Práca na dohodu a odvody
Ahojte. kto mi vie odpovedať na tuto otazku. Som evidovana na UP, nedostavam nič. Keby som sa zamestnala na dohodu, tak kolko percent mi budu sťahovať s platu. Lebo počula som že 30 percent. Ma niekto s tym skusenosti? Ďakujem za každu odpoved.
nie,nie som zamestnana.ja som cez agenturu co mi dali na hodinu,tak to mi este zdanili.tak neviem ci budem musiet este nieco platit.a mam sa teda ist odhlasit do tej soc.poistovne a ked po january uz nebudem mat brigadu mam sa ist znovu prihlasit?a najma ja to mam na 3 alebo 6hodin denne.ci to je jedno?
a nevies ako je to stym danovym kvoli tomu jednemu dnu?
@miska143 ked budeš mať dohodu teraz v januári, tak do 8 dní od vzniku sa pôjdeš odhlásiť zo SP a potom po skončení dohody zase prihlásiť..
je jedno, koľko hodín robíš na tú dohodu
ak ti minulý rok príjem z dohody zdanili, tak ty platiť nebudeš nič, práveže podaním daň. priznania by sa ti dane vrátili
ale ak ho nepodam,tak sa nic nestane?a ked v tom januari nnebudem nahodou robit kazdy den,aj tak sa pojdem odhlasit az ked mi konci dohoda 31.ho?a z toho co dostanem,teda uz nemusim nic platit?
dakujem,urobila si mi svetielko do toho🙂!
Baby ja som bola na dohodu od septembra do konca roka. Teraz som od januára do konca apríla. Na úrade evidovaná nie som, som študentka externe na vysokej škole. Na dohode mám dohodnutú odmenu 369, 85 €. Ako to je v mojom prípade s tými odvodmi, treba sa odhlásiť zo SP? Alebo mám nejaké iné poviinosti?
@miruska951 a čo si inak? na rodičovskej, alebo nezamestnaná ?
@evita68 nezamestnaná
@miruska951 a zdravotnú si si platila sama?
@evita68 ano
@miruska951 ty zrejme v SP prihlásená nie si, jedine ak by si si sama platila dobrovolne.. štát za študentov odvody do sp neplatí.. takže v sp sa nemáš z čoho odhlasovať..
ak máš do 30 rokov, tak ZP za teba platí štát.. tam tiež nič nerieš..
@miruska951 prečo sama, máš nad 30 rokov?
@evita68 tak prisiel mi nedoplatok zo zdrav. poistovne, a mam 22 rokov
@miruska951 nedá sa ti takto radiť, ide to z teba ťažko.. 🙂
prečo nedoplatok? na základe čoho?
Ahojte, som evidovana na urade prace ako nezamestnana a 6 mesiacov mozem poberat davky v nezamestnanosti. Vyskytla sa mi moznost pracovat na dohodu. Volala som na urad prace a 2 pracovnicky na roznych cislach mi povedali, ze na to, aby ma z evidencie nevyradili a nezastavili mi davky, mozem zarobit iba 143.40 Eur mesacne. Pocet odpracovanych hodin je vraj nepodstatny, vraj to nesleduju. Je to naozaj pravda? Pozrite napr. na tento clanok: http://www.aktuality.sk/clanok/209534/nezamestn...
Hovori sa v nom max.sume 143.40 Eur, ale aj o podmienke odpr. hodin 64 mesacne. Dakujem pekne za vase rady.
@tish1986 na dohodu o pracovnej činnosti by si mala aj tak odpracovať max. 10 hodín týždenne, ja keď som vypisovala potvrdenie na úrad práce, nikde som nepísala koľko hodín bolo odpracované, vypisovala som len o akú dohodu ide a koľko bol príjem, nič iné ich zatiaľ nezaujímalo.

ahojte,neviete poradit aj mne,ja som na predlzenej ale neplatenej materskej dovolenke a teraz som si vybavila brigadu na januar,tak neviem ci sa mam ist odhlasit zo soc.poistenie,ked mam neplatenu predlzenu matersku.a este vlani som bola jedenkrat na brigadu pocas materskej,tak ci si tento rok kvoli tomu jednemu dnu musim dat spravit rocne vyuctovanie dani.dakujem za rady