Práca na stavebnom úrade v malom meste
Mam moznost ist pracovat na Mestsky urad,na Stavebny odbor. Je to malincke mestecko. Na tom odbore by som bola len ja. Kolegyna by ma mesiac zaucila,potom odchadza. Co to vsetko obnasa? Vydavala by som aj stavebne povolenia? Podpisovala sa? Ci to robi primator? Trochu mam pred tym respekt. Ona robi len 6 hodin. Vraj stiha v pohode,ludia chodia vraj malo. Hovori ze aj tak sa meni teraz Stavebny zakon,cize ktokolvek by tam isiel tak sa ho musi naucit po novom. Povodne vyzaduju pravnicke alebo stavebne vzdelanie len za takt plat im tam pravnik robit nepojde. Nevedia nikoho najst. Isli by ste to skusit?
Ten zákon máš v prvom rade ovládať ty.Chodis na kolaudácie, vydávas SP...stanoviská....
tomuto hovorim odvaha vobec nad tym uvazovat
si to ty bodka?
@mamina7070 jednoznacne, aj podbel mozno kvitne
@sisa_s a upsvar ci PPA?
@mamina7070 neviem, konkretne nepisala, len riesila vodenie do skolky a plac dcery, lebo ona ide do prace uz 😀 a zrazu aj ma kto vodit deti, doteraz sa to nedalo, ked jej vsetci radili...na upsvar jej to niekto po znamosti vyfukol
V náplni práce máš iste toto všetko napísané.
@hopatko nie je nic vypisane. Dali za ulohu tej babe co tam konci najst si nahradu. A volala mne,sme byvale kolegyne.
Urcite musi byt vyberove konanie...ake mesto?
@mamina7070 preco odvaha? Ona mi hovorila ze je to v pohode praca. Sme byvale kolegyne a vravi ze by som to zvladla. Tiez nema ona stavebne vzdelanie. U nas na spolocnom obecnom urade to robi baba co ma vystudovanu verejnu spravu. Spada pod nas 20 obci.
@hopatko nebude nic vypisane. Jej dal primator za ulohu ze ak niekoho pozna ma si najst nahradu
@mamina7070 co je bodka? Nerozumiem.
Ja nechapem asi. Pytas sa, co ta praca obnasa, co by si robila a nasledne pises, ze je to v pohode praca...asi som sa stratila, alebo ty. Ake mesto?
@hopatko ta byvala kolegyna mi to opisala ako v pohode pracu,ze sa to da zvladnut. V tej praci predtym sme spolu robili s projektovou dokumentaciou, stavebnymi povoleniami,ohlaseniami drobnych stavieb. Cize si spomenula na mna,kedze mi to nie je uplne cudzie
A co teda potrebujes vediet?
@hopatko ked tam nepracujes tak od teba nic.
A ty si myslis, ze niekto kto ti poradil, alebo poradi tak tam pracuje? Preboha, potom nase urady a institucie aj tak vyzeraju, ak tam pracuju takyto ludia....
@hopatko ano pytam sa ludi co s tou poziciou maju skusenosti.
Stavebne povolenie k nasej aktualnej stavbe ma 19 stran (pisala ho uradnicka, akou sa chces stat). Samozrejme podpisuje ho primator alebo starosta ale to Teba ako osobu zodpovednu za vydanie stanoviska nijako nezbavuje zodpovednosti za jeho spravnost. K nasmu povoleniu bolo potrebne potrebne ziskat 27 stanovisk ktore urcili podmienky, za ktorych suhlasia s vystavbou. Jednak vyplyvaju z podmienok ktore si stanovuje obec, ide o stanoviska dotknutych organov statnej spravy a dotknutych organizacii, stavebny urad tiez urcil poziadavky vyplyvajuce zo vseobecnych technickych poziadaviek na vystavbu a z STN.
Ja som robila inziniering pre nasich zatial 10 stavieb. Myslim, ze som sa v problematike uz celkom zorientovala ale netrufla by som si povedat, stanoviska od ktorych vsetkych organizacii budem potrebovat pri tej dalsej a stale ma dokaze prekvapit napriklad otazka, ci sme k stavebku mali aj vodopravku, resp ci bude potrebne vypracovat aj POV. Ja sama by som si nikdy netrufla ist pracovat na stavebny urad a desim sa predstavy, ze si trufa niekto, kto v zivote nepostavil ani psaciu budu. Neber to osobne ale potom na uradoch vsetko trva neskutocne doby, lebo zial tam sedia ludia, ktori vobec nerozumeju problematike.
Ved pri konaniach budes mat XY namietok od susedov napriklad, ktori s vystavbou nebudu suhlasit a Ty k tomu budes musiet zaujat stanovisko, ci su opodstatneme alebo mozes napriek namietkam povolenie vydat. A na to potrebujes mat vedomost o zakonoch, o uzemnom planovani, stavebnom poriadku.. ale zrejme to nebude obec, kde su taketo veci podstatne, ked si ma podla primatora "najst nahradu"
@kasssiopea tak mi je teda divne preco ma ona oslavila. Pozna ma. Pracuje na to mieste. Musi teda vediet ze by som to nezvladla
@kasssiopea to je ako hrach na stenu, milionty prispevok. Odpovies na otazku, a aj tak ti napise, ze nechape a aj tak by to zvladla, lebo je to v pohode praca.
@kasssiopea dobre ved ja sa len pytam. Ona ma oslovila,zato si zistujem co to obnasa. Ona tiez nema stavebnu skolu.
Potom sa nemôžme čudovať, že vydanie stavebného povolenia trvá pri najkrajšej komštalscii hviezd 6 mesiacov a sú prípady kedy čakáš aj 12 mesiacov (čo tam po nejakých zákonných lehotách) keď na stavebných úradoch pracujú takýto ľudia…
Napríklad v Trenčíne na stavebnom úrade (kde máš veľa pracovníkov a veľa odborníkov) momentálne nevedia, ako majú postupovať v niektorých veciach kvôli novému stavebnému zákonu. A to majú za sebou celé právne oddelenie. Ty si myslíš, že to dokážeš ako naštudovaný stavbár a právnik zvládnuť sama?
Fakt amaterčina ako tu na Slovensku fungujeme…
@olga_hurajova ale ved ja sa nikam nepcham. Ona ma kontaktovala tak sa len pytam co to obnasa. Nehovorim ze tam hned idem robit.
@olga_hurajova nemusíš báť,zajtra už bude mať autorka na muške iné zamestnanie...denne ju známe oslovujú s pracovnými miestami a ona nemôže už nejaký čas rozhodnúť, ktorý flek bude eňo ňuňo
A aké máš vzdelanie?
Tu v Bratislave hľadali vo viacerých štvrtiach. Napriek tomu, že mám právnické vzdelanie a moja diplomovka bola "územné a stavebné konanie", pár územných, stavebných aj kolaudačných povolení som už vybavila, som si netrúfla...
Ale to je Bratislava, trošku asi iné nároky, ako nejaká dedinka.
Veď vyskúšaj, keď je to na 6 hodín, ľudia chodia málo (napr v Senci chodia ľudia cez stránkové hodiny dosť, niekedy čakáš aj hodiny) a vie ťa zaučiť... a keď nepoznáš starý stavebný zákon, možno výhoda, stačia ti školenia k novému, aj keď tie už asi boli, keďže je platí od dnes

A aka je pracovna napln v pracovnej ponuke? Mesto urcite oficialne vyhlasilo vyberove konanie, kde je to specifikovane.