Práca na polovičný úväzok v call centre - osobné skúsenosti
Ahojte 🙂 zaujíma ma ako takáto práca reálne vyzerá. Ponuk je viac než dosť, takže je z čoho vyberať, peniaze nieje zlý na to, ze človek nemusí cestovať a môže robiť z domu. Áno viem, že reálne treba pri tom sedieť podľa úväzku, to je v poriadku. Ale zaujíma ma, že napríklad polovičný úväzok na 4h tak treba cele 4 hodiny sedieť, alebo si to človek môže rozdeliť v rámci dňa ako mu vyhovuje? Nejaká kostra z tým, čo treba povedať a pripadne odpovedať to zrejme nebude problém a určite je tam aj nejaké vstupné školenie. Zaujíma ma, či tie co to robíte nieste z toho vyčerpané prípade ci naozaj toľko človek dostane koľko slubu, alebo to závisí od predaja alebo splnenia nejakého plánu, ktorý sa ani nedá splniť? Dakujem za každé info.
@anonym_autor záleží od toho čo je to za prácu v rámci callcentra. Sú callcentra kde ty voláš von, tzn. vo väčšine prípadov niečo ponúkas. V tomto prípade býva väčšinou fixný plat ktorý dorovnáva variabilná zložka mzdy, ale tá je vyplatená len ak splnís plán, napr predaš toľko toho a toho. Potom je callcentrum kde si na zákazníckej podpore, teda ľudia volajú tebe. Tam už závisí na nastavení samotného cc. Tiež je to vždy fix a variabil. Tam sú ale väčšinou vyplácané variabilné zložky za to, či bol zákazník spokojný (vyplnil prieskum), ako má CC nastavené aká by mala byť dlzka hovoru, dĺžka po hovore - ak niečo ešte riešiš a podobne. Pracujem pre cc už takmer 10 rokov medzi tým som stihla polroka materskú a po materskej som šla na rodicaku na 4h. Ale teda 4h som tam sedieť musela. Keďže vždy si cc plánuje kapacity na ráno a večer a cez deň atď predpokladám že by si mala smeny plánovane. Ale to tiež závisí či je to veľké cc ako Telekom, O2 a pod. Alebo nejaký inzerát na bazare
@anonym_autor vela závisí od zamestnávateľa, ale.. pochybujem, ze by si mala nejakú flexibilitu. Ja som takto robila u nas v UK z domu pre DWP. Vsetky hovory monitorovane, hovory by mali byt zvládnuté v určitom case - nie prilis dlhé, závisí od dôvodu hovoru samozrejme ale ak bol "call handling time " bezdovodne príliš dlhý, bol by to problém. Vybrané hovory boli pocuvane a posudzovana kvalita. Cas medzi hovormi bol par sekúnd, mimo toho jeden hovor za druhým. Ak by si nemala "active call" status, tak ti v sekunde niekto je za zadkom. Prestávky sme tiež nemali flexibilne, jedine ak hovor trval dlho a zasahoval do tvojej Prestávky, v tom prípade si ju zacala neskôr. Taktiež smola ak niekto volal so zložitým problémom 5 minút pred koncom smeny a hovor sa natiahol dlho po oficiálne skoncenej smene...
Veľa záleží na ľuďoch, ale v zásade ja som rada, ze som odtiaľ von...
@maya2023 ďakujem za obsirnu odpoveď 🙂 nemám vybraté niečo konkrétne zatiaľ. Co by si ty, keďže máš dlhorocnu skúsenosť doporucovala? Skôr zákaznícku linku alebo ponukat niečo? Občas mi zavolá niekto z elektrární alebo ohľadom fotovoltaiky, ja ich síce vždy odmietnem, že nemám záujem 😅 a rátajú sa tam len uskutočnené hovory pri predaji, že ak má zákazník počúval alebo sa o to zaujimal tak len to sa ráta do vybaveného alebo aj keď ma odmietne hneď po prvej vete?
@haley7897 ďakujem aj za tvoju skúsenosť, určite to bolo náročné keď ste mali také podmienky. Asi záleží kto je zamestnávateľ.
Ja v call centre pracujem roky a je ozaj rozdiel robiť napríklad servis ako zak.linka alebo predávať produkty,ja vždy budem.vraviet že práca v call centre nie je pre každého lebo ti.prinesie ľudí ktorý nadávajú,kričia sťažujú sa a nie každý to zvláda ,a hlavne.zvladat negativitu a odmietnutie...predaj je.omnoho tahsi nakoľko máš plán ktorý musíš splniť,a zak.linka.ma.tiez.kvoty ktoré sa plnia...čo sa týka rozdelenia pracovného času malo kedy si vieš pracovný čas rozdeliť ale máš ho fixné daný aj pri polovičnom úväzku
Ja v call centre pracujem roky a je ozaj rozdiel robiť napríklad servis ako zak.linka alebo predávať produkty,ja vždy budem.vraviet že práca v call centre nie je pre každého lebo ti.prinesie ľudí ktorý nadávajú,kričia sťažujú sa a nie každý to zvláda ,a hlavne.zvladat negativitu a odmietnutie...predaj je.omnoho tahsi nakoľko máš plán ktorý musíš splniť,a zak.linka.ma.tiez.kvoty ktoré sa plnia...čo sa týka rozdelenia pracovného času malo kedy si vieš pracovný čas rozdeliť ale máš ho fixné daný aj pri polovičnom úväzku
@zuzika87 dakujem ti, ze si napísala. No verim, že s ludmi ťažko a a niektorí sú naozaj nepríjemný. Musím si premyslieť ci do toho ísť ci nie. Hľadám niečo na tie 4 hodiny. Mam aj prácu tiež HO ale tam musím len plniť plán do určitého dátumu, co mi vyhovuje, lenže samozrejme kopu veci k tomu. Ideál by bol keby niekto na konci dňa kontroluje ci som pracovala 4 hodiny alebo nie 😅 a nemuselo by to byt zrovna call centrum. Ale jak hľadám tak hľadám na nič som nenatrafila.
@anonym_autor ahoj ja robím 5 hodín denne , ale nemá pevný čas, o 11tej idem pre jedno dieťa potom robím ďalej, zase si stopnem cas a idem pre ďalšieho. Ide o to aby som si za ten den od 8 do 16:30 odrobila 5 hodin
@anonym_autor ahoj ja robím 5 hodín denne , ale nemá pevný čas, o 11tej idem pre jedno dieťa potom robím ďalej, zase si stopnem cas a idem pre ďalšieho. Ide o to aby som si za ten den od 8 do 16:30 odrobila 5 hodin
@monikamama tak presne toto by som potrebovala aj ja. A pre akú spoločnosť robíš? Tiež call centrum?
@monikamama tak presne toto by som potrebovala aj ja. A pre akú spoločnosť robíš? Tiež call centrum?
@anonym_autor áno crystal call, ale treba aj predávať, podla toho co sa vola, to sa meni casto

@anonym_autor vela závisí od zamestnávateľa, ale.. pochybujem, ze by si mala nejakú flexibilitu. Ja som takto robila u nas v UK z domu pre DWP. Vsetky hovory monitorovane, hovory by mali byt zvládnuté v určitom case - nie prilis dlhé, závisí od dôvodu hovoru samozrejme ale ak bol "call handling time " bezdovodne príliš dlhý, bol by to problém. Vybrané hovory boli pocuvane a posudzovana kvalita. Cas medzi hovormi bol par sekúnd, mimo toho jeden hovor za druhým. Ak by si nemala "active call" status, tak ti v sekunde niekto je za zadkom. Prestávky sme tiež nemali flexibilne, jedine ak hovor trval dlho a zasahoval do tvojej Prestávky, v tom prípade si ju zacala neskôr. Taktiež smola ak niekto volal so zložitým problémom 5 minút pred koncom smeny a hovor sa natiahol dlho po oficiálne skoncenej smene...
Veľa záleží na ľuďoch, ale v zásade ja som rada, ze som odtiaľ von...