icon

Práca pedagogického asistenta

7. jan 2026

Dobrý deň, chcela by som sa informovať o práci pedagogického asistenta.
Mam vyštudovany odbor sociálna práca bc. A teda otázka je ci to stačí alebo je potrebne ešte dovzdelat sa - teda spraviť si pedagogicke minimum?
Ak máte niekto reálne skúsenosti, bola by som rada, keby ste napísali vaše skúsenosti, keď ste nastupovali do tejto pozície.
Ďakujem

anonym_701834
7. jan 2026

@anonym_autor ja som nastúpila, mám spec.pedagogiku. Na asistenta to stačí. Ale správanie k asistentom je otras. Handra na umytie dlážky. To som pracovala vo viacerých školách/skolkach.

petracandle
7. jan 2026

@anonym_autor samozrejme, že je potrebné spraviť si pedagogické minimum 😃 do 2 rokov od nástupu ak sa nemýlim. To si myslíš, že do školstva môže ísť len tak hocikto?

jajo1
7. jan 2026

chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://static.slov-lex.sk/pdf/prilohy/SK/ZZ/20...

ak máš bc sociálnu prácu, si kvalifikovaná na prácu pedagogického asistenta - ide o prílohu č. 6 k vyhláške 173/2023 o kvalifikačných predpokladoch

autor
7. jan 2026
@jajo1

chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://static.slov-lex.sk/pdf/prilohy/SK/ZZ/20...

ak máš bc sociálnu prácu, si kvalifikovaná na prácu pedagogického asistenta - ide o prílohu č. 6 k vyhláške 173/2023 o kvalifikačných predpokladoch

@jajo1 vďaka za odpoveď, presne toto som sa dočítala, len som si nebola istá, či to bude stačiť alebo budú chcieť následne odo mňa sa dovzdelat...

anonym_8d7736
Autor odpoveď zmazal
kacena4
7. jan 2026
@anonym_autor

@jajo1 vďaka za odpoveď, presne toto som sa dočítala, len som si nebola istá, či to bude stačiť alebo budú chcieť následne odo mňa sa dovzdelat...

@anonym_autor aj ja mam bc socialna praca stacilo to nemusela som si dorabat minimum

carmenuska
7. jan 2026

Stačí ti to.

letfenixa
7. jan 2026
@anonym_8d7736
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_8d7736 to sa denne "hráš na učiteľa"?

anonym_cacf9c
7. jan 2026
@letfenixa

@anonym_8d7736 to sa denne "hráš na učiteľa"?

@letfenixa aj ja som špec.ped a učím síce postihnuté deti ale aj tak. Nemam tie predmety vyštudované

letfenixa
7. jan 2026
@anonym_cacf9c

@letfenixa aj ja som špec.ped a učím síce postihnuté deti ale aj tak. Nemam tie predmety vyštudované

@anonym_cacf9c to viem, že špeciálni pedagógovia to tak majú.
Ale ped.asistent má inú náplň práce.

anonym_c22523
7. jan 2026

Ja som učiteľka a snívam o tom, že raz sa stanem asistentkou učiteľa.
Ja vidím samé výhody.
Áno, občas musia robiť prácu ako výzdoba pred besiedkami, lamitovať diplomy a pod.- ale podla mňa je to bežná administratíva/pomoc, nad ktorou sa azda nikto nezačuduje.

anonym_2641de
7. jan 2026
@anonym_c22523

Ja som učiteľka a snívam o tom, že raz sa stanem asistentkou učiteľa.
Ja vidím samé výhody.
Áno, občas musia robiť prácu ako výzdoba pred besiedkami, lamitovať diplomy a pod.- ale podla mňa je to bežná administratíva/pomoc, nad ktorou sa azda nikto nezačuduje.

@anonym_c22523 ja som vyštudovala učiteľstvo a som asistentka, a je to skvelá práca, hlavne rôznorodá, zaujímavá. Robím fakt všetko možné, čo ma napĺňa. A ak treba aj zastupujem

anjelik1991
8. jan 2026
@anonym_2641de

@anonym_c22523 ja som vyštudovala učiteľstvo a som asistentka, a je to skvelá práca, hlavne rôznorodá, zaujímavá. Robím fakt všetko možné, čo ma napĺňa. A ak treba aj zastupujem

@anonym_2641de a môžem sa spýtať na plat a pracovnú dobu? Ďakujem ♥️

cecilia29
8. jan 2026
@anjelik1991

@anonym_2641de a môžem sa spýtať na plat a pracovnú dobu? Ďakujem ♥️

@anjelik1991 5 platova trieda, a doma od 7:30 do 14:00 fix.