urážky, ohováranie atď... Nadriadení sú tiež ja mňa hnusní. Ja by som aj dala výpoveď, hľadala by som si niečo nové, hocičo bolo by mi to jedno. Bolo by mi aj jedno keby som nejaký čas na úrade práce a poberám podporu, kým by som si niečo nenašla, lenže môj muž mi stále hovorí že to bude malo peňazí, že teraz dobre zarábam a či by som potom akože chcela robiť pri pokladni a tak ďalej a tak ďalej. Neviem čo robiť. Som zmätená, je mi zle, mám stiahnutý žalúdok a každý večer sa bojím čo bude zajtra...
Nechcela som ťa uraziť, len nakopnúť. 😉 Počúvaj len seba a svoje pocity. Muž ani rodina za teba do práce nepôjde.
...myslim ze ta PN by sa ti zisla a pravom. Nemusis sa bat ze ta doktor vysmeje alebo ze ta nevypise, tvoje zdravie je naozaj ohrozene. A potom v klude porozmyslaj preco je to tak ako to je, ak nie je sanca ze sa to v praci zmeni k lepsiemu, hladaj nieco ine, aj ked to bude prinajhorsom o triedu nizsie a za menej penazi. V praci travime velku cast svojho zivota, mali by sme sa tam citit dobre inak nas to bude stat vela a podpise sa to na tom najdolezitejsom. Na rady rodiny kasli, chvilu budu reptat a cudovat sa ale za par dni to nik riesit nebude. Ide o tvoje zdravie.
Neviem prečo hneď robiť predavačku? Veď aj iné možnosti sú..urobiť si pedagogické minimum a ísť učiť na ekonomickú. Treba sa len poobzerať a vždy sa niečo nájde. Nájsť si niečo z domu robiť dočasne...ak som pochopila niečo ako účtovníctvo atď...je dôležité sa cítiť v práci dobre a potom sa dá zvládnuť všetko
podla mna mas syndrom vyhorenia . . . podla priznakov, ktore opisujes- stres, zvracanie, krce v zaludku- potrebujes psychologicku pomoc. Tato choroba je normalne zaradena do medz. katalogu chorob a ma svoju diagnozu a aj postupny priebeh- pociatocne nadsenie , stadium stagnacie, frustracie, nasledne apatia a posledne stadium samotne vyhorenie. Ak nechces z roznych dovodov navstevu psychologa, uprimne Ti radim cim skor ukoncit pracovnu zmluvu. Ist na Urad prace, 6 mesiacov prakticky nepocitis vypadok prijmu. ( 60 % hrubeho je cca. 80 % cistej mzdy). Das sa psychicky do poriadku, oddychnes si a potom hor sa do novej prace. 🙂 Teraz ale ide v prvom rade o Tvoje zdravie. Posluchni mamu, ved komu inemu, alebo komu viac by malo zalezat na Tvojom dobre, ako prave Tvojej matke. . . Nielen kvoli sebe, ale naopak- kvoli ludom okolo seba odid z tej prace. Uvidis, ze potom si povies- preco ja sprosta som pocuvala druhych, lutovala zamestnavatela a neviem koho este a neodisla som skor. . 🙂 Rozumnych zien s VS vzdelanim a k tomu ekonomickeho smeru bude treba stale 😉
Ja som polroka robila v jednej firme a po polroku som sa dala na pn z toho dovodu ako ty. Bola som mesiac na urade a sla do inej tiez vyroba ale mozno stastie ze hala zacinala. Som tam 4 roky uz a niekedy nadavam atd ale to je oproti tamtemu 1 a 1000 ... tu je nadriadeny tiez aky je ale da sa dohodnut ked dovolenka alebo tak.
Baby, ja by som veľmi rada aj tu PN brala všetkými desiatimi. Lenže keď je teraz takáto situácia tak ma lekár nevypise 😔 Keď dam výpoveď tak mám 2 mesačnú výpovednú. Zase dva mesiace sa len trápiť. K tomu sú aj uzávierky, pod sebou mám niekoľko firiem, proste sa nedá. Dokonca som začala aj prilezistne piť víno po večeroch (ukľudní ma) čo sa samozrejme nepáči ani mne hlavne ani manželovi. Ja mám strašný strach ze toto nedopadne dobre 😢
Teraz keď boli sviatky bola som úplne ale že úplne v pohode. Spala som, jedla som... vsetko v poriadku.
Prečo by ťa preboha nevypisal? Ešte do mu ani nevolala a už vidíš zase všetko negatívne.
@koniarova nevidím vsetko negatívne, len moja mama bola cca dva-tri týždne dozadu chorá a nevypisal ju PN 😊 kvôli tejto situácii
ja si myslim, tiez ako koniarova, ze by vypisal . . .
Ty si to este ani neskusila ale uz vies, ze teba nevypise. Lebo pred 2 tyzdnami nevypisal tvoju mamu 🤦♀️
Cize PN si vyskrtla z moznosti. Ked das vypoved, tak mas vypovednu dobu a to nevies ako zvladnes.
Tak ake mas riesenie? Pracovat takto dalsi rok? To bude lepsie ako vydrzat vypovednu lehotu?
A mimochodom dobre ekonomky su vzacnost a velmi ziadane, myslim, ze sa uplatnis ;)
Len sa daj psychicky dokopy, zacni s PNkou, pocas nej mozes dat vypoved.
ja vieeeeem kto si... vážení, táto osoba je total psycho 😀 vitaj späť. asi týždeň tu teraz budú pribúdať podobné témy p.s. už si si mohla nájsť aj inú tému, touto si začínala aj minule 😝 a predtým než ma zlynčujete, nie, nie je to reálny problém, ONA je problém, ale však dočítate sa 🙂
@zuzanka.zuzu tak ale je to celkom realny pribeh, gramaticky spravne, clovek ma pocit, ze to ma autor v hlave v poriadku . . . . .tak ani ta VS ekonomickeho smeru nie je pravda?
@zuzanka.zuzu Ake ine temy mala? Su tie diskusie uz zmazane ci stale aktivne?
vypise ta bez vahania, bude vediet kolka bije🙂 odid z toho kolotoca, vykasli sa na zamestnavatela. viem o com hovoris,ja som tiez tak zostavala v starej praci,citila som povinnost. no potom som zo dna na den odisla inde a v ten den vyslo slnko. na byvalu pracu si uz ani nespomeniem.neboj sa,oni si v praci poradia,nikto z nas nie je nenahraditelny;)
No mozno by si sa mohla o svojom pracovnom vypati porozpravat s tvojim nadriadenym.. Ak si dobry zamestnanec, tak o teba nebude chciet prist, mal by ti vyjst v ustrety a z casti ta odbremenit od uloh.. Ak nie, tak aspon vies, ze nema zmysel byt lojalny a nicit si zdravie kvoli takej firme.. Novy robotu ako ekonomka najdes, toho by som sa nebala.. hlavne posielaj CVka..
@srandujete myslím si, že nie je ekonomka. minule to bolo niečo iné... farmácia?
@fokuska nepamätám si (a ja ani neviem dobre vyhľadávať 😀 vždy to nájde niekto iný) ale ty si tu tiež dooosť dlho, sama za chvíľku zistíš 🙂
samozrejme, vždy sa môžem aj ja mýliť... ale ... asi nie 🙂 však uvidíme, nemám problém sa ospravedlniť.
a žiaľ, áno, podobných tém tu bude pribúdať celý rok, žiaľ aj reálnych ☹ aj ja sa bojím, pritom my máme finančné rezervy, no bude zle ☹
@zuzanka.zuzu Ved toto, ze take "lahodky" si zvyknem pamatat a teraz vobec neviem :D
Fuj, hned prec!! Mne stres zo zlej prace priniesol crohnovu chorobu a prinasa kopec inych chorob. Ziadne peniaze za to nestoja.
Manželovi by malo byť presnejšie tvoje zdravie, ako peniaze. Veľa ľudí s VŠ robí robotu, kde školu netreba a veľa z nich sa aj časom dostane na lepší flek.
Tak s tym alkoholom hneď prestaň aj, keď je to len pohárik večer, lebo budeš mať o problém naviac.Je logické, že keď vieš, že nejdeš do práce si v pohode.To už máš neurozu, keď zvracias, nejes, nespis.Potom Ti stačí malý stres a si zrutena.
@fokuska nie nevyskrtla som ju z možnosti úplne. Len mám strach čo ak to nevinde a zároveň nebude mat za mna kto robiť.
@zuzanka.zuzu 🤦🏽♀️🤷🏽♀️🤦🏽♀️ psycho? Myslím že si ma s niekym mýliš. Ale veď dobre, neriešim
@sisimonka21 s nadriadeným nie je čom, viem ako by to dopadlo. Psychicky tlak by bol ešte horší
A co ti je dolezitejsie? Tvoje zdravie a zivot ci to, ze nebude mat kto robit?
Ta praca ta nici s ty ju lutujes? Keby ta niekto mlatil, tak by sa tiez bala odist, lebo ved by uz potom nemal koho mlatit?
Mysli na seba a daj sa vypisat.
A akú máš prácu? Prečo sa v práci stresuješ? Sú príčinou tvojich stresov zlé medziľudské vzťahy alebo svoju prácu odborne nezvládaš? Alebo kombinácia oboch faktorov. Lebo ak čakáš, že v práci ťa budú mať všetci radi a nikto ťa nebude ohovárať, buzerovať, tak na to holka hneď dnes zabudni. V každej práci budú tie isté problémy len iní ľudia. Ak je to tvoje prvé zamestnanie, odporúčam ti vydržať, prípadne skúsiť nejaký psychotréning. Ak to nezvládneš, odíď, je možné, že na tú prácu jednoducho nemáš. Zdravie je prvoradé. Ale odporúčam ti sa obrniť, v každom kolektíve (a 100x to platí v ženskom kolektíve) sú intrigy a ohováranie. Musíš si to v hlave nastaviť tak, že si "nad vecou", inak ťa každá práca "zabije".
@fokuska máš úplnú pravdu. Uvidím ako mi bude zajtra a uvidím. Idem nad tým veľmi rozmýšľať. Nič nie je dôležitejšie ako moje zdravie, už mám dosť zdravotných problémov nepotrebujem mat ďalšie. Určite nečakal že ma všade budú maz všetci radi, ti vôbec
@natalienka12
Nie je to tým že to odborne nezvládam. Ja mám tu prácu rada, baví ma, len ma hrozne stresuje. Vsetko ma stresuje. Ci ten alebo termín. Medziľudské vzťahy to niesu i keď aj to k tomu všetkými nepridáva.
Ak ťa všetko stresuje, choď k lekárovi a odošle ťa k psychiatrovi, dostaneš lieky a môžeš ísť aj na PN, keď ju psychiater odporučí, obvodný lekár ťa nechá PN. V každej práci sú stresy, lehoty, termíny.
A tvoj miz nevidi,co sa s tebou deje? Moj mi uz davno hovori,aby som odisla,vidi,aka som tam nestastna. Mala som strasnu krizu minuly rok. Nejako sa to utriaslo,dala som sa dokopy,snazim sa byt nad vecou. Aj hladam pracu,mala som nieco vyhliadnute,ale korona vsetko zastavila. Snaz sa byt nad vecou aspon,kym toto sialene obdobie neskonci. Potom chod na urad prace a za ten cas hladaj novu pracu.
Ale veď píšeš, že //Staré kolegyne po mne len hučia, vravia že som mimo, urážky, ohováranie atď... Nadriadení sú tiež ja mňa hnusní. a potom napíšes, ze medziľudské vzťahy nie sú zle.Zle je tam asi všetko, preto sa tak cítiš.Ako Ti má tvoje telo dať vedieť, že Ti to tam nerobí dobre?

Riad sa sebou nie to, čo povie rodina.Aj v práci si najprv zostala kvôli kolegyni....výčitky máš voči zamestnavatelovi....prečo by si s ekonomikou mala robiť predavačku?Veď si troška ver a mysli na seba.