icon

Práca po gymnáziu

jaja2245
23. sep 2020

Dobrý deň
Chcem sa opýtať či nemá niekto podobný problém alebo ho už prípadne vyriešil, :D
som 2 roky po škole zatiaľ mám dočasnú prácu z ktorej chcem ale odísť mám skončené gymnázium, rozmýšľam nad nejakým kurzom no nemám žiadnu predstavu akú prácu by som chcela robiť, za pásom to neprichádza do úvahy :D nešla som na výšku lebo sme šli do zahraničia a predstava že by som zase študovala 5 rokov sa mi tiež nepáči a extérne štúdium už vôbec keďže je to zdlhavé a potrebujem mať príjem nejaké rady ale možno nápady ? :/

Strana
z2
alenapacajova
Odpoveď bola odstránená
sissy27
Odpoveď bola odstránená
alenapacajova
Odpoveď bola odstránená
tehula2016
18. feb 2021

Ja som sla na gympel lebo som vedela,ze chcem ist na VS a aj presne na aku..len veci sa mali tak,ze som po maturite odisla do zahranicia..s tym,ze po navrate som isla na tu povodnu VS ktoru som chcela..zila som z penazi,ktore som si zarobila kazde leto v zahranici plus brigada popri VS..bez skoly neviem co by som po gympli robila,na podnikanie niesom typ,takze u mna jedine studium..

norbi2501
23. nov 2023

@jaja2245 2 roky po skole ( teda uz 5 kedze pisem s opozdenim) , a nie je to vobec neskoro, velke percento ludi pride na to co chcu az ked nieco odziju a to po 30 ke ( v anglicku tvoria studenti 28+ , 40 percent vsetkych kazdirocne aplikivanych studentov), poznam veterinarku co zacala studovat veterinu v 29 , doktorku ju zacala v 36ke a podobne. Hranice neexistuju , len v ludskej hlave si vytvarame taketo bariery, moja mama sla na vysku ked mala 30 rokov dovtedy bola sestricka, skoncila magistra nakoniec a zivi ju to 20 rokov... na vysoku teda je niekedy lepsi vyssi vek, udrzi vas to v tempe( neosprostejete) a zaroven si ten cas viac uzijete, respektive si to budete vazit ovela viac , v mladom veku clovek riesi len party , alkohol , peniaze na zabavu, vztahy kto s kym a pod.a dobrodruzstvo v zivote( tak aj ja ), okolo 30 ky uz Vas to prestane bavit a zrazu sa do popredia pretlacia nenaplnene idealy alebo existencna kriza spojena s vyhorenim( kedze ste dlhodobo mozno robili prace neadekvatne vasmu mentalnemu rozpolozeniu).

Strana
z2