icon

Práca poštárky - za a proti

7. feb 2022

Ahojte, neviete aký plat má poštárka v TN? Robíte alebo robili ste niekto tu prácu? Za a proti ? Ďakujem za reakcie

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
asocial
7. feb 2022

ja nie som postarka, ale poviem ti. PROTI - bez ohladu na pocasie si vonku. ABSOLUTNA MIZERIA, co sa platu tyka. PLUS - ked mas maly rajon, a prax, mozes mat skor volno. V malom rajone moze byt plus aj to, ze poznas svojich klientov...

elizabet173
7. feb 2022

ZA - nenapadá ma nič, PROTI by bolo na A4

slamkovajana
7. feb 2022

Ja som na pošte robila 4 roky. Doručovanie ma bavilo a aj pobyt vonku, práca s ľuďmi. To je asi za. Co sa týka platu mala som zmluvu len na 6 hodín takže menej ako minimálna mzda. Často sa však stávalo ze som bola v práci aj o 2 hodiny dlhšie. Samozrejme zadarmo. Pretože na nadčasy nemáš nárok. Aspoň ja som nemala. A u nás bol problém aj zo zastupovaním. Keď by si potrebovala voľno. Vtedy som bola slobodná a bez bezdetná. Tak mi to až tak nevadilo, ale teraz z malým dieťaťom si to neviem predstaviť. Pokiaľ nemáš po ruke ochotné babičky. Ak nemáš inú voľbu každý cent do rodiny je dobrý, ale ja osobne by som sa už nevrátila späť. Nie za tie peniaze. Bola to skôr almužna.

jaja20
7. feb 2022

Záleží dosť na tom,či budeš robiť motorizovanú doručovateľku alebo na pešo. Tie,čo chodia autom,sa tam môžu aspoň v kľude najesť a ohriať,keď prší alebo sneží a nenachodia sa toľko. Priprav sa na to,že nemáš kam ísť na wc,vymeniť si vložku a podobne,plat dosť nízky,pokiaľ nesplníš plán. Výhody sú,že na rozdiel od napr. predavačiek nerobia cez víkendy,sviatky a len málokedy po 15. hodine,takže v pohode stihneš ísť pre deti do škôlky/školy,dostaneš veľa sladkostí a tringeltov od dôchodcov,ktorým donesieš peniaze a cez prázdniny máš nárok na 2 týždne dovolenky vkuse. Nadčasy normálne preplácajú. Zlepšíš si kondičku,budeš otužilejšia a možno aj schudneš 😉

andrejka1974
7. feb 2022

Robila som krátko pretože je to dosť náročné finančné sa to dalo len časovo dlho mne to prestalo vyhovovať bola som často od 6.00 do 17.00 pokiaľ som všetko odniesla a rozdelila poštu a veľa som sa nachodila niekoľko kilometrov

autor
7. feb 2022

Prestáva má napĺňať moja práca zavretá za Pc 9 h , chcela by som pohyb vonku najlepšie. Platovo sa to porovnať asi nedá ale toto ma ubíja. Hoci roznos počas kramov si tiež neviem predstaviť 😬 zima mi nevadí ani dážď, auto používam minimálne aj teraz. A keď vidím pani poštárky hovorím si aké super hýbu sa roznesu pokecaju schudnú 😆 ja len kvasim zatvorená v kancli.

janba
7. feb 2022

Skús po víkendoch roznášať nejaké letáky 🙂

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
vikipetko
7. feb 2022

Ahoj neviem koľko zarobia tam .ale ja som poštárka na dedine a mám rada tú prácu.

laurikagab
8. feb 2022

My mame milú poštárku dlhe roky, možno má niečo cez 40 rokov sle nezdá sa mi, že schudla za tie roky😊 stále je krv a mlieko🙈 a inak ju často vidím v daždi, tetaz sneh..moja známa začala pracovat ako doručovateľka v dedine, neskôr prišli problémy so zápalom močových ciest a má to chronické, po rokoch sa vyšplhala a robí vedúcu okresnej posty. Povedala, že už by nikdy nerobila dorucovatelku ( v lete teplo, v zime dážď, sneh)

januska20
8. feb 2022

Pracovala som rok ako poštárka. Vzala som tú prácu, lebo som bola na RD a dieťa mi už chodilo do škôlky a doručovací rajón som mala vo vedľajšej dedine.
Do práce som chodila na bicykli (čiže na dopravu som nedala nič). Ak by som mala na výber , určite by som brala prácu vo vnútri, nie vonku.
Pracovala som ako náhradná doručovateľka, čiže som musela ovládať všetky 3 rajóny, ktoré boli v tej dedine. Chodila som na bicykli, jediný dopravný prostriedok na tejto pošte.
Ako náhradná som nemala na nič nárok, t.j. oblečenie na to zabudni /nemala som nárok ani na jeden blbý pršiplášť). Napriek tomu, že som je vonku zima, teplo - žiadna bunda, čiapka, dokonca prvý polrok mojej práce som nemala nárok na pitný režim( myslím to tak,že mi nedali peň.príspevok, tak ako stálym zamest).
Viac nevýhod bolo v tej práci. Plat o ničom, je fakt, že som dostávala prepitné od ľudí. Ľudia na rajóne boli milí, skutočne by ti dali aj svoj obed, keď videli napr. ako vonku leje a ty im donesieš peniaze, balíčky.
Väčšina si tvoju prácu váži, no samozrejme našli sa aj takí drzejší. Práca na pošte momentálne nie je to čo bola, keď som tam nastúpila. Mohli sme napr. skončiť aj skôr a ísť domov aj trebárs o 12tej. Lenže to začali samozrejme kontrolovať, lebo išli prepúšťať. Minulý rok veľmi redukovali počty zamestnancov. Niekomu pribudlo viacej práce, redukovali sa aj počty pracovníkov za priehradkou.
No neviem, ja by som to brala skutočne iba v stave núdze. Nie je to zaplatená práca a nehovorím o tom, že ťa nemá kto zastúpiť. Hocikedy ti zrušia dovolenku. Ak chceš riešiť lekára a nezaťažiť kolegyne, tak najprv poroznášaj poštu a tak choď. Lebo inak si kolegyne musia rozdeliť tvoj rajón a ver, že vtedy je na teba riadne vynadané .

diaszoky
8. feb 2022

Ved budes auto mozes ist niekde do obcjodneho centra ci?

marca12
8. feb 2022

To nie je len o roznasani posty,vyplacas davky,dochodky,musis davat pozor na peniaze. Je to narocna praca za smiesny plat. Musis byt sustredena,pracovat systematicky,nevytvarat chaos. Vyskusaj a uvidis,len pocitaj,ze po mozno pol roku budes zaucena a budes si ista v tom,co robis. Mnohe zdrhnu po mesiaci,lebo to nezvladaju.

monikamatulova
29. nov 2022

@vikipetko Presne.Aj ja pracujem ako.dorucovatelka na dedine a som spokojná.Nemenila by som.

liusa82
Autor odpoveď zmazal
liusa82
29. nov 2022

tak naša poštárka v dedine je už asi modernejšia.Chodí na aute roznášať poštu🙂 ale zase tu by sa uchodila,lebo my sme dosť kopcovitá dedina.Raz som ju videla isť cez leto na pešo a tak z nej lialo som ju lutovala po tých kopcoch.Mala parádnu túru.Ja by som to nerobila ani za miliony.Plus v každom dome pes,neviete čo spraví.Moja babka robievala volakedy poštárku a nepochvalovala si ani ona.Tiež ju psiská viacejkrát pohrýzli