Práca na home office. Ktoré firmy to ponúkajú?
Ahojte ,
máte skúsenosti s prácou 100% home office ?
Viete mi dať tipy ktoré firmy majú takúto možnosť ?
Ďakujem
@anonym_153cf2 no vee presne to som pisal. Ale. Keby si byvala kdesi v starej lubovni tak by si chodila 4x mesacne do Ba??? Ine je ist kdesi z trnavy raz tyzdenne. To musi stat za to.
@anonym_955d94 predstav si, že áno - mám kolegov bývajúcich aj na Strednom Slovensku a vedia si to zariadiť tak, aby prišli do officu. Môžeš bývať v Starej Ľubovni a pracovať v okolí za plat, aký ti tam ponúknu alebo prísť 4x mesačne do Bratislavy a robiť za bratislavský plat 🤷 roky pracujem prevažne z domu, ešte dávno pred Covidom a prísť raz za týždeň do Bratislavy nikomu z doterajších kolegov nevadilo. Moji susedia zase dochádzajú denne z Bratislavy do centra Viedne za prácou. Tiež veľa precestujú, ale keďže chcú pracovať v kanceláriach medzinárodných organizácií tak z Bratislavy to asi nepôjde.
@anonym_4a36d9 PrifUK je velmi vseobecny pojem..... aky odbor?
lebo toto by som asi skusala do statnej a verejnej sluzby.... mnohe statne institucie maju pobocky rozne po celom SK.... aj tam, kde by si ich necakala
@lucik194 áno skúšala som už rôzne pobočky avšak všade vyžadujú prax alebo berú svojich absolventov z TUZVo ja mám konkrétny odbor biológia-zoologia a botanika. Navrhli mi spraviť si doktorát a potom sa zamestnať, zatiaľ som nešla touto cestou ale nevylučujem do budúcna aj ten doktorát
@anonym_955d94 predstav si, že áno - mám kolegov bývajúcich aj na Strednom Slovensku a vedia si to zariadiť tak, aby prišli do officu. Môžeš bývať v Starej Ľubovni a pracovať v okolí za plat, aký ti tam ponúknu alebo prísť 4x mesačne do Bratislavy a robiť za bratislavský plat 🤷 roky pracujem prevažne z domu, ešte dávno pred Covidom a prísť raz za týždeň do Bratislavy nikomu z doterajších kolegov nevadilo. Moji susedia zase dochádzajú denne z Bratislavy do centra Viedne za prácou. Tiež veľa precestujú, ale keďže chcú pracovať v kanceláriach medzinárodných organizácií tak z Bratislavy to asi nepôjde.
@anonym_153cf2 no ved ano. Samozrejme ze to je mozne. Otazne je ci to stoji za to. To je kazdeho volba. Zalezi od kariernych ambicii a hlavne penazi. A potom zdravia veku a dalsich veci.
@lucik194 áno skúšala som už rôzne pobočky avšak všade vyžadujú prax alebo berú svojich absolventov z TUZVo ja mám konkrétny odbor biológia-zoologia a botanika. Navrhli mi spraviť si doktorát a potom sa zamestnať, zatiaľ som nešla touto cestou ale nevylučujem do budúcna aj ten doktorát
@anonym_4a36d9 zoologia biologia botanika. no tak zrovna toto je odbor ktory si velmi home office predstavit ja osobne neviem.
@anonym_4a36d9 zoologia biologia botanika. no tak zrovna toto je odbor ktory si velmi home office predstavit ja osobne neviem.
@anonym_955d94 to sa ani nedá môj odbor :D buď ako terénny pracovník alebo na pôde univerzity... Ale asi si nečítala predtým čo som písala, idem si robiť účtovnícky kurz lebo to sa buď úplne alebo čiastočne z domu dá vykonávať 🙂 a to je aj rada na tento príspevok že napríklad účtovníctvo a ekonomika je odbor vhodný na HO, a potom IT odbory
@anonym_955d94 to sa ani nedá môj odbor :D buď ako terénny pracovník alebo na pôde univerzity... Ale asi si nečítala predtým čo som písala, idem si robiť účtovnícky kurz lebo to sa buď úplne alebo čiastočne z domu dá vykonávať 🙂 a to je aj rada na tento príspevok že napríklad účtovníctvo a ekonomika je odbor vhodný na HO, a potom IT odbory
@anonym_4a36d9 no neviem. Uctovniciek je dost s praxou a chcu ich skor prezencne. A maju plnu skolu ss alebo vs. A nerobia vacsinoi ho. Ked tak obcas . A IT ide absolutely dole vodou. A problem najst pracu maju alebo budu mat aj skuseni odbornici. Nie absolventi nejakeho kurz. To snad nemyslis vazne ... rozmysli si to a nevyhadzuj peniaze.
Ani uctovnicky kurz Ti nezaruci pracu z domu. Ak si nespravis vlastnu firmu na uctovnictvo. A tam potrebujes mat hlavne stabilnu klientelu, ktorej budes robit uctovnictvo, dane, personalistiku pripadne.
Uctovnicky kurz si robi pomaly kazda druha zena, co chce robit z domu alebo nema dobru pracu po materskej.
Lenze kurz sam o sebe nestaci, tam treba prax, sledovanie zakonov, co sa meni, dodrziavat lehoty, terminy, nie je to lahka praca.
@anonym_a12d5b uhadla si presne, a nie že za dobrú cenu ale manžel zdedil dom takže bez váhania sme spravili rozhodnutie...nemuseli sme si brať hypotéku na bývanie
@anonym_4a36d9 tak potom neplač, ze nemáš pracu. A este aj takú, ze od 8 do 15, lebo si potrebuješ odniest aj vybrať dietatko zo skolky (neviem, kde je chlap, keď nemôže ani jedno, ale budos možno klasika, dobre zaraba, ma bonusy a podobne blbaboly co sa tu vypisujú, prečo sa chlap vlastne nestara). A teda za min.1000 v čistom, lebo vsak predsa mas svoje náklady a za 4 stovky sa ti to neoplatí. Je to jednoduché.
@anonym_4a36d9 ty si myslíš, ze absolvovanim 1 kurzu cez UP sa zo zoologicky stane smahom ruky účtovníčka? No pán Boh pomáhaj, tvojim zákazníkom. A sklamem ta, mam niekoľko známych účtovníkov a žiadny z nich nemá plný HO, keď tak 1 deň v týždni. Samozrejme, pokial nemáš vlastnú firmu, ale to myslím u teba v žiadnom pripade nehrozí. Na rozdiel od teba majú z toho štátnice (eko skolu) a plno ďalších školení. Teba by som na túto pozíciu nezamestnala, ani keby co bolo. Sorry.
U nás vo firme je full remote, na SK ani nemáme kancle. Akú máš prax a zručnosti?
@anonym_4a36d9 zvolen alebo BB mas daleko? lesaci stale niekoho hladali.....
ja mam prifuk tiez, ale iny odbor, " viac do praxe" a sme v BA .... takze tych prilezitosti je viac
ja mam prifuk tiez, ale iny odbor, " viac do praxe" a sme v BA .... takze tych prilezitosti je viac
@lucik194 presne tak. Ziadna uctovnicka alebo dooonca it. To imho nema zmysel. Radsej sa drz odboru alebo nieco podobne. Cize volaco v lesnictve alebo vodnom hospodarstve alebo ochrane zivotneho prostredia.
U nás vo firme je full remote, na SK ani nemáme kancle. Akú máš prax a zručnosti?
@viktoriaandrascik a comu sa ta vasa firma venuje ak to nie je tajne?
@viktoriaandrascik a comu sa ta vasa firma venuje ak to nie je tajne?
@anonym_955d94 spracovanie dát z automobilového priemyslu. Od cenníkov, technických údajov po výrobné čísla autodielov, pracovné postupy pre autoservisy, kódy lakov a mnoho ďaľšieho... Ak mi napíšeš súkromnú správu tak ti mile rada pošlem priamo link na firmu
ekonomické služby, časť administratívy, dokonca som tu čítala že personálna agentúra mala pracovníkov na HO, špedičky by mohli…
@biba_18 ďakujem spedicky som si posielala , oen tým že som v tom 20 rolov nerobila tak mi bolo povedané že by som to mala náročné začínať
Tak skôr zvažujem účtovníctvo, keďže v tom som robila naposledy
Posielam si životopisy aj na inzeráty - účtovníctvo kde nie je home office človek nikdy nevie
Len som chcela vedieť či má niekto prehľad o firmách ktoré priamo HO dávajú
Čo mám zatiaľ odporúčania tak na Swiss Re, henkel a ING len tam tiež už zaviedli aspoň 2 krát do mesiaca prost do ba
Zamestnať sa na prácu z domu u nás na Slovensku asi ťažko, firmy to moc neposkytujú:/ ľudí čo poznám čo robia z domu sú napríklad takí influenceri alebo robia nejaké online workshopy/vzdelávanie a ponúkajú produkty ale to už niesu vo firme ale živnostníci/sro
@lucik194 Bystricu mám dosť ďaleko skôr Žilina okolie ale nerobí mi problém aj dochádzať mám vodičák vieš mi napísať konkretnejšie prosím akí lesaci stále niekoho hľadali už keď si to spomenula? 🙂
@anonym_4a36d9 tak potom neplač, ze nemáš pracu. A este aj takú, ze od 8 do 15, lebo si potrebuješ odniest aj vybrať dietatko zo skolky (neviem, kde je chlap, keď nemôže ani jedno, ale budos možno klasika, dobre zaraba, ma bonusy a podobne blbaboly co sa tu vypisujú, prečo sa chlap vlastne nestara). A teda za min.1000 v čistom, lebo vsak predsa mas svoje náklady a za 4 stovky sa ti to neoplatí. Je to jednoduché.
@anonym_a12d5b a kto ti povedal že nemám prácu? Ja som písala že si hľadám prácu na HO a že tam kde bývam sa v mojom odbore ťažko zamestnať a jediné čo som si doteraz našla sú práce typu predavač v rôznych reťazcoch atď. Neviem ale skade máš to že nepracujem 🤔
@anonym_a12d5b uhadla si presne, a nie že za dobrú cenu ale manžel zdedil dom takže bez váhania sme spravili rozhodnutie...nemuseli sme si brať hypotéku na bývanie
@anonym_4a36d9 možno bola lepšia cesta dom predať a kúpiť niečo v lokalite, kde sú väčšie možnosti sa zamestnať
@biba_18 ďakujem spedicky som si posielala , oen tým že som v tom 20 rolov nerobila tak mi bolo povedané že by som to mala náročné začínať
Tak skôr zvažujem účtovníctvo, keďže v tom som robila naposledy
Posielam si životopisy aj na inzeráty - účtovníctvo kde nie je home office človek nikdy nevie
Len som chcela vedieť či má niekto prehľad o firmách ktoré priamo HO dávajú
Čo mám zatiaľ odporúčania tak na Swiss Re, henkel a ING len tam tiež už zaviedli aspoň 2 krát do mesiaca prost do ba
@11ggabriela11 vo Swiss RE sa chodí 2-3x týždenne do officu a pracovné tempo tam je pomerne vysoké, mám tam niekoľko bývalých kolegov. Okrem toho, do všetkých troch firiem treba vedieť anglicky plynulo. Máš takú dobrú angličtinu, že v nej budeš vedieť pracovať, t.j. cally, meetingy, všetky pracovné záležitosti?
@anonym_4a36d9 @anonym_4a36d9
lesaci myslim lesy sk alebo univerzita v zvolene (lesaci). oni mávajú aj enviro katedry a odbornikov.....
na tvojom mieste keď zilina, tak pozri enviro ochrana zivotneho prostredia u dopravakov na univerzite ...
pozri este zo zivotneho prostredia shmu(kvalita vody), povodie vahu, ochrana prírody
@anonym_4a36d9 možno bola lepšia cesta dom predať a kúpiť niečo v lokalite, kde sú väčšie možnosti sa zamestnať
@anonym_8de810 Klasika. Odstahujeme sa do prdelakova a divime sa, ze tam nie je praca. Mne by ten dom za to nestal. Ale je tam nebyvam.
@lucik194 ďakujem za radu, pozriem to, o zvolene viem aj Štiavnica napríklad, tam je toho veľa..skúsim pozrieť u tých dopravakov

@anonym_4a36d9 a kto ti kázal sa sťahovať do hornej dolnej, kde nie je robota? Jaj, ci bol k dispozicii domcek za dobru cenu?