Bude problém pri práci na dohodu počas PN?
Počqs PN som pracovala na dohodu a poberala prijem; bude problém so soc. poisť.?, , čo môžem očakávať, čo teraz? 😞
Bolo ti neúmyselne, nevedela,som, že sa to nemá...
Poraďte čo robiť, ďakujem 😞
@alenah31 nemam slov. na toto by sa malo prihliadat.
@klarissa25 oznám to SP. SP vyzve MŠ k dokladovaniu dochádzky dieťaťa, na ktoré matka poberá ošetrovné.
@klarissa25 ved prave, toto socka nekontroluje?
@bublinka1426 a ako to majú kontrolovať? Veď v škôlke nemusia vedieť, že matka je na OČR, že dieťa nechodí do MŠ, lebo je choré - len ho matka skrátka odhlásila. Je v tom jasný úmysel - no nikto to nerieši a zatiaľ sa kontroly ani neplánujú robiť.
@alenah31 unas v skolke vzdy hlasim OCr predskolak.
@bublinka1426 ale keby si povedala, že je doma, lebo máš dovolenku - kto to zistí, že si na OČR? Nikto. A o tom píšem, takto to robia. Bežne rodič povie "dieťa je choré a bude doma" - no už nepovie, "budem na OČR" alebo "budem mať dovolenku, budem s ním doma". Toto povinnosť rodiča nie je.
@bublinka1426 pri predĺženom rodičáku môže byť dieťa v škôlke na celodennom pobyte. Učím v špec.MŠ v triede pre deti s PAS, všetky mamičky sú doma a deti ostávajú na spánok, hoc nespia a akurát tak majú amok, že si nemôžu robiť čo chcú 🤷🏻♀️ ale to je už o inom.....
@nikaeli ano aj ked je odporucanie len na 4hod? ci proste to davaju hala bala a zena trci na pinde? doma cele roky bez dovodu to snad nie !!!
to dieta je zdrave a ona si umelo vybavila rodicak.
nemam slov.ZDRAVA ZENA
@alenah31 tak
osobne som take nezazila leno vzdy ked som bola OCR dieta bolo realne doma, preto ma ine ani nenapadlo. raz ked mam dieta chore je doma.
ale ako citam OCR sa podobne ako PN vydava hala bala.
@bublinka1426 už to neplatí 😉
@nikaeli
@bublinka1426 ak je matka na predĺženom RP zo zdravotných dôvodov dieťa môže byť v škôlke celý deň, takže nie je dôvod sa rozčuľovať
Nápis mi správu 😉
@aluapaula Prosím, koho tým myslíš?
Ja len že sa ti vôbec nečudujem, že ti to nenapadlo. Viaceré ti tu naložili dosť nepríjemnými komentármi, tak otázka na vás, milé ženy, čo ste písali, že jasné, že sa to nesmie - aj viete vysvetliť nejaký logicky dôvod, prečo by sa to nemohlo smieť? Rozumiem, že teda je to nastavené tak, že sa nesmie. Ale nerozumiem prečo. Ja napríklad som flautistka. V prípade zlomenej ruky by som niekoľko mesiacov nebola schopná hrať v orchestri. Ale učiť na ZUŠ by som úplne kľudne mohla ďalej. Prečo by som teda mala prísť o dva príjmy, ak jeden si viem zabezpečiť vlastnou prácou naďalej? A prečo by mi mal štát zbytočne vyplácať vyššiu PN, veď to je aj pre štát nevýhodné. Poprosím nejaké logické argumenty, prečo je podľa vás tak samozrejmé, že to tak musí byť - nie iba že lebo to tak je nastavené. Lebo teda nastavené je to nelogicky a hlúpo. Nehovoriac o prípadoch home Office, ktorý je v dnešnej dobe tak bežný. A mnoho ľudí má dve práce. Ak v jednej home Office možný nie je, tak s mnohými chorobami treba zostať na PN, ale v druhej načo? Práceneschopnosť neznamená absolútnu práceneschopnosť, že človek nie je schopný ani sa pohnúť a ani rozmýšľať - znamená, že je neschopný vykonávať konkrétnu prácu viažúcu sa na konkrétnu pracovnú zmluvu (keďže tu viaceré útočíte, či autorka nechápe, že pn znamená, že je neschopná práce).
@klarissa25 u nás škôlka nahlasuje každú on dieťatka, teda, ak je dieťatko doma a vedia, že je choré, ani k dr.nemusime... asi si to vedia naparovat, podľa mňa...
@any_soj presne tak, mam napr. rano zaludocne problemy, nemozem ist z domu, ale v 2.praci, kde mam HO alebo vecer online kurz, kludne mozem pracovat. Vysvetlenie tu asi nikto neposkytne, tak blbo je, zial, nastaveny system. Ja som nie na SK, tu je to tak nastavene, ze 6 tyzdnov PN do roka mas 100% plat.
@klarissa25
@suzitok
a co tak praca z domu? Hned len hejtovat viete,
@bublinka1426 jasne, ze sa vydava. Poznam jednu , ktora sa dava pravidelne vypisat na par mesiacov a nic jej nie je. Chodi po vyletoch, po welnesoch a diskotekach.
@silvia2013 čo je hejtovanie na tom, že ak je Pn, nemá ísť pracovať inde? Ja dokonca počas PN, ani prácu z domu nerobím
@suzitok da sa to napisat aj slusnejsie.
Autora príspevku 🙂 😀 nebudem tu písať, nakoľko sú tu tak múdre, neomylne ženy,…nemajú čas na svoj život po práci pretože sú “unavene” ale maju čas vedieť ktorá kedy je na OČR a PN a nemá byt a že sa celý den vyvaľuje a nič nerobí… 🙈 je lepšie vyjadriť sa ti do správy -ak máš teda záujem.
Ja PN beriem tak, ze fakt ked nemozem pracovat. Ale som mlada, tak mozno po 20-30 rokoch prace to prehodnotim a pojdem si aj oddychovat na PN ako niektori vo veku 😄
My mame homeoffice, takze vsetky choroby typu soplik som dobrovolne pracovala z domu, pre mna lepsie ako dostavat PN a mat nizsiu vyplatu.
Ja stale rozmyslam, ze komu sa to vlastne oplati, byt ako vo vazeni zavrety doma a poberat almuznu 🤨
Dobrý deň, ako ste nakoniec dopadli ?