Práca na dohodu počas PN

9. máj 2024

Počqs PN som pracovala na dohodu a poberala prijem; bude problém so soc. poisť.?, , čo môžem očakávať, čo teraz? 😞
Bolo ti neúmyselne, nevedela,som, že sa to nemá...
Poraďte čo robiť, ďakujem 😞

klarissa25
9. máj 2024

Haha isto si nevedela ze keď si na pn tak máš byť doma však 🤦‍♀️🤦‍♀️ chod si robiť prdel niekam inam

suzitok
9. máj 2024

Tiež nerozumiem, ako sa môžeš v jednej práci dať vypísať a ísť pracovať do druhej? Toto musí byť vtip...

alenah31
9. máj 2024

Zamestnávateľ si môže nárokovať na vrátenie vyplatenej náhrady počas PN, ktorú ti počas prvých 10 dní vyplácal, SP odo dňa porušenie liečebného režimu tiež. A zdravotná poisťovňa má s platnosťou od 1.1.2017 právo uplatniť svoj nárok na úhradu nákladov za poskytnutú zdravotnú starostlivosť voči poistencovi, ak sa mu poskytla preukázateľne v dôsledku porušenia liečebného režimu. Čiže ťa to môže vyjsť celkom draho.

janettdamian
9. máj 2024

Áno budeš mať problém so sociálnou poisťovňou, ak mzdárka vo firme, kde si pracovala pošle výkaz, kde budeš mať uvedený príjem počas PN.

bublinka1426
9. máj 2024

ak si PN nemozes ROBIT !

PN = PRACENESCHOPNOST !!!!!!!!!!!!!!!!

autor
9. máj 2024

@klarissa25 Hlúpe komentáre si, prosím, nechaj. Bola to práca z domu a nepatrný príjem, ktorý by som oželela. Som zodpovedná osoba a keď mám mať problémy, vrátim, čo treba, takže váž slová. 😉

skusihu
9. máj 2024

tak sa skús dohodnúť vo firme, kde máš dohodu, aby ti príjem dali na iné dni. Nie na dni, v ktorých si bola PN.

bublinka1426
9. máj 2024

@ autorka - nepatrný príjem? to ti stoji za to ze ti zoberu PN? :/

taynee
9. máj 2024

Pozastavia ti davky PN, mas byt na PN v oboch zamestnaniach aj na TPP aj na dohodu

autor
9. máj 2024

@bublinka1426 Čítaj vyššie, ak by som to tušila, tak kašlem na tie €. Odpovedaj k veci .

janettdamian
9. máj 2024

Ak je to možné a nebol ešte podaný výkaz, treba sa dohodnúť so mzdárkou vo firme, kde si pracovala, aby ten príjem počas PN nevykazovala. Prípadne ak sa to dá, nahlásiť PN aj vo firme na dohodu (lekárka). Odo mňa už viac krát pýtali zo sociálnej vyhlásenie, že dohodár nemal počas dní PN príjem.

bublinka1426
9. máj 2024

:D

bublinka1426
9. máj 2024

pocuj ak mas rozume vies co znamena PN = PRACENESCHOPNA. mozem ti to vyspelovat. ty si chudatko. nevedela ze sa to nema?

toto fakt nemyslis vazne. co mas 17 rokov?

vyrovnanaosoba
9. máj 2024

Nemám s tým skúsenosť, ale tiež ma to zaujíma. Ak niekto napríklad robí účtovníctvo z domu, ale ma popri tom aj prácu na tpp napríklad predavačky. Ochorie, zostane doma lebo kašle, chrípka, či zlomená noha... na PN, ale je schopná robiť cez PC účtovníctvo, nemusí nikde chodiť. Normálne na dohodu ako privyrobenie si.

alenah31
9. máj 2024

@bublinka1426 vies kolko ludi si mysli, ze ak som PN v TPP a este mam prigadu, ale nemocenske ziadam len z TPP na dohodu pracovat mozem - ved odtial nemocenske neziadam?? A to iste pri OCR? Hlavne ak niekto pracuje na HO si to neuvedomuje - nie kazdy tieto suvislosti chape bhuzia. Vsak to tu citas dennodenne tak co sa cudujes.

klarissa25
9. máj 2024

@alenah31 ja mám na teba otázku trochu mimo tejto témy. Čo v prípade že matka je s dieťaťom na ocr ale dieťa dáva normálne do škôlky. Príde na to sociálka resp kontroluje to nejako ? Mám podozrenie pri jednej osobe. Ja to nechcem nejako riešiť len ma zaujíma či si to nejako kontroluje sociálka

alenah31
9. máj 2024

@vyrovnanaosoba nemoze pracovat v case PN v ziadnom PP ci dohode, ktore ma v case PN uzatvorene. Je skratka PN.

bublinka1426
9. máj 2024

@alenah31 toto vazne? nikdy by ma toto nenapadlo, kedze brigada=dohoda je tiez druh PP. no OK asi tu je naozaj moznost citat vsetko. autorke tu rady pisane boli a teda snad sa rozumne zariadi.
ale je to ludska blbost. prepac je to tak.

vyrovnanaosoba
9. máj 2024

@alenah31 ďakujem. To len do budúcnosti, keby som plánovala si pri vyrábať z domu.

alenah31
9. máj 2024

@klarissa25 jedine ak by skolka nahlasila, ze dieta je v skolke ale maju vedomost, ze matka je s konkretnym dietatom na OCR. Skolka by take dieta ani nemala zobrat. Inak len v pripade ak ta nahlasi dobra suseda. SP vtedy poziada skolku o sucinnost a preukazanie dochadzky dietata v MS - ak sa zhoduje s obdobim matky na OCR - bude musiet vratit osetrovne odo dna porusenia rezimu a mozu ju sankcionovat aj inak.

bublinka1426
9. máj 2024

@klarissa25 toto sa vazne deje?

oinac zaujimavy poddotaz. ako pre matku co trci doma na riti, doma max skolka 4hod ( zenska pobera predlzeny rodicak) a dava ho na 8 hodin? kym sa ona opaluje a cvici?

kontroluje to niekto? alebo su to zas vyhbodene peniaze nas zien co nemame cas na oplalovanie sa ci sport? LEBO CHODIME Z PRACE UNAVENE🙈

samanta44
9. máj 2024

Aj ja som rak bola ale uctovnicka mi tonurobila ze tie dohodove hodiny mi dals na dalsi mesiac lebo jej volali zo socialky najlepsie ked si tam zavolas a na rovinu

klarissa25
9. máj 2024

@alenah31 kurník myslela som že toto sp kontroluje. Máme takú neprisposobivu kolegyňu. Ale asi nie som ochotná zisťovať či dieťa je v škôlke alebo nie..

alenah31
9. máj 2024

@bublinka1426 @klarissa25 ja mam pripad dvoch zamestnancov, ktory pocas leta bralimiesto dovolenky OCR a letia na dovolenku - osoba poberajuca osetrovne totiz nemusi dodrziavat liecebny rezim a moze ist kde chce ak je s dietatom, na ktore osetrovne pobera. A dieta nema predsa urcene, ze pocas matkinej/otcovej OCR sa musi zotavovat doma🙂 Mne je to v podstate srdecne jedno - plati to stat, nariadim mu cerpanie dovolenky inokedy. No uz mu nepredlzim tento rok prac. zmluvu - pokyn z hora.

taynee
9. máj 2024

V prvom rade pokial si PN nahlasujes PN do vsetkych zamestnani a dohod mimo pracovneho pomeru. Rovnako z oboch budes mat vyplacanu PN. Pocas obdobia PN nemozes mat vykazany prijem, odpracovane hodiny a odvody z prijmu ( TPP, dohoda ). Ak sa tak stane, SP pozastavi vyplacanie PN, na PN mozes zostat, ale bez nahrady prijmu pocas PN. V najhorsom pripade budes este musiet vratit davku za obdobie, v ktorom bol vykazany prijem z dohody.

taynee
9. máj 2024

Ak je to za aktualne obdobie, poziadaj zamestnavatela, aby ti nevykazoval hodiny a ani prijem z nich a dal ich na obdobie, v ktorom nebudes PN. Ak vsak to nutne potrebujes mat vyplatene, jedna moznost by tu bola, ale to nebudem pisat na plochu.

alenah31
9. máj 2024

este je jedna moznost - pokiaľ ešte zamestnavatel kde mas dohodu nerobil dochadzku a mzdy nech ti spocita co by si mala dostat ako mzdu za odprac. hodiny a hodi ti to do mzdovej polozky odmena - to je bezne, aj ked si PN zamestnavatel ti moze dat odmenu - trebars ako odmenu za pracu za odprac. kvartal. Z toho sa plati len UP, zdr. poistenie a dan.

bublinka1426
9. máj 2024

@alenah31 zaujimavy pohlad ale asi zavisi aj od diagnozy, ked dieta ma dake kiahne asi tazko ide dakde k moru ci? diagnoza je fuk? infekcne / neinfekcne? :O

alenah31
9. máj 2024

@bublinka1426 je to úplne jedno kde budú a s akou Dg. Nikto to nekontroluje.

klarissa25
9. máj 2024

@alenah31 a keď si budem na 100 percent ísť že rodič je na ocr a dieťa chodí do škôlky ako postupovať?