Práca popri práci
Ahojte, mam TPP vo firme, robim od pondelka do piatku, avsak potrebujem si nasetrit nejake peniazky. Tak som sa rozhodla ze si najdem nieco na vikendy a sviatky. Chcela by som robit len par mesiacov takto, ale myslite ze je realne to zvladat? Normalne robim administrativu, 8 hodin sedim v kancli a poslala som si zivotopis do mekaca. Nebudem z toho prilis unavena, otravena? Ake su vase skusenosti? Dakujem 🙂
AUTORKA: cesta by nemalo byt mat viac prac, ale mat jednu a poriadnu a slusne zaplatenu.
@zmrzlinka2021 ale ja mam pekne zaplatenu pracu, len sa mi vyskytli necakane vydavky, a nieco si aj potrebujem odlozit a kedze nechcem znizovat svoj zivotny standard na ukor svojho platu a nebavi ma nudit sa doma, preco nie?
@zmrzlinka2021 boze zas je niekto mudry🤦♀️Fakt milujem, akakolvek tema sa tu zalozi, niekto tu mudruje. Ja sa pytam na realne skusenosti ci je mozne to zvladat a nie na tvoje skvele rady do zivota
Jasne, pokial to takto vnimas, je to ine. Ja by som to nezvladla, ale tak kazda sme ina. Urcite si to vyskusaj, budes mat vlastnu skusenost.
Autorka: nerozumiem prispevku 14:37? Nepisala si podrobnosti, ako v prispevku 14:36, tak som sa vyjadrila k uvednemu prispevku. Vsak neber zivot hororovo, normalne sa uvolni a neprezivaj internetovu komunikaciu.
@zmrzlinka2021 🤦♀️🤷♀️
Mozno ked tak, skusila by som radsej nejaky butik, mensi obchod s oblecenim, aj tam pracuju brigadnicky a podla mna je to pokojnejsie ako mekac. Lebo teda popri TPP este robit v mekaci, to je asi docela zahul.
Dá sa to,ja som rozvedená s 2 deťmi,bez akejkoľvek pomoci,mala som dobre platenú prácu ,ale keď prišla korona,dostali sme všetci v práci výpoveď,nasla som si prácu v kuchyni ,pretože potrebujem 1 smenu,narobím sa tam ako kôň a za malo peňazí,tak som si minuly rok privyrábala vikendy v amazone -10hodinovky a platila si opatrovatelku.Takze som niečo ušetrila ,ale po trištvrte roku som mala dosť,dá sa to,ale teda išla som na zotrvačnosť .
To ti nikto nepovie, ci budes unavena. Poznam zeny, ktore majú aj 2-3 prace a zvladaju to. Na druhej strane poznam take, ktore majú 1 polovicny uvazok a je to na nich vela. Takze vyskysaj a uvidis 🙂 odist sa da stale z tej 2. prace.
Tak zvládnuť sa to dá, v prvom rade musíš chcieť. V týždni sa fyzicky nenarobis, to máš plus. A to, že budeš cez víkend robiť, pôjde to na úkor domácnosti (to by až tak nevadilo), ale ak máš deti, a sú zvyknuté že si cez víkendy doma, tak to bude horšie ale na určitý čas zvládnutelne.
Zvládnuť sa to dá. Ale iba krátkodobo, pár mesiacov. Mám vlastnú skúsenosť aj keď s inou prácou.
Po SŠ som sa zamestnala vo tlačiarní (práca v státí, za strojmi). Pracovná doba pon-pia 8 hodín na 2 smeny (6:00-14:30 a 14:00-22:30). A cez víkend som brigádovala v potravinách (Jednota) za pokladňou. Pracovná doba sobota od 5:30-20:30 a v nedeľu 7:30-19:30 (áno pracovala som 14-15 hodín denne).
Plus k tomu všetkému som občasné chodila pomáhať deti svojich kolegov s angličtinou (keď napr. mali DÚ, písomku a pod).
Ahoj, mala som obdobie počas vysokej,že som na plný uvazok robila v lidli + v kancel administrativa na skrateny.
Da sa to, hlavne ak to je kratkodobo 🙂
Držím palce 💙
V MC Donalde je obrovské pracovné nasadenie...vyskúšaj uvidíš ..muž, keď niekoho prijímal do práce a videl MC v životopise vedel, že sa vie zvrtat a slušne spravat.Ale ja osobne by som si našla kludnejsia prácu, alebo radšej nejaké upratovanie večer a víkend mať kľud.Blizko nás je kaštieľ a tam chodia baby robiť chyžné večer neviem prečo nie doobeda, ale majú taký systém, alebo do fitka upratovať večer ..
Podľa mňa treba skúsiť... Ja som tiež par rokov ťahala 2 práce a dalo sa. Je pravda, že som ešte nemala rodinu... Je to dosť o zvyku. Daj si pokusny mesiac a uvidis. Všetko sa dá na istý čas vydržať. Najmä, keď je to zmena.
Fungujem tak cca 3 roky...posledný rok intenzívnejšie ..finančné je to fajn, môžem odložiť, ale na úkor voľného času...nemám žiaden voľný deň, buď robím z domu alebo som v práci...uvidíme ako to dopadne, bohužiaľ momentálne si to odniesla ruka, mám ju šetriť..a manžel sa začína hnevať, lebo v podstate má nevidí...ale chcem si rozbehnúť to čo mám doma a na ostatné sa vykašľať ..len bohužiaľ musim chvíľu vydržať
pracujem na TPP, 12 hodinove zmeny, denne a nocne… napr. za december odrobeny cely fond prac. casu + 80 hodin na brigade (druhy PP) … ako sa vyssie pise, casto je to na ukor volneho casu, ale pre nejake tie eura navyse sa to da zvladnut/prezit najma ak to nechces dlhodobo… ja takto fungujem cez rok, je fakt ze este nemam deti, ale o domacnost a pod. sa staram a stiham. A to boli a su dni kedy idem aj pred nocnou, resp. po nocnej na brigadu… treba vyskusat
ahoj, ja som tak pracovala, praca v kancelarii 8 hodin, potom som isla do druhej roboty od cca 16 -stej do 21, potom este vikendy 12 -hodin...sice nie uplne pravidelne kazdy den v tyzdni,niekedy viac niekedy menej...a uprimne som si v druhej robote,kde som komunikovala s ludmi plus prijem tovaru,ukladanie...normalne oddychla po 8 - hodi ach v kancelarii (kto tak nerobi,neuveri,ze dusevna,zodpovedna sedava praca cloveka fakt vycerpa,alebo teda aspon mna). Momentalne mam zas kancelarsku pracu a takisto hladam nieco ako ty 🙂 takze za mna sa to da uplne v pohode zvladat.
A koľko máš rokov ak sa smiem spýtať, este som nečítala celú diskusiu. Ak si mladá, cto zvládneš v pohode 😊😉
Určite sa to zvládnuť dá. Nepíšeš ci mas a či nemáš deti, lebo toto podla mna tiež dosť závaží. Zena s deťmi ide z prace do práce keďže som zase treba makať a sadne a vypne si až večer podla mňa. Ale všetko sa dá. Hold niekedy sa neda držať toho ze jedna a poriadna práca, najmä v dnešnej dobe, kedy je väčšina platov nízka.. A ak si potrebuješ zariadiť nejakú situáciu nemas čas hľadať, ci nedajbože študovať a učiť sa aby si si nasla lepšie platenú prácu 🤦♀️ super rozmýšľaš, držím ti palce.. Isto to dáš... Možno by som si porovnala platy a miesto Mekacu šla napr do kauflandu brigádne za pokladňu, alebo robiť niekde čašníčku na akciách aj ked aj to je teraz v covid dobe asi nereálne... mekac má podľa mňa vysoké pracovné tempo. Ale skus, ved vždy môžeš odísť keby si to nedávala.
Určite sa to dá zvládnuť. Ja som počas denného štúdia na výške (prírodovedný smer) pracovala na plný úväzok a ešte v noci som pracovala z domu (to bol polovičný úväzok). Cez skúškove to bolo náročnejšie, ale v pohode som to zvládla a našetrila som si dosť peňazí. Náklady na štúdium som si platila úplne sama
Ja by som do toho sla, ked by to bolo len na par mesiacov. A ked budes z toho velmi unavena, tak to nechas tak. A povedzme o pol roka by som si naplanovala za odmenu aj nejaku dovolenku, nech sa mam na co tesit 🙂 Clovek nikdy nevie, kym neskusi. Drzim palce.

Mas moj obdiv, ze mas tolko energie sa do Mc pustit popri svojej praci :D ja som sice na HO pon-pia ale neviem si predstavit este robit cez vikend a toboz nie v Mc, takze drzim palce, a rozhodne to skus vsak skoncit tam mozes kedy chces, ale co som pocula je to tam dost narocne - furt si vo svingu 🐝