Práca po materskej dovolenke: Ako sa rozhodnúť?
Ahojte, som na MD a chystám sa opäť vrátiť do prace. Som ale na vážkach, či sa tam vrátiť. Pracujem v korporate, pracovná doba 8:30-17:00 s tým, že dochadzam 1,20h tam aj spat. Čiže 2,40h dokopy. Plat mám super, 2500€ brutto. 2x do tyzdna HO. Bojim sa ale že s malym dietatom to nebudem zvládať, aj keď tie 3x bude s otcom ( s ktorým už nežijeme spolu). V mieste môjho bydliska by som zarobila cca o tých 600€ v čistom menej. Čo robiť ? Náklady na zivot mám pomerne vysoké, kvôli zvýšenej splátke na hypo.
osobne by som skusila dohodu na viac HO. aspon o ten jeden den, inak ak si bola pred MD s pracou spokojna, tak nie je o com rozmyslat.
Cize realne 3 dni budes dochadzat, to sa podla mna da, najma ak dieta bude pocas toho so svojim otcom.
Vyskusaj to aspon
Ja by som sa prestahovala blizsie k praci...
Ak to bude fungovať s tvojim ex a reálne bude vedieť tie tri dni sa starať o dieťa tak nevidím problém s prácou 😊
Presťahuje sa bližšie. Byť daj do podnájmu a hľadaj byť s dochádzanim do 20-30 min do práce.
@zmrzlinka2021 nie, ma to viac - ako + ak ny som sa presťahovala. To už by som absolútne nič nestihala pretože by mi nemal kto pomoct s babom
Tie tri dni, čo budeš v práci, bude s malým muž? A ty budeš mať malého v dňoch, kedy budeš mať home Office? To sa dá zvládnuť. Áno, bude to na nervy, hlavne keď prídu choroby, atď. Ale pri takomto prístupe ex sa to dá.
Skús sa v práci dohodnúť. Na príklad jeden deň viac HO , alebo skrátený úväzok napríklad 6 hodín denne. Keď budú s tebou spokojný budú sa ti snažiť vyjsť v ústrety.
A naozaj nemôžeš ostať ešte chvíľku doma ? Ja neviem odísť od polročného bábätka mne by srdce nedovolilo aj keby bolo tri dni s otcom . Predsa len je ešte maličké a ani nevieš ako to ubehne … splátku by mohol platiť muž kým budeš doma , nehovorím že celé tri roky ale no ja neviem … keď ti muž zaplatí splátku hypo zostane ti cely rodicak prídavky s 500 eurami s mini babom čo esze toľko toho tak veľa nepotrebuje … ale jasne keď musíš tak musíš držím palce nech sa dobre rozhodneš
@nika11103 nežijeme spolu už.🙁😊
@mikadooo áno presne tak
@anjelicek26 tým pádom pridem o starych rodičov, kamaratku a sestru ktorí so mnou a mojim dietatom skoro kazdy deň trávia cas. Bolo by to lepsie len kvôli práci ale zvysne veci by boli zložite
úprimne, pri takejto prac.dobe nebudeš skoro vôbec s dieťaťom....ale vyskúšaj a uvidíš...ono je to tak že ak s otcom dieťaťa nemáte striedavku, tak s dieťaťom môže byť, ale nemusí...ak aj chodí do škôlky, kto ho bude vyzdvihovať, ty budeš poomov reálne chodiť po 18-tej hodine....ani dni kedy budeš HO nebudú ružová záhrada...skús sa v terajšej práci dohodnúť na skrátený úväzok
Ideš do práce po materskej dovolenke, čiže od 7 mesačného dieťaťa alebo po rodičovskej, čiže od trojročného? Lebo to je dosť rozdiel. Ak po materskej, príde mi to veľa času byť mimo dieťaťa. Ak po rodičovskej, vyjednala by som home office z 2 dní na 3 a vyskúšala by som to. Vždy to môžeš ukončiť ak budeš potrebovať.
Čiže 3x v týždni odídeš ráno o 7 a vrátiš sa večer o 18.30? Za mňa nie...kebyže máš veľké deti (od 15 vyššie) nič nepoviem, ale ak máš 6 mesačné/hoci aj 3 ročné dieťa je to málo času ktorý strávite spolu....
A ďalej to cestovanie je ubijajuce, ja som cestovala takto 9 rokov ráno 1,5 hodinu a aj poobede 1,5 hodinu...bola som mladšia, ale už to tak nechcem, a to som zarábala malo vtedy
@marcellka32 Ano presne ako pises zial je to tak:/
@melanta dieta ma 10 mesiacov aktuálne, čiže vramci RD.

Nastupit, vycerpat dovolenku, vyskusat ako to budes zvladat, rozhodnut sa