icon

Práca ma raz zabije

14. apr 2020

Ahojte. Ani neviem prečo toto píšem, možno sa potrebujem len “vykecať” a možno preto že tu nájdem viac pochopenia ako pri mojich najbližších. Ide o to že psychicky nezvládam svoju prácu. Už to trvá dlhšie (vyše roka) no najprv som brala ohľad na moju novú kolegyňu, nechcela som odtiaľ odísť držala ma tam len ona no nakoniec odišla...A teraz z každej strany od mojej rodiny počúvam aby som výpoveď nedala, že prídem o dobré miesto a bla bla.. Samozrejme výpoveď sa bojím dať aj vzhľadom na dnešnú situáciu. Lenže ja to už nedávam 😕 Celé dni nejem, po novom už ani nespím a navyše aj od toho stresu zvraciam. Každé ráno ako idem do práce a niekedy aj cez deň keď to na mňa všetko doľahne...Staré kolegyne po mne len hučia, vravia že som mimo, urážky, ohováranie atď... Nadriadení sú tiež ja mňa hnusní. Ja by som aj dala výpoveď, hľadala by som si niečo nové, hocičo bolo by mi to jedno. Bolo by mi aj jedno keby som nejaký čas na úrade práce a poberám podporu, kým by som si niečo nenašla, lenže môj muž mi stále hovorí že to bude malo peňazí, že teraz dobre zarábam a či by som potom akože chcela robiť pri pokladni a tak ďalej a tak ďalej. Neviem čo robiť. Som zmätená, je mi zle, mám stiahnutý žalúdok a každý večer sa bojím čo bude zajtra...

Strana
z3
iveta7677
14. apr 2020

Preco by ste mali ist robit rovno pokladnicku....Ekonomov, uctovnikov stale hladaju. Ale ked tuto pracu nezvladate tu v tejto praci, tak by bolo asi na mieste naozaj si najst nieco jednoduchsie...

simca06022011
14. apr 2020

@jajko22 co sa da vykomunikovať? Ak niekto príde raz do prace KO, alebo dvakrát... Dá sa to prežiť, ale nie neustále a dlhodobo ... A co je to zle správanie? Ze na to niekto niečo povie? Predpokladám, že po hlave jej neskacu, len upozornia na ne urobene, atď .. A nie nie som hnusná k nikomu 😂 ale pracujem v office, mame termíny a neviem si predstaviť ze by som mala kolegyňu, čo mi "spi" v práci, pripadne od únavy robí chyby, nestíha atď... Človek sa musí vedieť pozbierať. Aj my máme stresy, preto si nájdeme odreagovanie, ale v práci sadnem a urobím co treba. Proste to chce iba systém.

simca06022011
14. apr 2020

Voči zamestnavatelovi nemáš čo riešiť, ak ti práca nevyhovuje.
Bohužiaľ niektoré práce sú také... Najme tie ekonomické. Tlaky tam sú, keďže je kopa terminov a stále kopa zmien . Dá sa to zvládnuť s prehľadom, ale na to treba byť v kľude.
Mňa by mrzel prístup partnera, ale rozhodla by som sa sama..

janne318
14. apr 2020

Keď dáš výpoveď, máš dvojmesačnú výpovednú dobu. A čo tak skončenie pracovného pomeru dohodou? Kde berieš tú istotu, že zamestnávateľ Ti neumožní skončiť PP dohodou? Prepáč, ale keď čítam Tvoje komentáre, mám pocit, že Ty hľadáš dôvody, ako sa z tej roboty odísť nedá, nie možnosti, ako sa z nej odísť dá. Na PN nie, lebo vopred vieš, že lekár Ťa nevypíše. Novú robotu nie, lebo v starej máš 2-mesačnú výpoveď. Ty vieš vôbec, čo vlastne chceš? Ak áno, tak sa krucinál do toho obuj a choď za tým! A keď sme už pritom - čo keď aj máš dvojmesačnú výpovednú dobu? Tak jednoducho pokiaľ nebude zamestnávateľ súhlasiť s dohodou o skončení pracovného pomeru, tak nenastúpiš do práce a prídeš akurát o mzdu - čo Ti ale môže byť jedno, keď ju dostaneš z novej roboty. A súbeh pracovných pomerov sa nevylučuje. Nuž tak budeš dva mesiace evidenčne zamestnaná u dvoch zamestnávateľov. A? Veď to nie je nelegálne! Ešte nejaký problém?

janne318
14. apr 2020

... napokon, veď Ty si ekonómka - tieto veci ohľadom možností skončenia pracovného pomeru by si mala určite vedieť lepšie, ako ja, ktorá o ekonómii nemám ani šajnu!

buxus24
14. apr 2020

Ahoj...ako ta tao citam takto som zacinala v praci aj ja.... Ked som nastupila vozili sa po mne vsetci...kedze som nechcela prist o pracu,robila som co sa dalo,nadriadena sikanovala..............mna nemala rada tak na mne sedela rok a pol...potom sa veci a ludia pomenili...
A ostali sme v praci 2 a zbytok novy ludia ....
Takze ci sme chceli ci nie museli sme vychadzat...
Ako tak to slo...vypracovala som sa trochu aj karierne.......co uz pre peniaze som nechcela nechat pracu...... No v praci nebol nik normalny......teda zensky kolektiv,vsetko im bolo zle,nik im nic nemohol povedat, na vsetko sa urazali. Hlavne jedna...casom nadriadenu koli sikane prepustili...to obdobie bolo strasne....
Dalsia nadriadena mi doteraz dava zavinu,co sa stalo.... Takze naoko sa tvarime no inac nic.
Teraz je to tam tazke... Popravde verim v tehotenstvo a hladam druhu pracu.. tam to uz nema vyznam....
Vsetko som tam riesila co trebalo a ziadna vdaka nic. Myslia si tam ake su sikovne a pritom nic nevedia... Verim ze cim skor odidem....

A k tebe...viem co pises presla som si tym a aj prechadzam.... Ak toho namna bolo uz tak ze som vedela ze idem z posledneho... Sla som na pn.... 2mesiace.... Aspon trochu som sa ukludnila..
Takze radim ti aby si sla na

janinah
14. apr 2020

Tvoj muž ťa kludne nechá sa trápiť,hlavne,že donesieš rodine peniaze? ty máš asi viac problémov ako len tá robota...on ani nik iný z rodiny nie je na tvojom mieste,ty si kúp knihy o asertivite a čítaj ich do nemoty....

buxus24
14. apr 2020

Ahoj...ako ta tao citam takto som zacinala v praci aj ja.... Ked som nastupila vozili sa po mne vsetci...kedze som nechcela prist o pracu,robila som co sa dalo,nadriadena sikanovala..............mna nemala rada tak na mne sedela rok a pol...potom sa veci a ludia pomenili...
A ostali sme v praci 2 a zbytok novy ludia ....
Takze ci sme chceli ci nie museli sme vychadzat...
Ako tak to slo...vypracovala som sa trochu aj karierne.......co uz pre peniaze som nechcela nechat pracu...... No v praci nebol nik normalny......teda zensky kolektiv,vsetko im bolo zle,nik im nic nemohol povedat, na vsetko sa urazali. Hlavne jedna...casom nadriadenu koli sikane prepustili...to obdobie bolo strasne....
Dalsia nadriadena mi doteraz dava zavinu,co sa stalo.... Takze naoko sa tvarime no inac nic.
Teraz je to tam tazke... Popravde verim v tehotenstvo a hladam druhu pracu.. tam to uz nema vyznam....
Vsetko som tam riesila co trebalo a ziadna vdaka nic. Myslia si tam ake su sikovne a pritom nic nevedia... Verim ze cim skor odidem....

A k tebe...viem co pises presla som si tym a aj prechadzam.... Ak toho namna bolo uz tak ze som vedela ze idem z posledneho... Sla som na pn.... 2mesiace.... Aspon trochu som sa ukludnila..
Takze radim ti aby si sla na PN a hladala druhu pracu......toto ti nestoji za to aby si si privodila nejaku chorobu...

mpg
15. apr 2020

Možno by to obvodná riešila, hlavne tú nespavosť, nechuť do jedla a buď poslala na ďalšie vyšetrenie alebo dala PN. Za tým môže byť všeličo, napr. aj pri zníženej činnosti štítnej žľazy sú ťažkosti.
Horšie je to, že niekto si myslí, že v novom zamestnaní bude už spokojný, nájde spolupracovníkov, s ktorými si bude lepšie rozumieť, ale realita je taká, že v novom zamestnaní práve treba vžiť sa do novej práce, niečo je tam aj iné, niečo sa robí prvý krát, je to vlastne záťažová situácia a treba sa jej snažiť čím najrýchlejšie prispôsobiť.
A potom zistíte, že aj ľudia sú tam rôzní. Niekedy tá zmena prinesie také nové pocity,
že musím to zvládnuť a už nešpekulovať. Na každom mieste treba riešiť problémy.

veronika342
15. apr 2020

Určite si hľadaj novú prácu. Kľudne aj vo svojom odbore, to že v danej práci to je zlé, nemusí to byť inde. Veľa urobí aj kolektív, viem z vlastnej skúsenosti. Taktiež viem, že kolegyňa keď takto zmenila prácu, tak jej to veľmi pomohlo. Robí v tom istom obore ako pred tým, ale má menej práce, čiže aj stresu. Dokonca má sama kanceláriu a aj lepší plat. Je smutné, že manžel ťa nepodporuje, ale muži sú takí. Viac vnímajú finančnú úzkosť, ale skús mu vysvetliť, že keď budeš kludnejšia a budeš sa cítiť lepšie, že bude to mať plusy aj pre neho 😉😊 a výhoda je, že mama ťa podporila. Tak choď do toho. Buď si hľadaj nové počas práce alebo choď na podporu. Držím ti silno palce, zvládneš to ❤️

jankapepe
15. apr 2020

Ešte raz:
Prečo nemôžeš ísť na PN?
Prečo ti lekár nepovolí ísť na PN?
Čo je nefér na výpovedi?
Si si istá že prácu si plnis na 100%?

mpg
15. apr 2020

Len pri zmene miesta treba ísť naisto, najprv si nájsť druhé miesto, lebo tento rok môže byť aj problém nájsť si nové miesto.

veltraud
1. máj 2020

V prvom rade, si musis uvedomit, ze mas zodpovednost najma voci sebe. Pokial nie si lekarka, v praci nejde o zivot ;) a ver tomu, ze praca nestoji a nepada na nas. Tak ta zajtra klepne, do tyzdna-dvoch ta nahradia, chybat budes doma. Nie je to tvoja firma, a aj keby bola, nevyplula by si pre nu dusu...ja som bola v stave, ked som v praci schudla za 2 mesiace 10 kg (bola som uz predtym dost chuda), zle som spala, malo jedla. Ale praca ma bavila a mala som pocit, ze tym, ze mi dali tolko uloh a zodpovednosti, ze nesmiem sklamat. Skoncilo to tak, ze som odpadla, rozbila som si hlavu a zlomila ruku. To som bola mlada a hlupa 🙂. Ziadna, ziadna praca na svete nestoji za to, aby si sla sama proti sebe. Maj sa rada a pocuvaj sa. Telo ti naznacuje. Ak ho nebudes pocuvat, pritvrdi. Zatial ti zdviha varovny prst... skus sa venovat sama sebe, nauc sa dychat, meditovat, chod sa fyzicky znicit do posilky. A tu pnku ti urcite saju aj cez telefon, v pripade potreby ;) verim, ze ked sa nadychnes a trocha si to upracej v hlave, bez stresoveho zatmenia, mozes este precitnut aj v tejto praci. Drz sa, lub sa, a urob zo seba prioritu

rainee
27. máj 2021

Ja som na tom podobne, som v novej práci len pár mesiacov ale cítim sa nenormálne vyčerpaná. Na jednej strane som rada ze sa mi vôbec počas cividu podarilo nájsť prácu, na druhej strane je to dennodenne stres a tie vysoké naroky....Mam pocit ze to už nevydržím, začínajú mi zdravotné problémy, bojím sa ze niekde odpadnem. Do toho starostlivosť o deti, domácnosť, varenie, úlohy, nákupy, malo spánku... Muz ak môže pomôže, no robí dlho. Nikoho iného už nemám čo by mi pomohol. Ale už celkovo mam pocit ze to časom v žiadnej práci nedávam, lebo roboty a stresov všade len pribúda, nemám normálne čas na seba, koníčky, proste som úplne vyhorena. Je to taky začarovaný kruh. Úplne najradšej by som pracovala z domu na skrátený úväzok, aby som bola viac v kľude, ale také ponuky sú skoro nereálne.

miriam11
Autor odpoveď zmazal
miriam11
Odpoveď bola odstránená
26ka
10. apr 2023

@autorka ako sa to vyvrbilo? Odisla si?

coco1
10. apr 2023

Tretia veta co si napisala. Precitaj este raz. Chces byt stastna, zdrava, bez neustaleho stresu z kontrol,tak chod za tym. Ci budes robit tak, aby bola mama, oco a manzel spokojny? Oni v tom dennodennom strese neziju totiz. Ale Ty. Ty vracavas kazde rano. Ja by som na cas zobrala " volnejsiu robotu" mozno naberes silu a pojdes zas inou cestou.
Tie prachy beriem ako argument len pokial by Vam fakt nezbytne chybali. Tak chran seba. Nikto iny sa o tvoje zdravie nebude starat.
Prajem.vela sily 😉

Strana
z3