Práca na zmeny: Je vhodná pre samoživiteľky?
Šli by ste pracovať na smeny, keď ste samoživiteľka a máte jedno 12 ročné dieťa? Čiže by muselo byť samé v noci alebo poobede podľa mojich smien...
Nechcem byť zlá, ale ja sa len čudujem koľké z Vás nechávajú dieťa/deti samé v noci. Veď toto je zanedbanie starostlivosti o maloletú osobu. Dávajte si pozor, aby Vás niekto nenahlásil príslušným orgánom. Ľudia sú strašné svine, hlavne susedia, kolegyne....
@dadka1997 preco by nevedela 13 rocna si zobrat paralen. Ja som bol tyzden sam doma v 12 tich , ked mama bola v nemocnici . Nakupovat som vedel, od hladubsom nezomrel. Chodil som do skoli..
Od 12
13r v pohode ....ale musíte vedieť sama či vie byť samostatná.
Ty sama musíš vedieť aké máš dieťa,či je dostatočne "vyspelé "aby to zvládlo. Záleží samozrejme či bývaš v byte alebo dome (tam by som o tom ani neuvažovala) ,akých máš susedov či sú ochotný v prípade potreby pomôcť, dozrieť.
Určite nie. Je to hazard s najdrahším čo máš.
@77katarina podľa sociálky môže byť dieťa od 6 rokov samé doma cez deň nie cez noc... Takže také 12rocne podľa mňa nieje problém...
@dididudu 12-13 ročne môže byť samé cez noc 🙄
Keď myslíte.... 👌 Určite nie. Cez deň Ok ale v noci nie.
Ja by som nešla. Ale moja sesternica tak pracuje má syna teraz má 13 rokov. Keď mal 10 rokov začala pracovať iba na nočné. Chodí štyrikrát do týždňa na nočnú on je sám doma. Majú suseda na dôchodku a vraj keby niečo môže mu malý hocikedy zazvoniť v noci. Funguje im to. Ale syn je nonstop na telefóne aj do tretej ráno. A začal mať neurologické problémy z toho. Nemá ho ako skontrolovať on jej zavolá o desiatej že ide spať 🙃 no samozrejme že nejde. Teraz premýšľa že zmení prácu.
@77katarina neviem ako v noci ale keď pre sociálku je v poriadku aby bolo 6 ročné dieťa celý deň samé doma tak neviem no... Môj syn tiež býval od tých 5 rokov sám takým štýlom že išla som na nákup takže možno hodina a teraz ma 8 a vie byť aj 4-6 hodín sám doma ale len cez deň... V noci by som ho nenehala..
Robím tak 9rokov...jedno malo 6 druhé 12.Dala som to....nočné ,piatky,sviatky ,stále v robote.......Keď tak spätne na to pozriem,neviem ako to prešlo ....Ale dá sa to.......
Co na to hovori dcera? Vies mat na smene telefon pri sebe a mozes volat? Tak 13 rocne dievca ak sa sama doma neboji, tak nebude mat problem. Keby nieco vie zaklopať aj susedom. Vies si kupit aj kameru do bytu za 60€, das ju do obyvacky a vies co robi.
@zuzik1407 wau tak to obdivujem. To staršie muselo byť fakt zodpovedne, keď dohliadlo na mladsie
Môj názor je, že matka si dieťa pozná.
V prvom rade sa treba s dieťaťom veľa rozprávať a vysvetľovať. Hlavne veriť a dôverovať.
Moj 11r má všetko nachystané ráno iba zodpovedne ísť do školy. Voláme si.Po zobudení a po príchode domov. 2x do týždňa musí fungovať sám.
V noci nie je nikdy sám doma.
Lenže ak by som pozerala na väčšie dieťa a nepracovala na smeny ( ženy pracujú aj 3 smeny) tak nepracujem a nemám príjem = nedovolili by sme si nič. Napr.ps5 ( €600). Treli by sme biedu.
Áno, kedy naučíme deti samostatnosti? Kedy ich naučíme šetriť peniaze? Vykonávať určitú činnosť za pár eur. Aby pochopili že život nie je chcem=mám.
Čím skôr tým lepšie.
Dieťa sa má spoliehať samo na seba po 10r. Odchody/ príchody vlakov, autobusov, zamknúť dom/byt, ohriať pripravený obed.
Čo počúvam známe - ani 13r. to nezvláda lebo mamičky vyvážajú, budia, atď.
Telefóny existujú, robota blízko, zakázať variť a púšťať plyn.sporak, rychlovarnu tiež, robiť desiate večer alebo ráno, a teplý čaj do termosky. Vyrobiť kľúče a pomeee. Nikto vám nepomôže ešte skôr zradia.....spoliehajte sa na mat.instikt a ak by bol niekto kto ho skontroluje / prvé dni.
Všetko sa dá keď sa chce. Apropo pracujem 15 dní/12h v mesiaci.
Lieky brať iba v prítomnosti dospelého. Nikdy nenechať tak nech berie sám! Hrozí udusenie..... ťažko prehltame tabletky 😣

@darina77 od koľkých rokov?