Práca pedagogického asistenta
Dobrý deň, chcela by som sa informovať o práci pedagogického asistenta.
Mam vyštudovany odbor sociálna práca bc. A teda otázka je ci to stačí alebo je potrebne ešte dovzdelat sa - teda spraviť si pedagogicke minimum?
Ak máte niekto reálne skúsenosti, bola by som rada, keby ste napísali vaše skúsenosti, keď ste nastupovali do tejto pozície.
Ďakujem
@anonym_autor samozrejme, že je potrebné spraviť si pedagogické minimum 😃 do 2 rokov od nástupu ak sa nemýlim. To si myslíš, že do školstva môže ísť len tak hocikto?
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://static.slov-lex.sk/pdf/prilohy/SK/ZZ/20...
ak máš bc sociálnu prácu, si kvalifikovaná na prácu pedagogického asistenta - ide o prílohu č. 6 k vyhláške 173/2023 o kvalifikačných predpokladoch
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://static.slov-lex.sk/pdf/prilohy/SK/ZZ/20...
ak máš bc sociálnu prácu, si kvalifikovaná na prácu pedagogického asistenta - ide o prílohu č. 6 k vyhláške 173/2023 o kvalifikačných predpokladoch
@jajo1 vďaka za odpoveď, presne toto som sa dočítala, len som si nebola istá, či to bude stačiť alebo budú chcieť následne odo mňa sa dovzdelat...
Stačí ti to.
@anonym_8d7736 to sa denne "hráš na učiteľa"?
@anonym_8d7736 to sa denne "hráš na učiteľa"?
@letfenixa aj ja som špec.ped a učím síce postihnuté deti ale aj tak. Nemam tie predmety vyštudované
Ja som učiteľka a snívam o tom, že raz sa stanem asistentkou učiteľa.
Ja vidím samé výhody.
Áno, občas musia robiť prácu ako výzdoba pred besiedkami, lamitovať diplomy a pod.- ale podla mňa je to bežná administratíva/pomoc, nad ktorou sa azda nikto nezačuduje.
Ja som učiteľka a snívam o tom, že raz sa stanem asistentkou učiteľa.
Ja vidím samé výhody.
Áno, občas musia robiť prácu ako výzdoba pred besiedkami, lamitovať diplomy a pod.- ale podla mňa je to bežná administratíva/pomoc, nad ktorou sa azda nikto nezačuduje.
@anonym_c22523 ja som vyštudovala učiteľstvo a som asistentka, a je to skvelá práca, hlavne rôznorodá, zaujímavá. Robím fakt všetko možné, čo ma napĺňa. A ak treba aj zastupujem
@anonym_c22523 ja som vyštudovala učiteľstvo a som asistentka, a je to skvelá práca, hlavne rôznorodá, zaujímavá. Robím fakt všetko možné, čo ma napĺňa. A ak treba aj zastupujem
@anonym_2641de a môžem sa spýtať na plat a pracovnú dobu? Ďakujem ♥️
@anonym_2641de a môžem sa spýtať na plat a pracovnú dobu? Ďakujem ♥️
@anjelik1991 5 platova trieda, a doma od 7:30 do 14:00 fix.

@anonym_autor ja som nastúpila, mám spec.pedagogiku. Na asistenta to stačí. Ale správanie k asistentom je otras. Handra na umytie dlážky. To som pracovala vo viacerých školách/skolkach.