icon

Práca opatrovateľky v Rakúsku

miminkaya
18. sep 2012

dobry den,rozhodla som sa sem napisat,kedze vas tu je viac ako dost 🙂 .rozhodla som si spravit kurz nemciny pre opatrovatelky v rakusku,dalej si chcem spravit opatrovatelsky kurz,no a potom by som chcela vystartovat za pracou.kedze som sa o to doteraz nezaujimala,vie mi niekto poradit,za aky cas si najdem pracu,pripadne ako to tam prebieha s vyplatou a vselico co s atyka tejto prace.brala by som tie 2 tyzdnove turnusy,nakolko mam dieta.iste su tu aj zienky,ktore robili alebo robia v rakusku.tesim sa na diskusiu a vsetkym dakujem.piste piste piste,ja sa budem pytat a cerpat z vasich skusenosti.

Strana
z4
m2552
11. aug 2016

@jankaa1707 vsetko je mozne, zalezi od rodiny a vztahov s nou. Ale to by bolo treba ist mimo agenturu, tie maju vsetky mozne pravidla... nemate znamu co chodi opatrovat? Zeby sa vam po niecom pozrela resp. sa spytala doktora co maju v rodine, ci o niekom nevie kto potrebuje opatrovatelku 😉

waqix
10. dec 2016

Chcem sa vás opýtať na vaše skúsenosti s VAV agentúrou, tá konkrétna pobočka je v Košiciach. Ale zaujímajú ma skúsenosti a s inými ich pobočkami. Neviem prečo, ale ako hľadám, tak nič konkrétne nemôžem nájsť - žiadne diskusie. Moja mama by chcela ísť opatrovať do nemecky hovoriacich krajín, má zatiaľ len základné znalosti z jazyka. Ale im to vraj nevadí, berú aj takých čo majú základné znalosti, tak ma zaujíma, či je to dôveryhodná firma. Ďakujem za všetky odpovede a beriem aj všetky vyjadrenia so skúsenosťami iných agentúr.

martinita123
25. nov 2019

Dobrý večer, potrebujem radu, manžel pracuje v Rakúsku, na zmluvu tento týždeň je doma a ochorelo nám dieťa môže ísť namiesto mňa na ocr? Aké tlačivo máme poslať a kam v Rakúsku. Dieťa bude choré cca týždeň - 11 dní

majka3112
16. dec 2025
@sonya08

Ahojte, chcem len povedať, že sa vám divím, ak riešite prácu v Rakúsku (alebo kdekoľvek v zahraničí) cez agentúru, len vás zbytočne "zdiera" o peniaze, stačí si sadnúť k PC, vyhľadať cez vyhľadávač pracovné ponuky, ktoré sú vyhovujúce, tam poslať mailom Bewerbung a čakať na odozvu, viem o čom hovorím, začiatkom novembra som začala uvažovať o alternatíve ísť pracovať do Rakúska, vyhľadala som si pracovné ponuky priamo cez rakúske web stránky (typu naša "Profesia"), ktoré sa mi pozdávali, tam som poslala Bewerbung a okolo 10.12. nastupujem (a to nebudem žiadna chyžná ani čašníčka, týchto pracovných ponúk je tam t.č. neúrekom aj bez dobrej znalosti nemeckého jazyka), len samozrejme na moju pracovnú pozíciu je výborná znalosť nemčiny podmienkou, avšak pri prezeraní ponúkaných pracovných pozícií som postrehla i množstvo ponúk na opatrovateľky seniorov mnohokrát s minimálnymi jazykovými požiadavkami (aj keď obdivujem, že niekto takú prácu chce robiť, lebo niekedy sa skutočne jedná o seniorov so zlým zdravotným stavom)

@sonya08 podobne,keď sme boli mladé a kamoškou sme si urobili výlet v Nemecku a tam našli sami prácu v reštaurácii.

Strana
z4