Práca opatrovateľky v Rakúsku
dobry den,rozhodla som sa sem napisat,kedze vas tu je viac ako dost 🙂 .rozhodla som si spravit kurz nemciny pre opatrovatelky v rakusku,dalej si chcem spravit opatrovatelsky kurz,no a potom by som chcela vystartovat za pracou.kedze som sa o to doteraz nezaujimala,vie mi niekto poradit,za aky cas si najdem pracu,pripadne ako to tam prebieha s vyplatou a vselico co s atyka tejto prace.brala by som tie 2 tyzdnove turnusy,nakolko mam dieta.iste su tu aj zienky,ktore robili alebo robia v rakusku.tesim sa na diskusiu a vsetkym dakujem.piste piste piste,ja sa budem pytat a cerpat z vasich skusenosti.
@angelika78 držím palce aby si čím skôr našla lepšiu rodinu.......... 😉
aj ja si hladám pracu, keby niekto vedel niečo pre mna opatrovatelstvo nech sa mi ozve. Odmena.
@sendy182 mockrat dekuju 🙂
Ahojte baby ak môžem pridala,by som sa k Vám. Chcem sa opýtať neviete o nejakej serióznej agentúre? Ukončila som Kurz cez ČK, nemčinu ako tak viem,ale stále sa učím. Na nete som našla veľa agentúr,ale úprimne tak neviem odhadnúť,ktorá je ozaj seriózna a ktorá nie...Ak by ste vedeli poradiť,poraďte prosím...Ďakujeeem.
Ahojte ak viete poradit tak aj ja Vas prosim o radu na koho sa obratit.Tiez mam opatrovatelsky kurz cez čk,zaklady nemciny aj aj smolu kedze neviem dobre po nemecky a surne potrebujem pracu naletela som uz a zaplatila dopredu s tym ze mi najdu pracu no a stale som doma agentury chcu väcsinou dobru nemcinu ,tak ak viete poradit budem vdacna
KOCKY..prosim o radu ak niektora viete...tento rok chodil na zaciatku roka letacik,ze kto chce sa moze pripoistit ohladne PN...pisem jasne o opatrovatelkach v AT...chcem sa ,ale opytat..neviete mi povedat..ako dlho sa musi platit to poisteneie..aby som mala narok na PN..viem ,ze od stvrteho dna sa vyplkaca PN..po dobu mesiacov..ale ako dlho ho musim platit..aby som mala narok na tie peniaze?vie mi niekto poradit??diky moc
no ja sa chystam tiez ist pracovat do rakuska skor to mam blizsie mam vystudovanu strednu zdrav. skolu. ale v tej nemcine by som sa musela este zdokonalit. kurz asi nie pocula som ze tam sa nic nenaucim. tak rozmyslam ze si kupim knihu pre opatrovatelky a niejaku konverzaciu. alebo co by ste mi odporucili? nieje to az take lahke ako som si to predstavovala si anjist robotu v rakusku.
@lucus1 ahoj ja sa tiez chystam robit opatrovatelku ak sa mi to podari 🙂 tiez si nejako velmi neverim v tej nemcine i ked som sa ju ucila 8 rokov v skole. Kupila som si knihu Nemcina pre opatrovatelky od VAV mas tam dobre vysvetlenu gramatiku, zaklady slovnej zasoby...jednoducho vsetko co by si ako opatrovatelka potrebovala vediet 🙂
ahoj...ja mam nejake info o zalozeni zivnosti v rakusku s predmetom opatrovatelske sluzby .... ak by ta to zaujimalo.
Ahojte.Som tiež uchádzačka o prácu opatrovateľky v Rakúsku.Keďže som nedávno skončila kurz nemčiny,v tomto som ešte len začiatočník.Opatrovateľský kurz mám,skúsenosti len s opatrovaním syna,s ktorým som bola doma 11r.A potom som pracovala v závode 11rokov.Takže som si zvykla na prísne kritériá,ktoré požadoval zamestnávateľ.Ale táto práca ma nikdy nenapĺňala,preto som sa rozhodla zmeniť povolanie.Rada pomáham ľuďom,mám rada práce okolo domácnosti a som prispôsobivá.Skúšam teda aj tu šťastie,či by mi niekto nevedel poradiť,ako si nájsť prácu opatrovateľky?Prečítala som si tu už rôzne názory.Uvedomujem si, že uprednostňujú prax a dobrú nemčinu,ale každý raz musí začať,preto verím,že sa dočkám aj ja🙂Budem vďačná za každú radu.
KOcky..neviem ci sa tu najde niektora,ktora mi bude vediet odpovedat,ked som na PN..opatrujem v AT...a seklo ma v krizoch pri praci..t.j.prebalovani babky..rata sa to ako pracovny uraz???
@noemka2006 ako pracovny uraz nie , ale ak si platis pripoistenie tak mozes ist na PN
Hľadám prácu ako opatrovateľ v Rakúsku alebo inej nemecký hovoriacej krajine. Kurz mám, nemčina na základnej úrovni.Varenie a vedenie domácnosti mi nerobí problém,zvládam v pohode aj iné domáce práce.Vek 44 rokov VŠ,ženatý, aktívny vodič. Mail stevob69@centrum.sk
Ahojte žienky, potrebovala by som pomoc pre moju maminku, chodí opatrovať, bola už v Nemecku, vo Švajčiarsku aj v Rakúsku, ale najradšej by išla do Rakúska na dva týždne, opatrovateľský kurz má, nemčinu má síce slabšiu, rozumie všetkému aj sa dohovorí v jednoduchých vetách, a teraz je doma už 6 týždňov, snažím sa jej nájsť cez net niečo ale nedarí sa nám, súrne to potrebujeme, ďakujeme za akúkoľvek informáciu, najradšej by išla nie cez agentúru lebo každá jedna pýta dosť veľa a skúšajú z nemčiny, ďakujem krásne že by ste nám v tomto pomohli a ozvali sa mi Branka
@brankaemka skus maminke poslat bewerbung na hilfswerk.at samozrejme vsetko v nemcine najlepsie nejake odporucania od rodin kde uz pracovala.... hilfswerk je najvacsia organizacia zabezpecujuca pflege v at....
@lauraa ďakujem krásne skúsim
@miminkaya Ahoj, jasom prave teraz v rodine v Rakusku, mne sato oplati, je to zatial moja druha rodina, super, platia dobre 70e na den, neobmedz.internet, peniaze na domacnost, jest s babkou jeme co chcem, vlastna izba aj kupelna, ziadne kontrolovanie, co sa upratovania tyka, tak kedy chcem a jak chcem.Proste nikto mi do nicoho nekeca.Uzasne.A som tu rada.Co je dolezite.
@sarinka23 Ahoj, uz si si nasla spravnu agenturu?Ja som momentalne tiez cez ag.Co sa odmien za sprostredk.tyka, kazdy pyta celkem vela.Kolko si platila?
NEVIETE O PRACI ??
DOBRY den
pisem vam ze by som mala zaujem o pracu ako opatrovatelka,zatial mam zdravotnicky kurz -opatrovatelsky kurz si viem urobit tiez ak bude treba,moja nemcina su zatial zaklady ale ucim sa dalej.Prax mam opatrovala som babku, a pracovala som i v deckom domove , varit viem, rada upratujem, rychlo sa ucim....
Vycestovat viem aj hned .
Vopred dakujem
moje tel cislo je 0908 662 729.
Ahojte, viete mi niekto poradiť agenturu na opatrovatelsky kurz v Košiciach? Ďakujem 🙂
Ahojte, chcem len povedať, že sa vám divím, ak riešite prácu v Rakúsku (alebo kdekoľvek v zahraničí) cez agentúru, len vás zbytočne "zdiera" o peniaze, stačí si sadnúť k PC, vyhľadať cez vyhľadávač pracovné ponuky, ktoré sú vyhovujúce, tam poslať mailom Bewerbung a čakať na odozvu, viem o čom hovorím, začiatkom novembra som začala uvažovať o alternatíve ísť pracovať do Rakúska, vyhľadala som si pracovné ponuky priamo cez rakúske web stránky (typu naša "Profesia"), ktoré sa mi pozdávali, tam som poslala Bewerbung a okolo 10.12. nastupujem (a to nebudem žiadna chyžná ani čašníčka, týchto pracovných ponúk je tam t.č. neúrekom aj bez dobrej znalosti nemeckého jazyka), len samozrejme na moju pracovnú pozíciu je výborná znalosť nemčiny podmienkou, avšak pri prezeraní ponúkaných pracovných pozícií som postrehla i množstvo ponúk na opatrovateľky seniorov mnohokrát s minimálnymi jazykovými požiadavkami (aj keď obdivujem, že niekto takú prácu chce robiť, lebo niekedy sa skutočne jedná o seniorov so zlým zdravotným stavom)
Ahojte. SOM OPATROVATELKA.Taham piaty rok. Teraz v januzri mi zomrel pacient a bola som na skusku v jednej rodine. Vsetko krsne sami sme byvali aj byt bezbarierovy ale nevladala som zdvihat aj ked som do teraz mala takychto pa ientov.Vcera vecer som prislataka znicena co za 4 roky som este taka vycerpana nebola. A o chrbtici nehovorim.Des som mala leziaci den a vecer som musela ist na masaz lebo som nevladala.Su to vydrete peniaze.Tu kde som boa teraz tak mi to nestoji za to abysa mi nieco stalo. HLADAM NIECO LAHSIE. Rodina chcu aby som sa vratila lebo videli ze som zodpo edna a s oju pracu robim svedomito.
A kedze som prekonala pred 7rokmi operaciu aneurizmi cize silne krvacanie do mozgu a komu 21 dni nie je mi
odporucane tazke stavy.Inak mam tuto pracu rada ale su to vydrete peniaze
diki za radu.
Ponukám prácu do Rakuska 77 rc pánovy bol operovai na mozok,bol operovani na zaludoja má cukrivku,e sabi je potrbne hoodprevadit na Wc,má manzelku ktorá este pracuje,ooptrovaleka musi mat viac ako 50 roko do 60,dobre s nim pohovorit ,pac je aktuála od juna,Tc 0917979162.

@sendy182 ne po znamostech ,ja vim ,ale potrebuju penize vis ,tak moc na vyber nemam pokud nenajdu neco jineho ,2 mesice doma a 2 mesice tam