Práca počas materskej dovolenky
Poprosim info.. tie, ktore ste pracovali pocas materskej dovolenky u rovnakeho zamestnavatela na inu zmluvu. Aka je maximalna pracovna doba, a maximalny zarobok, aby to neovplyvnilo vysku materskej a bola vyplacana v plnej vyske, na ktoru ma zena narok? Chcem si zavolat na socialku, ale najskor sa spytam takto, ak by to niekto riesil. Dakujem za kazdu informaciu.
@draik maly uvazok? To je aky?
Ja som sa nedávno pýtala, mohla by som robiť maximálne 2-3 hodiny denne v čase, keď sa nemusím starať o dieťa: "pokiaľ by bol príjem za vykonanú prácu zodpovedajúci poklesu pracovného úväzku a pracovná činnosť bola vykonávaná v akceptovateľnom dennom rozsahu (2-3 hodiny denne) a zároveň výkon týchto činností neovplyvní starostlivosť o dieťa (činnosti vykonávané spravidla v čase odpočinku dieťaťa), výkon takejto zárobkovej činnosti neovplyvní nárok na materské."
Do štvrtinového úväzku by to mohlo byť bez komplikácií. Samozrejme, ak by ste nezarábali toľko ako inak na full time.
Cez rodicovsku dovolenku mozes pracovat kolko ti chuti,od nevidim do nevidim,ale materska je brana,ako by si pracovala takze tam to je vsetko ine.
@jozinzbazin22 ja viem, preto sa pytam na osobnu skusenost
Ja som tak teraz pracovala v mesiaci februar, este pred porodom. bala som sa tiez ze mi vezmu matersku, tak som odrobila len 46 hodin - denne cca 2,5hod. Plat bol umerny tomu kolko som zarobila za full time, takze z toho som mala vypocitanu hodinovu mzdu a bolo to OK. Tiez som sa pred tym informovala na socialke.

Max. malý úväzok a v prepočte na hodinu porovnateľná mzda.