Práca na stavebnom úrade v malom meste
Mam moznost ist pracovat na Mestsky urad,na Stavebny odbor. Je to malincke mestecko. Na tom odbore by som bola len ja. Kolegyna by ma mesiac zaucila,potom odchadza. Co to vsetko obnasa? Vydavala by som aj stavebne povolenia? Podpisovala sa? Ci to robi primator? Trochu mam pred tym respekt. Ona robi len 6 hodin. Vraj stiha v pohode,ludia chodia vraj malo. Hovori ze aj tak sa meni teraz Stavebny zakon,cize ktokolvek by tam isiel tak sa ho musi naucit po novom. Povodne vyzaduju pravnicke alebo stavebne vzdelanie len za takt plat im tam pravnik robit nepojde. Nevedia nikoho najst. Isli by ste to skusit?
@tilly hovorila ze ludi chodi velmi malicko
@miskakyska co? Ake dalsie zamestnanie?
Mestecko kde sa nic nestavia, nebura, nerobia sa ohlasky nerobi sa uzemny plan atd to co je za Kocurkovo
@tilly mam vystudovany Regionalny rozvoj. U nas v obci na Spolocnom stavebnom urade to robi baba ktora ma Verejnu spravu a nikdy predtym to nerobila. Niekde sa to clovek musi naucit nie?
@mamina7070 kto hovori ze sa nic nestavia,nebura? Hovorila mi ze tam chodi malo ludi. Robi na skrateny uvazok a aj to nema niekedy co robit
A ty mas niekoho zastupovat na MD? Ci preco ta baba odchadza?
@hopatko dostala ponuku o 30 km blizsie k domu a na plny uvazok
vyberkontam musi byt vyhlasene inak by porusovali zakon
pozri sak chod robit kam len chces nam je to jednonlen uz niekam robit chod ak nechapes ze pocet ludi absolutne nevypoveda o rozsahu agendy tak s tebou nie je o com
https://www.sluzbyzamestnanosti.gov.sk/pracovne...
@mamina7070 ked nevies poradit naco sem pises?
@mamina7070 prave som isla pisat o tom, ze musi byt vyhlasene oficialne vyberove konanie, kde je presne uvedena napln prace, na co sa @autorka dopytuje...
@mamina7070 a naco mi sem davas tie Mojmirovce?
@hopatko no veru vyberko nie je vyhlasene
Tak, keď ťa zaučí a nie je tam veľa ľudí. Ja by som sa išla najprv pozrieť na jeden deň, či mám aspoň predstavu o tom, čo robí a na základe toho sa rozhodla . Neviem, čo sa študuje na regionálnom rozvoji, úprimne som o tom ešte nepočula, ale tak logicky mi to vychádza, že by si sa tam mohla stretnúť so stavebným zákonom.
@tilly tak z odboru regionalneho rozvoja by mohla skusit MIRRI ministerstvo pre regionalny rozvoj https://mirri.gov.sk/kariera/kariera-u-nas/fond...
@tilly ano stretla som sa pocas studia so stavebym zakonom. Len zakon sa teraz menil. A aj tak to bolo davno. No v praci som robila inziniersku cinnost, s projektovou dokumentaciou,vybavovala klientom ohlasenia drobnych stavieb, stanoviska od vodarni,elektrarni,T comu atd,rozkopavkove povolenia. Firma v ktorej som pracovala sa zaoberala vystavbou inzinierskych sieti.
@mamina7070 nebyvam v BA cize na Ministerstve robit nemozem..
Tak to by ti mohlo ísť. Zákon sa menil, preto bude teraz na úradoch aj tak chaos. To sa naučíš. Ja by som to určite skúsila, ak nemáš nič lepšie, čo stratíš?
@tilly ved to ze v skusobnej dobe sa da odist... Cakam este z jednej prace na vyjadrenie ci ma vezmu ci nie. A zajtra mam jeden pohovor este. Tak uvidime... Ako ma byt tak bude. Dakujem za rady a normalne odpovede 🙂
@mamina7070 a o regionalnom rozvoji viem asi tolko co o stavebnom zakone kedze zo skoly som prec 12 rokov a v zivote som v tom odbore nerobila.
Držím palce
tak ale potom si tu agendu riesila ale z druhej strany tak vies o com to je , ved chod vyskusaj a uvidis kedy by si mala nastupit?
@mamina7070 ja neviem kedy by som mala nastupit. Nebola som tam este
No zobrali ma na dve miesta. Stavebny urad aj Upsvar. Do piatku musim dat vediet tam aj tam. Vobec neviem co spravit. Na stavebnom urade ma moze zaucat len dva tyzdne,potom odchadza. Je to obec s 3500 obyvatelmi. Ale patria pod spolocny stavebny urad. Cize kolaudacie riesi spolocny staveb.urad ,stavebne povolenia aj ohlasenia drobnych stavieb vydava ten spolocny obecny urad. Vsetko ta zamestnankyna riesi s nimi. Ona hovori ze realne robi tak 4 hodiny denne. Lenze je novy zakon cize vsade chaos,nikto nevie nic. To miesto bolo dlhsie neobsadene a riesila tu agendu bud primatorova sekretarka 😀 alebo na tom spolocnom stavebnom urade. Vyhoda je ze to mam 20 minut cesty autom. No musim sa zucastnovat aj mestskeho zastupitelstva co byva aj vecer o siestej. Na Upsvar je to 30 km ale autom sa tam neodvazim,je to velke krajske mesto. Cize autobusmi. Rano si nestiham deti zaniest ani zobrat. Cele dni zabite cestovanim. Ale zas zaucia ma, 3mesiace mam prideleneho mentora. Su stale napomocni. Mam kolegov s ktorymi sa vieme zastupit. Cize jedno miesto horsie ako druhe ☹️
Ja by som nezobrala ani jedno...
@hopatko jaj tak budem sediet nadalej doma na zadku
Ja by som skúsila ten úrad. Keď to máš bližšie. Okrem toho nový zákon si nastudujes a vlastne všetky rozhodnutia idú aj tak cez spoločný stavebný úrad.
A ze nie si bodka/podbel 😀 ved ty stale pises o dochadzani 30km a ako sa neodvazis soferovat 😀
sak uz nejake zober a vyskusaj a nehladaj len dovody preco nerobit
Zakon sa naucis,toho sa neboj. Stavebne konanie je zlozity proces,potrebujes vediet,ake vyjadrenia musi obsahovat dane konanie. Naucit sa da vsetko. Mna by desilo to,ze na to budem sama. Robit to sama a nemat sa s kym poradit je tazke. Ak si teraz bez prace a mas cas sa zaucat,skus to. Odist mozes vzdy,nie je povinne tam robit,ak ti to nepojde.