icon

Práca pedagogického asistenta na základnej škole

10. júl 2025

Ahojte neviete mi poradiť, uvažujem o práci pedagogickej asistentky na základnej škole ,v inzeráte bolo že stačí stredoškolské vzdelanie , mám strednú pedagogickú, ale výšku sociálnu prácu ,neviem v tej tabuľke sa zorientovať aký plat by som mala , respektíve či by bolo potrebné si potom doplniť ďalšie vzdelanie. Taktiež má zaujíma čo všetko je náplň práce, ak má niekto skúsenosť bola by som rada za také info 😊 aj to či ten pedagogicky asistent má pridelené deti len v jednom ročníku alebo je to rôzne 🙂

sella38
10. júl 2025

@anonym_autor so strednou ako začínajúci trieda 4, samostatný po adaptačnom trieda 5. Asistentky mávajú väčšinou pridelených viac detí (aspoň na veľkých školách - osobná skúsenosť). Si asistent pedagóga, teda pomáhaš učiteľovi s daným žiakom. Samozrejme ťa neobíde zastupovanie, aj ŠKD ak treba, dozory na chodbe, v jedálni... všetko záleží od danej školy.

leona45
10. júl 2025

Koľko zarába asistentka?

autor
10. júl 2025
@sella38

@anonym_autor so strednou ako začínajúci trieda 4, samostatný po adaptačnom trieda 5. Asistentky mávajú väčšinou pridelených viac detí (aspoň na veľkých školách - osobná skúsenosť). Si asistent pedagóga, teda pomáhaš učiteľovi s daným žiakom. Samozrejme ťa neobíde zastupovanie, aj ŠKD ak treba, dozory na chodbe, v jedálni... všetko záleží od danej školy.

@sella38 ale zastupovanie také že normálne viest hodinu teda ovladat komplet každé učivo ? Ďakujem za odpoveď🙂

sella38
10. júl 2025
@anonym_autor

@sella38 ale zastupovanie také že normálne viest hodinu teda ovladat komplet každé učivo ? Ďakujem za odpoveď🙂

@anonym_autor áno, zastupovať hodinu - akúkoľvek od 1. triedy po 9. ročník 🙂 Ale učiteľ by ti mal nechať pokyny.

sella38
10. júl 2025
@leona45

Koľko zarába asistentka?

@leona45 trieda 4: 938€ v hrubom. Oplatí sa, že? 😀

marryliese
10. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nemusíš vedieť žiadne učivo, to ani zastupujúci učitelia nevedia. Dostala by si pokyny čo na hodine robiť. Pridelených máš viacero detí, robíš s nimi na hodine, pomáhaš im, záleží ako ťa dajú. Viem aj o prípade kde asistent na hodine behal po triede okolo 3-4 detí naraz, plus mu ešte kázali sledovať aj ostatných žiakov. Ale to už boli výmysly vedenia, ktoré nefungovali.

leona45
10. júl 2025
@sella38

@leona45 trieda 4: 938€ v hrubom. Oplatí sa, že? 😀

@sella38 čože? 😩

marryliese
10. júl 2025
@leona45

@sella38 čože? 😩

@leona45 a koľko si čakala? 1500 v čistom? :D :D :D

sella38
10. júl 2025
@marryliese

@marryliese ľudia majú strašne skreslené predstavy o platoch v školstve. A hlavne, keď denne počúvajú v správach, ako sa učiteľom zvýšili platy, tak si naozaj niektorí myslia, že to doma prehadzujeme lopatami.

marryliese
10. júl 2025
@sella38

@marryliese ľudia majú strašne skreslené predstavy o platoch v školstve. A hlavne, keď denne počúvajú v správach, ako sa učiteľom zvýšili platy, tak si naozaj niektorí myslia, že to doma prehadzujeme lopatami.

@sella38 mám v rodine učiteľov a nie jedného takže viem ako to s tými platmi je. Mne sa celkovo zdá, že mladší ľudia majú dojem, že musia zarobiť 1500-2000, že to je štandard. No, nie je. :D Ale na to prídu až časom.

leona45
10. júl 2025
@marryliese

@marryliese nič som nečakala. Len som sa pýtala

bakafakamaka
10. júl 2025
@leona45

Koľko zarába asistentka?

@leona45 moja prvá výplata ako asistentky učiteľa bola 300€ v čistom. 🙃

bakafakamaka
Autor odpoveď zmazal
aaadkaaa
10. júl 2025

Bude sa ti ratat aj soc.praca bakalar, takze budes v 5.triede a po adaptacnom pojdes do 6.triedy

anonym_26d2ee
16. júl 2025

Mam otázku môžem pracovať ako pedagogický asistent ak nemám pedagogické vzdelanie.... v septembri nastupujem externe na pedagogickú fakultu odbor pedagogika.Je možnosť zamestnať sa?alebo až po skončení školy? ďakujem

nika_23
16. júl 2025

Ja pracujem 2 roky ako asistentka učiteľa na ZŠ.Praca ma baví,no je psychicky náročná.Plat je ,povedzme si rovno,nič moc.Som v 6.triede,vyššie do 7 sa dá dostať len cez atestácie,to je strop pre asistenta.Mam cca 915€ v čistom.Mam vysokú školu 1.stupna plus pedagogické minimum v odbore pedagogický asistent.