icon

Práca na polovičný úväzok popri rodičovskom

anjelik2060
3. mar 2019

Ahojte mamičky chcem sa spýtať ci mate Niektoré skúsenosť s pracovanim aj na RP.. Napríklad na polovičný úväzok alebo aj celý. Chcela som sa to spýtať na sociálnom ale radšej ak by bola dobra rada najskôr píšem sem 🙂

liz_lemon
3. mar 2019

mozes pracovat kolko len chces

anjelik2060
autor
3. mar 2019

@liz_lemon myslíš teda keby som sa zamestnala normálne na zmluvu napríklad dakde v drogérii alebo supermarkete ostane mi aj rodičovský?

beky1813
3. mar 2019

@anjelik2060 ano, ostane ti

evittam
3. mar 2019

@anjelik2060 Ano, môžeš pracovať kolko len chces. RP nema nic spolocne so zamestnanim.Dokonca ani so SP.

anjelik2060
autor
3. mar 2019

super ďakujem pekne a so zmluvou mi teiz nebude treba ísť na socilaku?

evittam
3. mar 2019

@anjelik2060 Nie. Na co?

sasanka605
3. mar 2019

@anjelik2060 mne konci materska a od polky marca robim na skrateny popri rodicaku. Skrateny sa este bude dat ale na plny uvazok si neviem predstavit ked sa mi nema kto starat o maleho. Ale na rodicaku praca obmedzena nie je, cize kludne aj na plny uvazok.

evittam
3. mar 2019

@sasanka605 Ani popri MD nie je obmedzena len nesmies pracovať na tu istu zmluvu, z ktorej si na MD.

sasanka605
3. mar 2019

@evittam mne zas bolo povedane ze nemozem ani na dohodu popri materskej ani na inu zmluvu, ze sa neda

evittam
3. mar 2019

@sasanka605 Neviem kto ti to povedal ale klamal. Môžeš pracovať kolko len chces len nie na zmluvu, z ktorej poberas MD.

sasanka605
3. mar 2019

@evittam na socialke a v praci tiez, ale zas az tak mi to nechybalo tych 6 mesiacov. Som si oddychla s malym 🙂 Nabuduce budem aspon vediet

evittam
3. mar 2019

@sasanka605 Pokial ti to nedali pisomne .....
Ja som si pri druhom oddýchla našťastie omnoho dlhsie.😉

29simona29
3. mar 2019

@sasanka605 to je blbosť, pracujem od nástupu na MD a nikto s tým žiadny problém nemal, zákon je tak postavený, že je to ok, len na inú zmluvu, nie na tu, z ktorej je platená MD

bochnik
21. mar 2019

Pripnem sa ak by som pracovala popri rodicovskej na dohodu musim nieco nahlasovat na uradoch ? Aj sa nieco ztrhava z toho prijmu? Ovplyvni to v buducnosti nieco? Ide o maly prijem tak ci sa mi to vobec oplati... Dakujem za pomoc

evittam
21. mar 2019

@bochnik Nie nemusíš. Ano odvadzaju sa odvody a dan. Ak trvá pôvodný PP a chcela by si po RD max.podporu tak žiadna max.podpora ak je dohoda na pravidelný príjem.

bochnik
21. mar 2019

@evittam No tak je to v ..tudy cesta nevede😊 Dakujem za radu

maty112
28. mar 2019

@sasanka605 ahojky, mozem ti hodit par otazok? pozeram ze pracujes a mas male stare priblizne mojmu. ja tiez bud.tyzden idem uz do prace. prosim ta ako si si to nastavila s malym/ou? mozes mi aj IP odpisat ak chces. dakujem😉